Anuncia't al Descobrir

L’ecomobilitat, un repte turístic

El Tren dels Llacs és un exemple de sostenibilitat a seguir

Contemplar els criteris de sostenibilitat en la gestió quotidiana no és un caprici o una ‘etiqueta verda’ al servei del màrqueting, sinó una aposta per la qualitat de vida. En l’àmbit turístic, necessitat urgentment d’un model més responsable, convé pensar la mobilitat com un dels factors clau de l’experiència de locals i visitants.

El disseny i la implementació d’una estratègia d’ecomobilitat al Pallars Jussà és una idea que va créixer fins a donar lloc a un projecte transfronterer anomenat GPS Tourism, que també inclou el Pallars Sobirà i algunes zones de la Catalunya del Nord i el Pirineu francès. L’objectiu: consolidar i promocionar un model d’ecomobilitat que puguin gaudir la població local i també els viatgers, en la línia d’un estil de vida saludable i sostenible. Part d’aquesta feina finalment es va traduir en un catàleg de productes turístics en els quals la mobilitat sostenible és el fil conductor.

El punt de partida d’aquesta iniciativa sorgeix del Tren dels Llacs, que permet a la gent de la zona desplaçar-se des de Lleida fins a la Pobla de Segur, tot fent parada a una pila de poblacions de la zona, entre les quals destaquen Balaguer, Àger o Tremp. A més d’aquesta vessant pràctica, de la qual també es pot beneficiar el visitant, fer l’hora i cinquanta minuts de trajecte ja és una activitat fantàstica en si mateixa: gràcies al tren panoràmic és possible gaudir d’una vista espectacular que converteix el viatge en una experiència única.

Incorporar els criteris de sostenibilitat en les polítiques de turisme és una de les cinc mesures que defensa el Manifest Descobrir.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació