Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

10 mercats i fires de Nadal que has de visitar

Cites imprescindibles per viure l’esperit nadalenc a Catalunya

Passejar per les parades de Nadal s’ha convertit en una tradició que molts catalans volen viure, com es fa en d’altres països europeus. A casa nostra, les fires i els mercats de Nadal s’han especialitzat en els tions, els torrons, els avets i molts altres productes. En aquesta tria trobareu deu cites imprescindibles per gaudir de les festes intensament.

Fira del Tió a Arbúcies

fira tio arbúcies Un cap de setmana per descobrir la tradició del tió a Arbúciesvisitarbucies.cat
A Arbúcies, de les tradicions en fan una festa. La Fira del Tió és un cap de setmana ple d’activitats perquè en gaudeixin els petits i els grans. En destaca l’animació ‘Fem cagar el Tió gegant’, el mestre tioner L’oncle buscall, l’exposició de tions artesanals i diversos tallers nadalencs. 
 
Dates: 2 i 3 de desembre

Fira de l’Avet d’Espinelves

Fira avet espinelves Durant la fira de l'avet, Espinelves multiplica per 400 els seus habitantsAjuntament d'Espinelves
El petit poble d’Espinelves multiplica per més de 400 la seva població durant la Fira de l’Avet. Enguany, del 2 al 10 de desembre, espera repetir els gairebé 100.000 visitants de l’any passat i els 4.000 arbres venuts. A més de les parades, es reforcen les actuacions al carrer, els tallers per a la mainada i la decoració. Des de l’organització, asseguren que la Fira tindrà “més esperit nadalenc que mai”. 
 
Dates: del 2 al 10 de desembre

La Fireta de la Pilarín

Pilarín Bayés La Fireta de la Pilarín Bayés serà una de les principals novetats del Nadal a VicEstudi Pilarín Bayés
La novetat més destacada a Vic aquestes festes serà la Fireta de la Pilarín a mitjans de desembre. Es tracta d’una mostra al voltant de la vigatana més popular i carismàtica, la ninotaire Pilarín Bayés. Després que fa dos anys el seu entorn organitzés una fireta al seu estudi i es desbordés d’èxit, aquest cop agafa més envergadura en un espai més ampli, el Centre Cívic Joan Triadú. Hi haurà parades de productes que fan servir la marca Pilarín, a més de rondallaires o algunes estones per fer-se una foto amb ella. “Volem que tingui l’essència del que feia a casa seva”, comenta Piella. 
 
Dates: del 15 al 17 de desembre

Fira de Nadal Caldes de Montbui

Fira nadal Caldes Un dels atractius de la Fira de Caldes de Montbui és el brou amb aigua termalAjuntament de Caldes de Montbui
Una de les fires més conegudes d’aquesta època és la de Caldes de Montbui. Centenars de parades artesanes i ambientades en el Nadal omplen el municipi, que també organitza moltes activitats per a les famílies. A més, si us agrada el brou calent en època de fred, en aquest mercat s’elaboren milers i milers de racions de bon caldo calent de verdures, que es posa de meravella en una fira nadalenca. 
 
Dates: del 5 al 10 de desembre 

Fira de Nadal i del torró artesà Cardedeu

Torró Cardedeu A la Fira del Nadal i el torró de Cardedeu hi trobareu torrons de gustos ben diferentsAjuntament de Cardedeu
Aquesta fira és la successió́ de la tradicional Fira del Torró de Cardedeu, que se celebra des de fa molts de segles en aquesta vila. El centre de Cardedeu acull centenars de parades nadalenques que posen en relleu els productes nadalencs i la gastronomia; en especial, els torrons. Cal destacar, és clar, el torró de borrego, un singular dolç tradicional que s’elabora a Cardedeu. 
 
Dates: del 15 al 17 de desembre

Fira del Pessebre d’Olot

Fira pessebre Olot La fira del pessebre d'Olot és una cita imprescinble per als pessebristesDescobreix Olot
A la capital de la Garrotxa viuen el pessebrisme com enlloc i és una cita imprescindible per a tothom veure desenes de pessebres a la Fira del Pessebre d’Olot, en diversos espais emblemàtics de la ciutat i amb la màgia del Nadal que ho embolcalla tot. La Fira del Pessebre d’Olot és parada obligatòria per a qualsevol aficionat als pessebres. Més enllà de les parades artesanes i de Nadal repartides per la ciutat, durant les dates en què se celebra aquesta multitudinària fira, que rep milers de visitants cada any, es poden veure pessebres i artesans a la plaça d’Esteve Ferrer, a la plaça Major, al Carme, a l’Hospici i al Museu dels Sants, entre altres espais, que demostren que el pessebrisme és, encara ara, un bé en actiu molt important del patrimoni immaterial olotí. A part, s’hi poden trobar artesans de pessebrisme vinguts de tot Catalunya que munten parada perquè a ningú no li falti un pessebre a casa. 
 
Dates: del 8 al 10 de desembre

Fira del Tió de Solsona

Fira Tió Solsona La fira del tió de Solsona arriba a la 10a edicióSolsona Turisme
Solsona es tornarà a omplir de tions i ho farà per desè any consecutiu. La Fira del Tió reunirà un mercat de Nadal d’artesania, una exposició de tions i diverses activitats familiars i solidàries. Una de les propostes de l’organització és buscar als aparadors de les botigues de Solsona els tions amagats. Entre els guanyadors es farà un sorteig i es regalarà un lot de productes del Solsonès. 
 
Dates: 8 i 9 de desembre

Fira del Gall de Vilafranca del Penedès

Fira gall Vilafranca El gall és l'espècie protagonista de la fira i té indicació geogràfica protegida (IGP)Turisme Vilafranca
La Fira del Gall de Vilafranca del Penedès se celebra des de l’edat mitjana. No és específicament una fira de Nadal; se centra, sobretot, en productes gastronòmics d’una qualitat innegable, incloent-hi vins DO Penedès i aviram, molt d’aviram! L’estrella de la Fira és el gall del Penedès, que és una espècie amb indicació geogràfica protegida (IGP) per la seva singularitat: de carn robusta, carnosa i molt saborosa, amb poc greix. 
 
Dates: 16 i 17 de desembre

Fira de Santa Llúcia de Barcelona

Santa Llúcia La fira de Santa Llúcia se celebra des de 1786Fira Santa Llúcia
És una de les fires per excel·lència del Nadal, i una de les més grans de Catalunya. Celebrada al cor de la capital des del 1786, durant les setmanes prèvies a la festivitat, la màgia impregna cada racó de la Fira i les seves parades, que ofereixen productes de Nadal de totes les procedències, i entre les quals es poden trobar propostes realment interessants.
 
Dates: del 24 de novembre al 23 de desembre

Market Gironella Vila de Nadal

Market Gironella El Market - Gironella Vila de Nadal arriba a la 3a edicióVisit Gironella
En el Market Gironella Vila de Nadal trobareu més de setanta marques amb productes artesans i alimentaris, i comerç local. Transforma la plaça de l’Estació en un mercat nadalenc que acull parades d’artesania i alimentació, i concerts. Inspirat en els que s’organitzen al centre d’Europa, passa per la tercera edició, una oportunitat per trobar artesans del Berguedà i de les comarques veïnes amb productes fets a mà i alimentació nadalenca, concerts, servei de bar i restaurant i activitats infantils.
 
Dates: del 2 al 31 de desembre
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació