Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

3 escapades per a un pont festiu

La Catalunya del Nord, la vall de Llors i Osona: tres propostes per marxar més de tres dies

A les portes del pont de la Puríssima, us hem preparat tres idees d’escapades per quan podem marxar més de tres dies seguits. Una ruta circular per la Catalunya del Nord, una descoberta a fons de la vall de Llors i una escapada amb tots els detalls per gaudir del Nadal a Osona són les nostres propostes. Si us ve de gust fer aquesta última, ja podeu corre al quiosc. A partir de demà divendres 24 de novembre, hi haurà el número de desembre ‘Nadal a Osona’ amb tota la informació detallada.

Catalunya del Nord

Cotlliure Cotlliure és un dels pobles més pintorescos de Catalunya del NordOriol Clavera
Amb més de tres dies hi ha temps de sobres per acostar-se a la Catalunya del Nord. Teniu moltes opcions, però nosaltres us en proposem una per descobrir a fons Cotlliure, Argelers i Perpinyà.

La primera parada que us proposem fer és a la magnífica població costanera de Cotlliure, que pels volts de Nadal la trobareu vestida de gala, amb una fira de nadal encantadora. Guardeu-vos una estona per fer un passeig pels carrerons estrets i empedrats que omplen el petit poble de Cotlliure. Aquest municipi de la Costa Vermella és ple de detalls arquitectònics de l’edat mitjana que us enamoraran. A més, no us podeu perdre l’imponent castell reial que s’endinsa al mar i que veureu des de la petita platja. Un dels principals atractius és el lligam que té amb el poeta Antonio Machado, que va morir en aquesta localitat quan es va exiliar.

Seguiu la ruta cap a Perpinyà, però abans d’arribar-hi, podeu fer una parada a la Maternitat d’Elna per descobrir la història dels nadons de les dones exiliades, i Argelers de la Marenda, per impregnar-vos de la cruesa del camp de concentració que va haver-hi durant la Segona Guerra Mundial. No se’n conserva res perquè es va construir amb barraques i tendes a la platja, però podeu visitar el petit memorial que hi ha al centre per fer-vos una idea del que va suposar. Aprofiteu i feu una volta pel nucli urbà. Té un centre molt cuidat i molt agradable per fer-hi una passejada i quedar-s’hi a dinar o a sopar.

Un cop a Perpinyà, guardeu temps per passar-hi un dia sencer. Trobareu l’emblemàtic Castellet perfectament il·luminat de Nadal i, al seu costat, la famosa roda de Nadal, que acompanya el mercat de Nadal que s’instal·la cada any al costat dels molls de la Bassa. Més enllà dels atractius de les festes nadalenques, podeu visitar el Palau dels Reis de Mallorca, amb una vista increïble de la ciutat; fer una volta pel centre i descobrir la plaça de la República o la catedral; i anar més als afores a visitar el taller taller d’Olivier Bajard (Doctor Parcé, 355, zona Agrosud), conegut per ser el millor mestre pastisser de França.

Vall de Llors

pessebre dels estels El Pessebre dels Estels es fa al poble abandonat de CastellóPessebre dels Estels
Si no us decidiu entre mar i muntanya, aneu a la vall de Llors, on la muntanya es troba amb el mar. Vandellòs, Masboquera, Masriudoms i Remullà s'enfilen pels contraforts muntanya també hi teniu altres nuclis, avui abandonats, com: Castelló, Madevalentí, Fatxes i Gavadà. Tots ells tenen el seu origen a la baixa edat medieval i, especialment els que encara avui són poblats, mantenen la seva fisonomia medieval i l’essència rural de pobles de muntanya. 
 
Comencem per la muntanya, on teniu un munt d’activitats per fer per descobrir els pobles. A Vandellòs, podeu visitar el molí de Vandellòs, un centre d’interpretació de l’oli; a Masriudoms, no us perdeu la seva església romànica (del segle XIII), amb un campanar que, a l'origen, era una torre de defensa medieval, catalogada com a Bé Cultural d’Interès Nacional, i a Masboquera podeu iniciar diverses rutes a peu, amb BTT o a cavall.
 
Si hi aneu pel pont de la puríssima, feu coincidir la visita a Castelló amb els dies 8 o 9 de desembre, ja que hi té lloc el Pessebre dels Estels, un pessebre vivent que, per uns dies, torna la vida a aquest poble abandonat. És especial perquè, a més de reproduir les escenes bíbliques, recupera antics oficis que es realitzaven als pobles de muntanya. 
 
Quan us acosteu al mar, heu de saber que el litoral de l’Hospitalet de l’Infant presenta unes platges pràcticament verges on es pot escoltar el so de les onades. Però el municipi, també és un bon lloc per fer memòria històrica i descobrir les fortificacions de la Guerra Civil al coll de Balaguer. 
 
Si us quedeu amb ganes de mar, acosteu-vos a l’Almadrava, un nucli de casetes blanques que recorda un poble de pescadors del litoral llevantí. El seu nom ve d’una tècnica pesquera amb la qual es pescava la tonyina. L’almadrava consistia a encerclar els peixos amb xarxes per poder-los pescar amb arpons. Perquè aquest sistema fos efectiu, calien platges en forma de badia i de no gaire profunditat, una característica de les costes de l’Hospitalet de l’Infant i la vall de Llors.

Nadal a Osona

Cabrera El santuari de Cabrera està situat a un dels miradors més espectaculars d'OsonaSergi Boixader
Demà divendres 24 de novembre, ja trobareu al quiosc el número de desembre, un dossier dedicat al Nadal a la comarca d’Osona. Hi trobareu tots els ingredients que necessiteu per organitzar una escapada perfecta a una de les comarques més rurals del territori. Cinc propostes de cases rurals on allotjar-se, els millors miradors per gaudir de les vistes (i la boira), les millors activitats de Nadal i els pobles més autèntics que cal vistar. Què espereu per comprar-la? La trobareu als quioscos, a les botigues Abacus i als establiments Bonpreu-Esclat.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació