Anuncia't al Descobrir

Idees per gaudir de la brama del cérvol al Pirineu

A la muntanya, ja es pot gaudir d'un espectacle natural singular. La brama del cérvol té lloc en l'època de zel d'aquesta espècie, quan els mascles batallen per guanyar-se les femelles, marquen territori i bramen de manera constant. Per poder observar aquesta activitat en tota la seva esplendor i interferir el mínim en aquest moment vital per a l'espècie, hi ha empreses i cases rurals que organitzen sortides guiades que permeten gaudir-ne al màxim.

Brama a Boumort

Brama del cérvol a Boumort Brama del cérvol a BoumortThinkstock
Des de mitjan setembre fins a mitjan octubre podreu acostar-vos a la reserva de Boumort per viure aquesta experiència. En el període de zel, els cérvols entren en batalla oberta amb els altres mascles del seu territori per aconseguir reproduir el seu llinatge entre les femelles del grup. Utilitzen tot tipus d'estratègies com ara marcar els pins amb les banyes, furgar la terra per deixar el seu rastre, lluitar acarnissadament a cops de banyes o organitzar aquests grans concerts al capvespre fins ben entrada la nit. Davant el creixent nombre de visitants, enguany s’ha establert un sector reservat per a visites guiades i un de visita lliure. L’activitat es durà a terme des del 15 de setembre al 15 d’octubre.

Per a més informació i reserves, cal trucar al telèfon 973 654 716 o escriure un e-mail a rncboumort@gencat.cat. Empreses com Pirineu Emoció ofereixen un paquet que inclou el Tren dels Llacs, l’excursió a Boumort amb tot terreny i l’allotjament.

Cérvols a l’Alt Pirineu

Cérvol al bosc Cérvol al boscThinkstock
Des de l'Alt Àneu se'ns ofereix l'oportunitat d'escoltar la brama en un entorn immillorable. Es tracta d'una sortida guiada de la mà de personal acreditat del Parc Natural de l'Alt Pirineu per tal que els visitants puguin escoltar –i amb una mica de sort, veure– els cérvols en ple ritual. A més tindran l'oportunitat de descobrir secrets i anècdotes dels animals i del seu hàbitat. El servei estarà operatiu del 15 de setembre al 21 d’octubre, durant els caps de setmana i vigílies de festius. Els punts d’observació disposaran de tècnics i material òptic des de trenc d’alba fins a les 11 h i des de les 16 h fins al capvespre, exceptuant el servei dels divendres, que només estarà operatiu a la tarda.

Per a més informació i reserves
, cal trucar al telèfon 695 942 524 o al 973 65 47 16.

A les muntanyes del Berguedà

Cérvol mascle Cérvol mascleThinkstock
També hi bramen els cérvols, al Berguedà, durant els mesos de setembre i octubre. Des de l'Associació pel Medi Ambient Ametllers s'ofereix la possibilitat de gaudir d'aquest fascinant espectacle. L’activitat consisteix en la projecció d’un documental, una explicació a càrrec d’un biòleg especialitzat i una sortida al bosc per escoltar els cérvols. Les sortides es duran a terme els dies 23 i 30 de setembre i el 7 d’octubre.

El punt de trobada és la Casa de Colònies La Sala (al km 6,9 de la carretera de Guardiola a la Pobla de Lillet) i el preu per persona és de 10 € els adults i 5 € els nens. Si es desitja es pot tenir allotjament en aquesta mateixa casa (per a reserves: Fundació Pere Tarrés, telèfon  93 430 16 06). Cal portar roba i calçat de muntanya, i un frontal o lot.

L’eco de la brama al Cadí

Un cérvol brama Un cérvol bramaThinkstock
Des del Parc Natural del Cadí-Moixeró se'ns ofereix l'oportunitat d'escoltar la brama del cérvol. Es tracta d'una sortida guiada de la mà de personal acreditat del Parc. Durant aquest període, els experts del Parc Natural del Cadí-Moixeró i Agents Rurals realitzen recomptes dels exemplars a l'àrea de l'Alt Berguedà, aprofitant que els animals són més fàcils de veure a causa dels característics sons. La sortida es durà a terme el 22 de setembre i el preu per persona és de 6 € els adults i 5 € els menors de 12 anys i jubilats. Cal portar roba i calçat de muntanya, frontal o lot.

Per a més informació i reserves, cal trucar al telèfon 93 824 41 51 o enviar un e-mail a pnccadimoixero@gencat.cat.

Als boscos de la Vall d’Aran

Lluita de cérvols Lluita de cérvolsThinkstock
Octubre a la Vall d'Aran significa boscos de tardor tenyits de grocs, ocres i vermells. Representa, també, cérvols que comencen la època de zel. Dins d'alguns dels millors boscos pirinencs podrem sentir i observar la brama del cérvol, un espectacle sonor i visual únic. Empreses com Exciting Events organitzen sortides en grup (mínim 4 persones) amb un guia per assistir a l’espectacle natural i observar grups de cérvols envoltats per espectaculars boscos d'avets i faigs. La sortida inclou els desplaçaments amb vehicle tot terreny.
Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació