Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

‘Restaurant verge extra’, el nou distintiu de qualitat de les Garrigues

Ja hi ha 5 establiments adherits a la iniciativa

El Consell Comarcal de les Garrigues ha creat el segell de qualitat ‘restaurant verge extra’, que pretén potenciar el consum de l’oli d’oliva verge extra i alhora visualitzar aquells establiments que apostin per productes locals de qualitat. El distintiu forma part del projecte ‘Cadena de valor de l’oli a les Garrigues’, posat en marxa el 2019 pel mateix Consell a fi de donar suport a la gastronomia del territori. De moment, ja són cinc els restaurants que s’han adherit a la iniciativa, que és oberta a tots els locals de la comarca.

Els establiments que vulguin rebre el segell han de complir una sèrie de requeriments. A la cuina han d’utilitzar un mínim del 80% d’oli d’oliva verge de la comarca, mentre que a la sala el percentatge d’ús ha de pujar fins al 100%. També han de disposar de carta d’olis o visualitzar a la carta general l’ús d’oli d’oliva verge extra en el percentatge requerit, i facilitar un tast inicial o disposar d’un punt de venda d’aquest tipus de producte. A més, els establiments han d’acreditar que un 90% dels productes que fan servir són de les zones més properes a les Garrigues.

Ara per ara, els locals que ja han aconseguit el distintiu són el restaurant La Placeta d’Arbeca, el restaurant Hostal Benet i el restaurant Masia les Garrigues, ambdós de les Borges Blanques, el restaurant Els Fogons de la Carme de Cervià de les Garrigues i el restaurant Ca la Margarida de l’Albi. La iniciativa va lligada a diverses activitats de la zona, com ara la Mostra Gastronòmica de les Garrigues o l’esdeveniment ‘Les Garrigues en Flor’, que comptarà amb la participació dels establiments mencionats.

La promoció del producte local, a tot gas
A més del segell de qualitat ‘restaurant verge extra’, el Consell Comarcal de les Garrigues ha llançat els darrers mesos diversos projectes promocionals, com la campanya ‘Les Garrigues, terra verge extra’, per potenciar turísticament la regió. D’altra banda, la Denominació d’Origen Protegida les Garrigues ha posat en marxa aquest hivern nous espots per tal d’incentivar el servei de transport a domicili que ofereixen totes les cooperatives i molins inscrits, reforçant la iniciativa ‘Te’l portem a casa’, que va encetar la mateixa agrupació amb el confinament. Per acabar, el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida va engegar la passada tardor el projecte ‘Oleoturisme de Lleida. El gust de la terra’.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació