Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

7 (+1) pessebres vivents singulars

Aquestes representacions a l’aire lliure recreen la història del naixement de Jesús de Natzaret

Tradició, natura, història, efectes especials, patrimoni, cultura i teatre es barregen per oferir un dels espectacles més populars de les festes nadalenques. Fem una breu selecció de pessebres vivents de la cinquantena que s’organitzen per Nadal i que són visitats per més de 100.000 persones cada any, segons la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya. 

El més multitudinari, a Corbera de Llobregat

Pessebre Corbera El pessebre vivent de Corbera celebra enguany la 60a edicióAssociació PessebreVivent Amics de Corbera
El primer pessebre vivent creat a Catalunya és un espectacle en majúscules que enguany arriba a la seva seixantena edició i que ja han vist gairebé un milió de persones. L’escenari natural de la penya del Corb acull aquesta representació en què participen prop de 250 actors voluntaris que, al llarg de 700 metres, interpreten diverses escenes, com l’anunciació de l’àngel a Maria, els pastors o els Reis, i on les veus dels narradors es combinen amb la música i les nadales tradicionals. Una bona ocasió perquè els més petits entenguin l’origen de les nostres tradicions. 
 
Dates: caps de setmana de desembre (excepte els dies 24 i 31), també els dies 6, 7 i 8, i del 25 al 29. Al gener: 1, 5, 7 i 13
Preu: 16 euros per adult / 10 euros menor de 7 a 14 anys / gratuït menors de 6 anys
pessebrecorbera.cat

El més antic, a Castell d’Aro

pessebre Castell d'Aro El pessebre vivient de Castell d'Aro es fa des de 1959Pessebre Vivent de Castell d'Aro
El primer pessebre vivent de Catalunya es va representar l’any 1959 a Castell d’Aro com a inspiració del Pessebre Vivent d’Engordany (Andorra), creat per Esteve Albert el 1955. Des d’aleshores, les ruïnes del castell de Benedormiens esdevenen l’inici d’un escenari que té un recorregut de fins a dos quilòmetres i que ocupa tot el nucli antic del poble i el barri de la Coma. La peculiaritat del Pessebre Vivent de Castell d’Aro rau en el nombre d’escenes: hi ha fins a 400 figurants a càrrec de seixanta representacions diferents, les quals van des de les tradicionals escenes bíbliques fins a mostres d’oficis artesans, i de les feines relacionades amb el món del camp i la pagesia fins a l’època de Jesús de Natzaret. Va rebre la Creu de Sant Jordi l’any 2011.
 
Dates: 17, 23, 25, 26 i 30 de desembre i 1 de gener
Preu: 6 euros per adult / 3 euros nens de 4 a 13 anys / gratuït menors de 3 anys

L’estel més gran, a Joanetes

pessebre vivient Joanetes El pessebre vivent de Joanetes té un estel de Record GuinessAjuntament de la Vall d'en Bas
Més de 400 persones formen part d’aquesta representació de Joanetes, al municipi de la Vall d’en Bas. En destaca l’espectacular estrella il·luminada que la mateixa gent del poble munta cada any al cim de Sant Magdalena, i que forma part del llibre Guinness dels rècords per haver estat la més gran del món. Un dels trets més significatius d’aquest pessebre és que, més enllà del caire religiós, els visitants reviuen els oficis antics que s’han anat perdent, amb escenes que commemoren la identitat agrícola de la Vall d’en Bas, com la matança del porc o la batuda del blat. 
 
Dates: 25, 26 i 30 de desembre i 1 de gener
Preu: 3 euros

Món Sant Benet, un pessebre en un monestir

pessebre món sant benet El pessebre de Món Sant Benet és l'únic pessebre vivent que es fa dins d'un monestirMón Sant Benet
El Pessebre Vivent de Món Sant Benet és l’únic pessebre de tot Catalunya que té lloc dins un monestir medieval. Enguany arriba a la quarta edició i és una cita més que esperada pels visitants que ja han tingut l’oportunitat de ser-hi altres anys. Videoprojeccions, olors, ambientació històrica, interacció amb els actors, un marc incomparable i la particularitat d’un pessebre vivent ambientat en l’època monacal han dotat la proposta, avalada per tres edicions amb un gran èxit de públic, d’una singularitat especial. Els diferents racons del monestir es transformen per acollir la recreació de les tradicionals escenes d’un pessebre vivent, com també altres escenes menys típiques però representatives d’un monestir i un poble medievals, com, per exemple, la representació d’oficis antics. 
 
Dates: 23, 26 i 30 de desembre i 1 de gener
Preus: 12,5 euros els adults i 6,5 euros els infants
Més informació

Rupit, un pessebre en un poble de postal

pessebre vivent rupit L'atmosfera de Rupit fa que el seu pessebre vivent sigui un dels més especialsAjuntament de Rupit i Pruit
Rupit té la peculiaritat que el fa al bell mig del poble. L’interior de les cases, que estan habitades, i els carrers costeruts i de roques fan que el recorregut amb quadres bíblics i oficis antics sigui únic. És un pessebre en moviment i estàtic, amb vestuari d’època i tradicional, que es representa des del 1987.
 
Dates: 29, 30 de desembre
Preu: gratuït

El pessebre dels Estels

pessebre dels estels El Pessebre dels Estels es fa al poble abandonat de CastellóPessebre dels Estels
Es caracteritza per estar escenificat a la Masia de Castelló, un municipi abandonat des del 1950. Es tracta d’un pessebre vivent atípic, ja que les escenes no se centren en els passatges bíblics, sinó que estan dedicades a oficis tradicionals que antigament es duien a terme al municipi. Un altre tret distintiu és que els actors es mouen d’escena en escena, de manera que el visitant se’ls va trobant de forma espontània a mesura que avança pel recorregut, que no té un itinerari marcat. Un cop finalitzada la visita, es pot degustar una llesca de pa amb tomàquet i carn a la brasa o es poden comprar els productes artesans que s’elaboren al mateix pessebre. El pessebre el fan possible 500 col·laboradors voluntaris i 200 animalons, que recreen un total de 44 escenes d’aquest peculiar pessebre i mostra oficis tradicionals del sud de Catalunya.
 
Dates: 8, 9, 16 i 17 de desembre (entrades a les 17 h i a les 19 h)
Preu: 10 euros a partir de 10 anys / 6 euros per nens de 4 a 10 anys / gratuït nens de 0 a 3 anys

El pessebre dels oficis perduts

pessebre oficis perduts El pessebre dels oficis perduts és un mostrari de tot tipus d’oficis antics amb una atmosfera plenament medievalpessebre.org
Té la peculiaritat de començar el seu recorregut a les portes del castell de Sant Guim de la Plana (la Segarra), que data del segle XII. Aquí, el visitant trobarà un mostrari de tot tipus d’oficis antics, en què cada detall ha estat pensat per crear una atmosfera plenament medieval. És un pessebre estàtic, amb vestuari d’època i música enregistrada, que es representa des del 1982. Té més de 34 escenes i prop de 300 figures o actors participants.
 
Dates: 23, 26 i 30 de desembre i 7, 13 i 14 de gener
Preu: 16 euros per adult / 10 euros menors de 7 a 14 anys / gratuït menors de 6 anys

(+1) Betlem de Tirisiti, un pessebre de titelles

Tirisiti Les representacions del Betlem de Tirisiti es celebren a la ciutat d'Alcoi des de fa més de cent anysBetlem de Tirisiti
Els titelles ‘de peu i vareta’ són els que a Alcoi fan servir els organitzadors d’una original escenificació del pessebre. Els personatges, muntats sobre varetes verticals, corren per l’escenari sobre unes guies practicades entre els diversos elements escènics. Són titelles amb coreografia. Les representacions del Betlem de Tirisiti se celebren a la ciutat d’Alcoi des de fa més de cent anys i són hereves, i potser gairebé úniques, d’una llarga tradició mediterrània de teatres de titella, un format petit d’espectacle de temàtica popular i religiosa. El Betlem de Trisiti va ser declarat Bé Inmaterial d'Interés Cultural per la Generalitat Valenciana el 2002. 

Dates: dissbtes de desembre i del 24 de desembre al 5 de gener, cada dia. Diferents horaris de funcions
Preu: 5,65 euros
Més informació
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació