Anuncia't al Descobrir

Les Vies Blaves estaran a punt l'any 2020

És una xarxa de camins que farà transitables les lleres dels rius Llobregat, Anoia i Cardener

Ja ha començat la redacció de les Vies Blaves, una xarxa de camins que farà transitables la llera del Llobregat, des del naixement fins a la desembocadura, i dos dels seus afluents, l'Anoia i el Cardener. És un projecte pioner al sud d'Europa.

Les Vies Blaves passaran per 65 municipis, se'n beneficiaran més de 5 milions de persones, travessen tres parcs naturals, tenen un cost de 25 milions d'euros i estaran enllestides l'any 2020.

La iniciativa "millorarà la comunicació dels rius i oferirà una xarxa de camins a disposició de la ciutadania, que podrà caminar, anar amb bici o amb tren al llarg de 300 km de territori", ha destacat en l'acte de presentació del projecte Marc Castells, vicepresident segon i responsable de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic i Local de la Diputació de Barcelona.

El projecte de les Vies Blaves neix com un instrument prioritari per a la dinamització turística de les comarques de Barcelona. Al llarg dels rius es faran actuacions per millorar el recorregut, recuperar camins històrics i fer accessibles a la ciutadania espais naturals fins ara desconeguts o descuidats.

L'eix vertebrador
La columna vertebral del projecte és la Via Blava Llobregat, que resseguirà la llera del riu Llobregat —l'únic que neix i acaba a la demarcació de Barcelona. La Via Blava Llobregat recorrerà 186 km, des de les fonts de Castellar de n'Hug fins a la desembocadura, al Prat de Llobregat, passant per indrets com Sant Benet de Bages o Montserrat, i recorrent les comarques del Berguedà, el Bages, el Baix Llobregat, el Vallès Occidental i el Barcelonès.

Els dos afluents
Els principals afluents del riu Llobregat, el Cardener i l'Anoia, també seran Vies Blaves. La Via Blava Cardener tindrà 50 km i transcorrerà per la comarca del Bages, entrant per Cardona i confluint amb la Via Blava Llobregat a Castellgalí.

La Via Blava Anoia seguirà els 70 quilòmetres de riu per l'Anoia, l'Alt Penedès i el Baix Llobregat. Començarà a la confluència dels camins de Calaf, Sant Martí Sesgueioles, Montmaneu i Argençola, i passarà per Jorba fins arribar a la Via Blava Llobregat a Martorell.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació