Anuncia't al Descobrir
Portada 228
Número 228 - Febrer 2017

Vallès natural. El territori amb més parcs naturals de Catalunya

En aquest número

48 hores

L'Alt Gaià

Amb Santa Coloma de Queralt com a campament base, ens endinsem en un territori que preserva el seu paisatge i la seva història. El Gaià neix a Santa Coloma de Queralt, la capital històrica de la baixa Segarra, una sorprenent localitat tant pel patrimoni històric com per l’entorn, gairebé amagada en un altiplà vorejat de muntanyes suaus, a menys d’un centenar de quilòmetres de les ciutats de Tarragona, Lleida i Barcelona. Text: Marta Rodríguez | Il·lustració: Nik Neves

Reportatge

El delicat vol dels sisons

Observem l'ocell més vulnerable de les Terres de Lleida Els secans de Ponent acullen tot d’ocells que no trobarem gairebé enlloc més del país: l’esparver cendrós, l’alosa becuda, la ganga, la xurra, la trenca... En aquesta ocasió ens fixem en un dels més emblemàtics: el sisó. Text: Jaume Sañé | Fotografia: Òscar Domínguez

Dossier central / Vallès natural

Un patrimoni excepcional

Els efectes de viure al voltant del Montseny, tan emblemàtic i protegit El Montseny és més que un massís, un parc natural i una reserva de la biosfera: és un estat d’ànim per a tot aquell qui s’hi atansa. És la muntanya a prop de la ciutat. És la muntanya dels qui hi viuen i la preserven. Dels qui la visiten i la respecten. Un territori acollidor i amb vocació universal, però zelós dels seus tresors amagats. Text: Josep Melero | Fotografia: Sergi Boixader

Dossier central / Vallès natural

A camp obert

Descobrim el Parc Natural de Collserola pels relleus suaus de la plana vallesana En el sector vallesà del Parc Natural de la Serra de Collserola, els boscos i turons descendeixen suaument fins als camps de la plana. La seva orografia, força relaxada, permet que els accessos al Parc des del Vallès siguin realment privilegiats i còmodes. Text: Xavier Valls | Fotografia: Sergi Boixader

Dossier central / Vallès natural

Horitzó i punt de fuga

Explorem les singularitats de Sant Llorenç del Munt i l'Obac Amb un perfil singular i una orografia inconfusible, el massís de Sant Llorenç del Munt i la serra de l’Obac tanquen pel nord la plana vallesana. Són l’horitzó que dibuixa un paisatge continu entre el Vallès Oriental i Montserrat, i forgen la identitat de les ciutats del voltant, que no dormen mai. Text: Laura Pinyol | Fotografia: Sergi Boixader

Dossier central / Vallès natural

El costat més salvatge

Ens endinsem al Montnegre, el massís més ombrívol del Vallès Considerat el germà petit del Montseny, la serralada del Montnegre i el Corredor continua essent una gran desconeguda. A través de la història real d’una gossa perduda al cor del Montnegre, ens perdem per alguns dels boscos més frondosos i feréstecs del país. Text: Sònia Casas | Fotografia: Sergi Boixader

Reportatge

Ascó

Un balcó ple d'història a la riba de l'Ebre Mirat des de lluny, el poble sembla un transatlàntic ancorat a terra ferma, talment com una immensa mansió de mil finestres i laberíntiques terrasses que s’emmirallen dins la cinta lluminosa de l’Ebre. L’antic castell corona el turó on s’arrapa el poble que ens atreu i ens crida perquè entrem a profanar els seus secrets. Text: Andreu Carranza | Fotografia: Jordi Brú

Rutes

A peu

Travessant els camins de l’exili i el contraban

Aquesta ruta circular pel Pirineu empordanès ens portarà per un antic camí de contrabandistes, reconvertit en ruta d’escapament durant la Guerra Civil i la Segona Guerra Mundial. Text i fotografia: Nil Ventós Corominas

Amb bici

Llagostera i Cassà de la Selva: la plana del suro

Entre camps de conreu i masos històrics, aquesta pedalada ens descobreix els paisatges amables on les alzines resten com a testimoni d’una activitat industrial molt potent. Text i fotografia: Rafael Vallbona

Amb nens

El bosc de ribera més ben conservat de Ponent

La ruta en família que us proposem aquest mes descobreix l’entorn natural del Parc de la Mitjana, a la ciutat de Lleida. Text i fotografia: César Barba | Il·lustració: Charuca

Xanascat

La descoberta de les fonts d’Argentona

Aquesta vila maresmenca va ser considerada com un bon lloc d’estiueig durant molts anys, potser pel clima o per la quantitat d’aigua que hi brolla de forma natural. Una passejada pel seu entorn ens portarà a descobrir nombroses deus. Text i fotografia: Jordi Bastart | Il·lustració: Charuca

  • Subscriu-t'hi ara
    Aconsegueix el 50% de descompte:
    12 exemplars de la revista Descobrir + 2 especials Experiències
    per només 35€
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).
Cercador de revistes

Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació