Anuncia't al Descobrir

8 activitats per fer durant la Setmana de la Natura

Us recomanem vuit propostes i activitats per tenir cura i gaudir de la natura

La natura ens transmet pau, tranquil·litat i harmonia i ens fa carregar les piles, però per gaudir-ne intensament cal que l’estimem, la defensem i en tinguem cura. Això és el que proposa la 5a edició de la Setmana de la Natura, una iniciativa de la Xarxa de Conservació de la Natura, que va començar el dia 3 d’octubre, però s’allarga fins al diumenge 11 d’octubre. Cinc dies plens de propostes arreu dels entorns naturals de Catalunya. Sortides guiades, activitats d’educació ambiental i xerrades virtuals per col·laborar amb entitats ambientals són només algunes de les 180 propostes que s’han preparat. Nosaltres n’hem seleccionat vuit, totes per fer el cap de setmana del 10 i 11 d’octubre. Quina us atrau més?

Banys de Natura a Viladrau

Bany de natura L'experiència d'un bany de naturaXarxa per a la Conservació de la Natura
Voleu viure una experiència holística i sensorial que us permetrà connectar amb la mare naturalesa, us disminuirà el grau d’estrès i us farà notar com augmenten les vostres defenses? L’activitat banys de natura us permetrà reconnectar amb la natura i, d’aquesta manera, millorar la vostra salut i benestar. Si voleu viure aquesta experiència, no tardeu a inscriure-us-hi; les places són molt limitades.

Gimcana infantil

Gimcana Viladrau Nens a un guimcanaXarxa per a la Conservació de la Natura
Durant la Setmana de la Natura, també trobareu activitats totalment destinades als nens. Aquesta els permetrà connectar amb els valors espirituals de la natura mentre juguen a una gimcana de set proves. Els nens hauran d’ajudar un personatge que es trobaran enmig de la natura, que els anirà revelant els seus valors espirituals a mesura que resolguin els seus problemes i dificultats. A més, mentre juguen, treballaran les emocions, els sentits, la descoberta de l’entorn per adquirir consciència i sensibilització ambiental del nostre entorn. Segur que als més petits de la casa els hi encanta!

Immersió marina al prat de Grama de la Badia de Roses

Gram Un prat de gram a la badia de RosesXarxa per a la Conservació de la Natura
Entre les propostes de la setmana, també trobareu activitats especialitzades. Si us agrada submergir-vos al mar i teniu títol de submarinisme, us ho passareu d’allò més bé amb aquesta activitat. Anireu en barca fins a un prat de gram, una herba marina que es troba a la badia de Roses, on fareu una immersió d’una hora. Estareu a una fondària de 10 metres enmig d’un prat de 800 hectàrees on podreu observar i conèixer els altres habitants de la zona, com peixos, anemones, llagostins o meduses.

Els espais naturals d'Horta de Sant Joan

Horta de Sant Joan Vistes d'Horta de Sant JoanXarxa per a la Conservació de la Natura
Si voleu descobrir els paratges naturals de la terra amb els vostres fills, la sortida per espais naturals d’Horta de Sant Joan és de les millors opcions. Amb l’objectiu de potenciar el respecte a la natura, aquesta passejada per Horta us convida, a més, a fer neteja de totes les escombraries que es trobin pel camí.

Brama del cérvol a l'alt Pirineu

Cérvol bramant Un cérvol bramantXarxa per a la Conservació de la Natura
Aquesta visita guiada a la Reserva Nacional de Caça de l’Alt Pallars i el Parc Natural de l’Alt Pirineu coincideix amb l’època d’aparellament dels cérvols, que és entre mitjan setembre i mitjan octubre. Durant aquesta època, els mascles, per atreure les femelles, bramen d’una manera espectacular, especialment a primera i última hora de la tarda. Si voleu presenciar aquest espectacle, tindreu punts d’observació a la Bonaigua i a Alós d’Isil, on hi haurà material òptic i personal tècnic per explicar-vos tot el que té a veure amb aquesta època de zel.

Brama de la daina al Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà

Daina bramant Una daina bramantXarxa per a la Conservació de la Natura
No només els cérvols bramen a l’inici de la tardor per aparellar-se, també ho fan les daines. En aquest cas, us proposem desplaçar-vos a una zona completament diferent del Pirineu. Us assegurem que escoltar els brams de les daines en un entorn privilegiat com és el Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà i tenir l’oportunitat d’observar-los a la llum del capvespre és una experiència única. Recordeu portar llanterna i calçat còmode!

Cuidem les Torretes i el seu entorn

Torretes Calella Les Torretes de Calella
Xarxa per a la Conservació de la Natura
Descobriu les Torretes de Calella acompanyats de l’Associació d’Amics del Parc Dalmau. Una activitat ideal per gaudir en família i per ajudar a retornar l’aspecte a l’entorn després dels desperfectes que van deixar els últims temporals. Recordeu que cal dur calçat còmode per caminar pel bosc, gorra i crema solar.

Anellament científic d'ocells al riu Besòs

Ocell Anellament d'un ocellXarxa per a la Conservació de la Natura
Si mai heu tingut curiositat sobre com s’estudia el comportament dels ocells, podeu apuntar-vos a aquesta activitat. Podreu gaudir d’un matí a la vora del riu coneixent l’hàbitat dels ocells que viuen en aquests espais. A més, descobrireu com és la feina del ornitòlegs amb Xavier Larruy, expert de seguiment ornitològic de les aus al Parc Fluvial del Besòs.

Més informació

L’edició d’aquest any s’ha hagut d’adaptar a la situació actual, per això mateix, s’ha creat, d’una banda, una combinació d’activitats presencials en petit format, i de l’altra, activitats virtuals. Totes les activitats requereixen inscripció prèvia. Podeu consultar totes les activitats a la web de la Setmana de la Natura.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació