Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

Les 7 meravelles de Gósol

Propostes naturals, esportives i culturals per enamorar-vos del poble a les faldes del Pedraforca que va inspirar Picasso

A Gósol trobareu tot el que necessiteu per gaudir de la natura i explorar els racons més atractius del Parc Natural del Cadí-Moixeró. Envoltat de muntanyes (el Cadí al nord, el Costafreda a Ponent, les serres del Verd i Ensija a migdia i el Pedraforca a llevant), és el punt de sortida d’excursions de durades i dificultats diverses. Instal·leu-vos en alguna de les seves cases rurals o hostals, al càmping o al refugi; tasteu la cuina més genuïna als seus restaurants, i fruïu de l’encant del nucli urbà i de la bellesa sense filtres dels paisatges que l’envolten.

El castell de Gósol

Castell de Gósol El castell de GósolSergi Boixader
Sabíeu que els càtars (també coneguts com a Bons Homes) van refugiar-se a Gósol? Concretament, al seu castell, situat en un turó que domina el poble. D’aquesta fortalesa d’origen medieval, en queden alguns vestigis, que es poden visitar. Hi podeu pujar a peu des de la plaça Major pel carrer de la Canal. En poc més de quinze minuts sereu a la petita ermita de la Mare de Déu del Roser. A partir d’aquest punt us endinsareu en les runes de les cases del poble antic, abandonat, fins al punt més alt, on descobrireu una plaça amb un cementiri i les restes de l’església de Santa Maria, amb el seu campanar, al qual es pot pujar. Procedent d’aquesta església, es conserva una talla d’una marededeu romànica, del segle XII, al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC). Podeu veure’n una còpia a l’església de l’Assumpció de Gósol.

La ruta de la mallerenga petita

Ruta mallerenga Gósol Boscos de pi roig a la ruta de la mallerenga petitaCecília Lorenzo
Des de l’àrea de lleure de Font Terrers, situada a deu minuts en cotxe des del poble conduint per una pista forestal, s’inicia la ruta de la mallerenga petita. Es tracta d’un itinerari circular d’alta muntanya ideal per fer en família, ja que té una llargada de dos quilòmetres. Està situat dins el Parc Natural de Cadí-Moixeró, a dins del municipi de Gósol, i passa per zones de prats de muntanya i boscos de pi roig, amb vistes al Pedraforca i a la serra de Cadí. Per tota la ruta trobareu plafons informatius sobre la mallerenga petita, un ocell muntanyenc molt present en aquesta zona. Està molt ben senyalitzada, així que és gairebé impossible que us perdeu!

La pujada al Pedraforca

Pedraforca des de Gósol El Pedraforca des de GósolSergi Boixader
L’itinerari que puja al Pedraforca des de Gósol és considerat el més fàcil i menys transitat per fer el cim d’aquesta muntanya tan emblemàtica, ja que evita la famosa grimpada que cal fer des de la ruta habitual que surt des del refugi Lluís Estasen, pel vessant de Saldes. Tanmateix, és una ruta llarga i amb alguns trams perillosos. Per fer-la sencera d’anada i de tornada es necessiten unes 6 hores i 30 minuts i el desnivell és de 1.150 metres. Podeu deixar el cotxe a l’aparcament públic situat a l’entrada del poble, pel camí marcat amb els senyals grocs i blancs corresponents al PR-C-23. El recorregut puja fins a la serra de la Tossa, la tartera de Gósol, l’enforcadura del Pedraforca i finalment al cim del Pollegó Superior del Pedraforca.

Pedraforca 360°

Gósol, pedraforca 360 El Pedraforca des del mirador del castell de TermesCecília Lorenzo
Per als que voleu fer una ruta d’alta muntanya, però més tranquil·la i sense tant desnivell com la de la pujada al Pedraforca, aquesta travessa circular us ofereix unes vistes espectaculars de tots els vessants de la muntanya, ja que en recorre el perímetre. En total són disset quilòmetres que es poden fer en un temps d’entre quatre i sis hores de durada, depenent del ritme de cadascú. Podeu sortir i arribar a Gósol. Travessareu boscos, miradors, cascades, prats d’alta muntanya i paisatges espectaculars, com la vall del torrent de les Mulleres o la baga de Gresolet.

Pedals de Ferro i Pedals del Pedraforca

Sense títol Els voltants del Pedraforca a cop de pedalPedals de pedra Pedraforca
Us presentem dues rutes autoguiades amb bicicleta de muntanya per recórrer els camins i les pistes de la zona. La primera és una ruta circular de 104 km amb bicicleta de muntanya per fer en dos o tres dies. Recorre el Berguedà, el Solsonès i l’Alt Urgell i té la sortida i l’arribada a Gósol. La segona, la Pedals de Ferro, és força més llarga, amb 260 quilòmetres, i passa per l’Alt i el Baix Berguedà, on gaudireu dels paisatges del Parc Natural del Cadí-Moixeró, el Pedraforca, el Catllaràs, la serra de Picancel, les colònies tèxtils, la Peguera i els cingles de Capolat. Si voleu que us facin les reserves de l’allotjament o necessiteu material per seguir la travessa, contacteu amb Pedals del Pedraforca.

El Centre Picasso

Gósol Les cases de Gósol des del miradorCecília Lorenzo
Picasso va escollir Gósol per passar-hi algunes temporades —la més llarga, l’estiu del 1906. Aquí el pintor es va inspirar per crear algunes de les seves obres més conegudes, com ara ‘La dona dels pans’. Amb la seva companya Fernande Olivier van arribar en tren fins a Guardiola de Berguedà i van pujar amb mules pel vell camí de ferradura fins a Gósol. Per tornar a París van creuar el Cadí a peu pel pas dels Gosolans fins a Bellver de Cerdanya. Allí van prendre la diligència a Puigcerdà i a Ax-les-Thermes, on van agafar el tren. A la població podeu visitar el Centre Picasso, on s’exposa la mostra més representativa de les tres-centes dues obres que s’atribueixen al període gosolà de l’artista, els originals de les quals es troben repartides per diferents museus d’Europa i dels Estats Units.

Allotjaments amb encant

Bungalou Cadí Vacances Els bungalous del càmping Cadí VacancesCadí Vacances
Al poble trobareu allotjaments de diferents tipus. Us recomanem el Refugi Molí de Gósol, una acollidora casa de pedra envoltada de muntanyes, amb dormitoris amb lliteres per a quatre, sis i vuit persones. Molt a prop del nucli urbà, també amb vistes espectaculars a les muntanyes, el càmping Cadí Vacances disposa d’àmplies parcel·les per plantar-hi la tenda de campanya i confortables bungalous de fusta, piscina, zones de joc, ‘spa’, pistes esportives, espais de pícnic i barbacoes. Altres opcions d’allotjaments són els hostals La Cuineta de Cal Triuet i Cal Francisco o les cases de turisme rural Can Blanc de Vilacirere, Ca l’Esteve, Cal Tinent o Cal Puxica.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació