Anuncia't al Descobrir

Es posa en marxa el Bus de les Estrelles

És una de les iniciatives del nou Pla Estratègic d’Astroturisme del Montsec

El Montsec compta amb una nova oferta turística. És el Bus de les Estrelles, que surt de Sabadell i Barcelona un divendres al mes en direcció al Parc Astronòmic del Montsec (PAM), a la vall d’Àger. La proposta, que ja està en marxa, inclou un sopar astronòmic, un taller sobre maneig de telescopis i l’entrada a l’Observatori-Aula i al planetari Ull del Montsec, amb tecnologia Open 3D.

Aquest nou paquet turístic és una de les iniciatives que s’inclouen en el Pla Estratègic d’Astroturisme del Montsec, que acaben de presentar el Consell Comarcal de la Noguera, l’Agència Catalana de Turisme i el PAM, i que ha comptat també amb la col·laboració del Consell Comarcal del Pallars Jussà.

El document recull una sèrie d’accions i projectes que es realitzaran durant els anys 2017 i 2018 per continuar consolidant el Montsec com una destinació capdavantera a la Península en turisme astronòmic.

Observar el cel, dinamitzar la terra
Una de les accions que recull el Pla és la ‘Guia de tematització en astroturisme per als establiments turístics’. La publicació s’adreça a les empreses del sector que aposten pel turisme astronòmic com una oportunitat per dinamitzar del territori i, en aquest sentit, els ajuda a crear i impulsar experiències turístiques al voltant dels astres i l’observació del cel.

La presentació del Pla ha servit també per fer balanç de la temporada: el PAM ha rebut la visita de 32.000 persones durant el 2016, un rècord des que es van inaugurar les instal·lacions. L’impacte econòmic d’aquests visitants en el sector turístic del territori ha estat d’1,5 milions d’euros.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació