Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

4 experiències per trobar el tió

Per Nadal hi ha boscos màgics que amaguen tions personalitzats. Fixeu-vos-hi bé, que potser trobeu el vostre! 

 
 

Amagats entre boscos catalans

Caçations Podeu caçar tions a diferents boscos catalanscaçations.cat
Als boscos de Rupit, Camprodon, el Corredor, Collserola i Mura, així com a Catalunya en Miniatura, s’hi poden anar a trobar els tions de Nadal. L’empresa Caçations gestiona aquesta experiència que s’adapta a les necessitats de mobilitat de cada família. Per trobar l’entremaliat tronc, vestit amb barretina, cal seguir les indicacions d’un mapa i les coordenades GPS que s’envien uns dies abans. En cas que es vulgui, també es pot reservar taula per dinar als establiments adherits a la proposta.

Boscos de Catalunya. caçations.cat

Un dia entre rucs i tions

Tió Rukimon Un cop hagueu trobat el tió de Rukimon, podreu conèixer les diferents races d'asesRukimon
Enfilats als arbres, entre les bardisses, amagats a les roques o enmig del camí. Els tions
de Rukimon, a Dosrius (Maresme), us sorprendran quan menys els espereu. Tots porten incorporat el nom i un missatge per al seu propietari. Pot ser que l’exemplar que trobeu sigui nou o bé que aparegui el que cada any teniu a casa. I quan l’hàgiu trobat, aprofiteu per conèixer les diferents races d’ases que viuen al recinte. Podreu fer-hi una passejada o fins i tot una ruta més llarga. 
 
Rukimon. rukimon.com

Una aventura enmig de la neu

Tió Bolvir Caceu el tió a sobre d'un ruc a Bolvirrucsiaventures
Afineu bé els ulls i les orelles perquè en una finca de rucs de Bolvir (Cerdanya) hi ha tions per tot arreu. Per trobar-los, haureu de pujar dalt dels animals i anar seguint les pistes que hi ha amagades en aquesta granja. Quan hàgiu caçat el vostre tió, abrigueu-lo bé, que sovint el terreny està nevat i hi fa molt fred. Abans de començar l’aventura, podreu raspallar els rucs i preparar-los perquè us acompanyin a buscar el tió. I, quan acabeu, no marxeu de la granja sense conèixer tots els animals que hi viuen. 
 
Aventures i rucs. rucsiaventures.com 
 

Un tió al peu d’arbres monumentals

tió arborètum Els tions també s'amaguen entre els arbres centenaris de l'arborètum de Masjoan, a Espinelvesmasjoan.com
Entre els arbres centenaris de l’arborètum de Masjoan, a Espinelves (Osona), s’hi amaguen un grup de tions amb ganes de tornar a casa seva. Els sabreu identificar perquè són tions elaborats artesanalment i que vesteixen roba cosida a mà per les mateixes veïnes del poble. Per trobar-los, haureu de seguir les indicacions del mapa i observar bé les pistes que se us indiquen. Podreu completar l’activitat fent una passejada pel bosc terapèutic de Masjoan, on hi ha els arbres més alts del país. 
 
Arborètum de Masjoan. masjoan.com 
 
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació