Anuncia't al Descobrir

Es projecta a Tivissa un nucli zoològic

S’ubicarà a la finca del Mas del Maco, i se’n rehabilitaran els bancals de pedra seca

La Comissió Territorial d’Urbanisme de Terres de l’Ebre ha aprovat el projecte per construir un nucli zoològic al Mas del Maco, a Tivissa (Ribera d’Ebre).

L’àmbit que acollirà la instal·lació és una parcel·la de 143.018 m2, lluny del nucli urbà, a tocar del terme de l’Ametlla de Mar. Es tracta d’un paisatge rural de muntanya, amb arbres de secà avui abandonats, estructurat en bancals de murs de pedra seca.

A la finca també hi ha pinedes amb un frondós sotabosc i elements patrimonials com ara un pou de reg, una bassa petita i una barraca de pedra seca.

Recuperació de l’espai i l’entorn

El projecte preveu implantar un nucli zoològic rehabilitant i adequant el mas i els seus annexos, així com mantenint les masses forestals i els antics bancals agrícoles. Aquests serviran per allotjar i exhibir els animals, tot aprofitant l’orografia del terreny.

La idea és que l’entorn més forestal aculli un circuit de natura i els animals de granja, i que el nucli zoològic inclogui recintes i coberts per als animals, el circuit d’exposició i àrees de descans per als visitants.

El projecte també preveu un aparcament, horts ecològics, una àrea de jocs infantils i la producció d’energia a partir de fonts renovables.

Més oferta turística
La Comissió d’Urbanisme ha valorat les mesures correctores de l’impacte paisatgístic que incorpora el projecte i el fet que respecti tots els elements existents a la finca. També s’ha tingut en compte que la implantació d’aquest nucli zoològic incentivarà l’economia de Tivissa i n’ampliarà l’oferta turística, reforçant l’aposta per l’agroturisme i les rutes verdes.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació