Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

5 cites gastronòmiques a les Terres de l’Ebre per rematar la tardor

Oli, mandarines, llagostins i clotxes. L’Ebre ens regala productes deliciosos per tastar fins a mitjan de desembre

Comença la collita de les olives per fer-ne oli. Les mandarines comencen a estar al punt de dolçor ideal per ser consumides. El mar ens dona llagostins i altres ingredients indispensables per elaborar la clotxa, el plat més típic de la Ribera d’Ebre. El final de tardor és un autèntic plaer per al paladar i a les Terres de l’Ebre ho saben bé. Per això us proposem cinc cites gastronòmiques que no us podeu perdre abans que comenci l’hivern.

XXVI Jornades de la Cuina de l'Oli de Santa Bàrbara

Oli Les cooperatives de Santa Bàrbara produeixen un oli exquisitAjuntament de Santa Bàrbara
La Fira de l’Oli Novell, dels Cítrics i del Comerç del 24 al 26 de novembre serà el tret de sortida de dues setmanes de jornades gastronòmiques on l’oli serà el protagonista. 
Durant les jornades gastronòmiques de la cuina de l'oli de Santa Bàrbara, als diferents restaurants del municipi, es pot degustar la bona cuina del territori i les elaboracions més exquisides, regades sempre amb oli d’oliva que elaboren les cooperatives locals.
 
Data: fins el 4 de desembre

XXIV Festa de l'Oli de la Fatarella

Oliveres La DOP Terra Alta produeix oli amb la veritat empeltreDOP Terra Alta
El que va començar sent una festa d’àmbit local ara s’ha convertit en una fira que s’ha posicionat com l’aparador i el punt de trobada a la Terra Alta de l’oli d’oliva verge extra, i en especial, de la varietat empeltre, característica de la comarca i inclosa en la Denominació d’Origen Protegida Terra. 
 
A més de tastar aquest or líquid, també tindreu l’oportunitat de conèixer el poble, l’entorn i altres productes locals. Us espera un cap de setmana de degustacions, visites guiades, tallers, música i activitats infantils, amb la producció de l'oli com a protagonista.
 
Dates: 8 i 9 de desembre de 2023

XXI Jornades Gastronòmiques del Llagostí a la Ràpita

Llagostí El llagostí és el crustaci més preuat a la RàpitaTurisme La Ràpita
És el crustaci més preuat i emblemàtic de la Ràpita. Un dels tresors culinaris de la zona que permet gaudir dels sabors més exquisits del mar i la terra, alhora que demostra el seu compromís amb la sostenibilitat. El llagostí omple les cuines dels restaurants més emblemàtics de la zona fins al 10 de desembre amb l’objectiu de promocionar aquesta delicadesa, però també un territori que promou la pesca sostenible. Llansola, Casa Ramon Marinés, Miami Can Pons, Albert Guzman, Freddy Caliu Familiar, Bon Marisc, Maria 1941 i altres restaurants han preparat menús especials per gaudir d’aquest crustaci. A més, om a part de les Jornades Gastronòmiques del Llagostí, l’Estació Nàutica de la Ràpita-Delta de l’Ebre ofereix diverses experiències a la natura, incloent-hi la ruta de les muscleres i una ruta en sea bike per la badia dels Alfacs, així com una ruta pels arrossars i les llacunes del delta de l’Ebre.
 
Data: fins al 10 de desembre

Jornades Gastronòmiques de la Clotxa de la Ribera d'Ebre

Cotxa La clotxa és un plat tradicional de la Ribera d'Ebre que es fa amb arengades i cebes, tomàquets i alls escalivats dins d'un pa rodóTurisme Terres de l'Ebre
El plat tradicional per excel·lència de la Ribera d’Ebre, que “diu molt dels nostres orígens de pagès”, es converteix, durant les pròximes setmanes, en el “principal atractiu turístic” per visitar i descobrir “la tradició, el producte local de qualitat, l’entorn paisatgístic i l’autenticitat, elements que es posen en valor amb aquesta festa comarcal i la marca, ja consolidada, de La clotxa 100% Ribera d’Ebre”. Així presenta aquestes jornades la consellera de Turisme, Comerç i Producte Local de la Ribera d’Ebre, Vanessa Serrano.
 
Onze restaurants de nou pobles de la comarca presenten durant un mes aquest plat títpic a la seva carta, amb preus i menús per a tots els gustos, des dels 12 euros als 29 euros.
 
Data: fins al 17 de desembre

XXIX Jornades Gastronòmiques de la Clementina a Alcanar

Clementina La clementina d'Alcanar té Indicació Geogràfica PortegidaGetty Images
La clementina d’Alcanar ja omple els rebostos de les cases i els restaurants d’aquest racó de les Terres de l’Ebre. Com cada any, el territori promociona aquest productes amb Indicació Geogràfica Protegida (IGP) un fet que demostra la seva excel·lència i que fomentant-ne el seu consum ajudem a protegir els productors autòctons. Si voleu tastar-la a trabés de la mà de les millors creacions culinàries, enguany sis restaurants participen a les jornades: Espai Gastronòmic Magda, Can Manel, La Costa, La Marinada, Taulell de Maria Jose i Citrus del Tancat. Cada establiment ha preparat plats que combinen la cuina més tradicional amb la més avantguardista, acompanyats de tocs cítrics per mostrar que la clementina és un ingredient idoni per a la millor cuina.
 
Data: fins al 17 de desembre
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació