Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

4 escapades per fer al gener

Us descobrim quatre meravellosos indrets dels Països Catalans per gaudir aquest hivern

Mar, natura, patrimoni històric, neu o gastronomia. Unes escapades per a tots els gustos perquè aquest mes de gener pugueu gaudir descobrint nous racons dels Països Catalans. Podeu fer una ruta per l’espectacular Guadalest, explorar el passat bandoler de l’Urgell, descobrir la vall de Llosa o degustar el xató a la Costa Daurada. Preneu-ne nota!

El castell i la natura de Guadalest

Guadalest Les increïbles vistes des del castell de GuadalestGetty Images
 
Si algun cop heu sentit parlar de Guadalest, tot són lloances, i no és gens estrany. Aquest poble d’Alacant és considerat un dels més bonics de la península Ibèrica i va ser declarat Conjunt Historicoartístic l’any 1974. Situat a la vall de Guadalest, té unes vistes increïbles i queda rodejat per una natura frondosa. Un indret únic per fer senderisme i gaudir dels tresors naturals de la zona, com ara el pantà de Guadalest, popularment conegut com ‘la joia esmaragda’ per les aigües de color turquesa que es difuminen amb el verd dels boscos. O la serra d’Aitana, que és el cim més alt de tota la zona.

Però, si el que us agrada és el patrimoni, la història i la cultura, Guadalest també és ideal per a vosaltres. Aquest poble enfilat a una roca i de descendència musulmana, té construccions centenàries, com l’imponent castell, que es pot observar des de qualsevol racó del poble. Carrers estrets, cases de pedra i pintura blanca, l’església i unes vistes increïbles, tot envoltat d’un aire medieval que us fascinarà.

 
Més informació
guadalest.es

Urgell, terra de bandolers

Tàrrega Tàrrega és l'inici de la Ruta del Sió els Plans que descobreix el passat bandoler de l'UrgellGetty Images
L’Urgell és un terreny on va imperar el bandolerisme del segle XV al XVII. L’aigua, les rendes del blat i les pastures d’hivern van ser les principals causes del naixement de rivalitats. Convertides en enemistats i parcialitats, l’aparició de bàndols enfrontats donà com a resultat la presència de bandolers.
 
Avui en dia, existeixen alguns itineraris que ressegueixen aquest passat bandoler de la comarca. Per exemple, la Ruta del Sió i els Plans, un itinerari circular de 84,25 quilòmetres ideal per fer-lo en BTT. La ruta té inici i final a Tàrrega, cap de vegueria i lloc de residència de petits nobles, donzells i senyors jurisdiccionals dels pobles del voltant. Durant el recorregut podreu gaudir d’una autèntica varietat paisatgística i d’unes vistes impressionants. 
 
A més, podeu explorar diferents localitats plenes d’història. A Tornabous, l’edifici de l’Ajuntament és una construcció d’època, un poble que a mitjans del segle XVI estava dividit en fortes parcialitats amb bregues bandoleres. També us podeu apropar al poble del Tarròs, una localitat on a la dècada de 1480 van sovintejar els robatoris i els incendis provocats pel bandoler Perot d’Argençola, fent que els veïns es refugiessin a l’església parroquial. La Fuliola, Boldú o Castellserà són altres pobles que també heu de visitar. 
 
Més informació:
Turisme Urgell

La vall de la Llosa, bellesa i tranquil·litat a la Cerdanya

Lles Lles de Cerdanya és el centre neuràlgic de la vall de la LlosaGetty Images
Allunyada dels grans centres turístics del Pirineu català i situada a la comarca històrica de Baridà, la vall de la Llosa és un escenari magnífic que recull atractius naturals i paisatgístics notables, a més d’una gran diversitat de rutes per resseguir. 
 
Un dels principals trets característics de la vall és la seva situació estratègica, una autèntica cruïlla de camins. Pel fons de la vall, hi passa el popular camí dels Bons Homes, el qual s’encreua amb el famós GR-11, que travessa tots els Pirineus. Des de Bellver surt la variant hivernal del camí, que ressegueix unes cotes més baixes. A més, també hi trobareu salts d’aigua espectaculars, com el del Molí del Salt, de fàcil accés i d’una gran bellesa. Si hi ha neu al camí us recomanem fer la ruta amb raquetes. 
 
També podeu visitar el poble de Lles de Cerdanya, el centre neuràlgic de la vall, i passejar pels seus carrers, amb cases de pedra, i visitar l’ermita de Sant Pere, del segle XII. Molt a prop del poble hi ha l’estació d’esquí de Lles, on podreu gaudir de la muntanya i practicar esquí nòrdic, raquetes o esquí de muntanya. Al Descobrir doble d’aquests mesos de gener i febrer trobareu més idees per gaudir de la Cerdanya a l’hivern. 
 
Més informació:
Turisme Cerdanya

La Ruta del Xató

xató El xató és una amanida d'hivern a base d'escorola, bacallà, tonyina i anxovesLa Ruta del Xató
El xató és per excel·lència una de les receptes que porten inscrit l’ADN del Garraf i el Penedès. Escarola cruixent, barrejada amb la textura melosa del bacallà i la tonyina, amb el toc àcid de l’anxova o del seitó, banyada amb una salsa exquisida a base d’ametlles i nyores. Amb la Ruta del Xató coneixereu no només aquesta amanida hivernal, sinó també les terres on es degusta: l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf. Un territori farcit de platges idíl·liques, parcs naturals, patrimoni i espais segurs per visitar. 
 
Una experiència estretament lligada als vins de la DO Penedès, que inclou més de 200 propostes d’oci, cultura, natura, museus, etc. En la vostra escapada a aquestes terres podeu visitar el Museu del Ferrocarril de Vilanova i la Geltrú, la basílica de Santa Maria de Vilafranca del Penedès o la Ruta de la Pedra Seca del Vendrell i fer una passejada per la platja de Sitges. A més, al gener podreu gaudir també de la tradicional festa dels Tres Tombs de Vilanova i la Geltrú. 
 
Més informació:
La Ruta del Xató
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació