Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

7 maneres originals d’acomiadar el 2021 i rebre el 2022

Ara que l’any s’acaba us animem a dir adeu al 2021 i donar la benvinguda al 2022 amb un pla original i divertit

En espera de saber quines seran exactament les restriccions derivades de la covid-19 en les celebracions de Cap d’Any més tradicionals i amb la majoria de festes multitudinàries desconvocades per a la nit del 31 de desembre, una bona opció és acomiadar l’any a casa en companyia de la família, la parella o un petit grup d’amics i amigues per muntar-vos una vetllada a mida. Tanmateix, també podeu desafiar el fred i la mandra i llançar-vos a fer-ho de maneres més originals. Preneu nota:

Els primers raigs de sol del 2022 al cap de Creus

Sortida de sol cap de Creus La sortida de sol des del cap de CreusGetty Images
Si voleu ser els primers a veure el sol de l’any que comença, feu cap al cap de Creus, el punt geogràfic situat més a l’est de la península Ibèrica i, per tant, el primer lloc de Catalunya on es lleva el sol. Planteu-vos de matinada al far del cap de Creus, a Cadaqués, on se celebra l’Aplec del Sol Ixent (a les 7 h del matí!), amb una ballada de sardanes i una xocolatada. Per rematar el pla i per als més atrevits, a les 13 h, a la platja del Llané Gran, a Cadaqués, té lloc la Capbussada popular, on es convida tothom a banyar-se i a refer-se amb una copa de cava. Més informació al següent link.

Sortida de Cap d’Any amb raquetes de neu

Pla de la Font neu El refugi Pla de la Font, envoltat de neuPla de la Font
Cada any el grup excursionista Natura i Aventura organitza una sortida de Cap d’Any en raquetes dormint en un refugi de muntanya. Es tracta d’una escapada de tres dies en què es podran descobrir els impressionants paisatges nevats a partir d’itineraris amb raquetes que es faran amb un guia especialitzat. Enguany, la proposta és fer una ruta en raquetes de neu des de les Planes de Son (al Pallars Sobirà) fins al refugi del Pla de la Font, per passar allà la nit del 31 de desembre, amb un sopar especial, l’endemà fer una ruta fins al cim del Pinetó, dormir al refugi també l’1 de gener i tornar el dia 2 cap al punt de sortida. L’activitat inclou dues mitges pensions al refugi.
Més informació a la seva web.

Cap d’Any al refugi de Caro, al Parc Natural dels Ports

Refugi Caro El refugi Caro al capvespreRefugi Caro
Per viure una nit diferent, el refugi de Caro-Estels del Sud, al Parc Natural dels Ports, obre les portes també el 31 de desembre. El refugi està situat al cor del parc, a 1.110 metres sobre el nivell del mar, sota el cim més alt de la comarca de Tarragona, el Mont-Caro, que té una altitud de 1.441 m. Disposa de quatre habitacions amb un total de 32 places. Podeu allotjar-vos i gaudir d’un sopar especial al refugi i començar l’any fent una ruta a peu, com la que arriba a la fageda del Retaule o la font del Toscar. Per als més muntanyencs, la Maria i el Mario, els guardes del refugi, proposen la travessa de cinc dies ‘Estels del Sud’, que recorre els refugis del Parc Natural dels Ports.
Més informació a la seva web.

El primer bany de l’any

Primera banyada de l'any El primer bany de l'any, proposta del Club Natació Atlètic-Barceloneta abans de la pandèmiaClub Natació Atlètic-Barceloneta
Si no teniu por del fred, una bona manera d’estrenar el nou any és fent la primera capbussada a les platges catalanes. Ja és tradició que el Club Natació Atlètic-Barceloneta organitzi una trobada l’1 de gener a la platja de Sant Sebastià (normalment a les 12 h del migdia) per llançar-se a l’aigua. L’any passat no es va dur a terme a causa de la covid-19, però esperen que enguany es pugui fer. Després del bany, s’obsequia els participants amb una tassa de brou calent. Altres ciutats costaneres com Mataró, el Masnou, Sant Feliu de Guíxols, Torredembarra, Tarragona, Lloret de Mar o Vilanova i la Geltrú també se sumen a la tradició de fer el primer bany.

Concerts d’any nou

liceu Interior del Gran Teatre del LiceuWikipedia Commons
Podeu anar a Viena per veure el tradicional Concert d’Any Nou de la Filharmònica o quedar-vos a Catalunya, on els amants de la música clàssica també tenen algunes cites cada cop més esperades. L’1 i el 2 de gener, al Palau de la Música de Barcelona, l’Orquestra Simfònica del Vallès, amb el director Jaume Santonja al capdavant, oferirà la seva versió dels valsos i polques de la família Strauss. I, tant al Palau de la Música com al Gran Teatre del Liceu, podeu assistir a diferents sessions del concert d’any nou de l’Strauss Festival Orchestra durant el mes de gener, que interpretarà valsos tan coneguts com ‘Napoleó’, ‘Festa de les flors’, ‘El vals de l’emperador’ o ‘Champagne’, a més del conegut ‘El bell Danubi blau’ i la marxa ‘Radetzky’.

La primera albada al far de Sant Sebastià

Far de Sant Sebastià El far de Sant Sebastià, a PalafrugellCecília Lorenzo
Pujar al far de Sant Sebastià, al terme municipal de Palafrugell, a rebre el primer sol de l’any és ja una tradició ben arrelada. La vista des d’aquest punt és impressionant, ja que el far, el mirador i l’hotel que hi ha a tocar estan situats a la muntanya de Sa Guarda, en un lloc estratègic del litoral català, sobre un penya-segat i dominant una gran franja costanera de la Costa Brava. Feu-hi cap el dia 1, a les 7 h del matí, i gaudiu de la música de cobla, la ballada de sardanes i la xocolata desfeta. Si sou a Palafrugell la nit del 31, aprofiteu per celebrar el Cap d’Any a la plaça de l’església, on es fa el tradicional ritual de les dotze campanades.
Més informació a la seva web.

Cap d’Any en una casa rural

Cases de Durro Cases de Durro, a la vall de BoíGetty Images
Per iniciar i començar l’any amb calma, en plena natura i amb la companyia d’amics o familiars, la millor opció és passar la nit a una de les nombroses cases rurals que hi ha repartides pel territori. Als Pirineus, a la Costa Brava, a la Costa Daurada, a la Costa de Barcelona, a la Catalunya Central, al País Valencià, a les Terres de l’Ebre, a les Terres de Lleida o a les illes Balears. Existeixen nombrosos portals en línia per fer la cerca.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació