Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

5 propostes singulars per contemplar la floració dels arbres fruiters

Música, ioga i postes de sol per gaudir de l’espectacle efímer dels ametllers, cirerers i presseguers en flor

Cada any els arbres fruiters anuncien l’arribada de la primavera i del bon temps amb l’espectacle natural i de colors que ofereixen les seves flors. A més de les tradicionals passejades i rutes per gaudir d’aquest espectacle, hi ha altres activitats singulars per contemplar els impressionants paisatges que els colors de les flors dels ametllers, presseguers i cirerers componen. És el moment precís per apuntar-se a alguna de les propostes que permet gaudir d’aquest preciós i efímer moment. Que no us passi per alt o haureu d’esperar l’any que ve!

Natura, teatre i música a l’Urgell

Ametllers Urgell Un passeig entre ametllers florits a l'UrgellConsell Comarcal de l'Urgell
‘L’Urgell, un passeig entre ametllers’ és una iniciativa que us permetrà descobrir una fusió única de natura i arts escèniques en un entorn genuí format per la bellesa de les flors dels ametllers i els seus colors roses i blancs. Durant els dies 2, 3, 9 i 10 de març s’organitzen visites guiades als camps d’ametllers florits de les poblacions de Vilagrassa i Belianes. A més, per acabar d’arrodonir l’experiència, enguany també podreu gaudir d’espectacles musicals i teatrals als camps i participar en tastos de vins de diferents cellers de la comarca. Delecteu-vos amb els millors vins als cellers locals, mentre la música us guia cap a una explosió de sabors!

Aquí trobareu més informació sobre l’activitat.

La floració entre postes de sol i ioga a Seròs

Seròs Camps d'arbres florits a SeròsAjuntament de Seròs
Seròs ha preparat un programa complet per gaudir d’aquest espectacle natural. Si sou uns enamorats de les postes de sol, apunteu a l’agenda els dies 1 i 3 de març, quan podeu inscriure-us a les visites guiades que es faran al vespre enfocades a gaudir de les postes de sol enmig dels camps florits. Per als fanàtics del ioga, les dates són el 3 i el 24 de març, quan es faran sessions de ioga entre arbres florits a càrrec de Digna Pena. Altres activitats singulars a Seròs són: el 16 de març, en què es podrà gaudir de dibuixos de la floració fets in situ a càrrec del grup USk Lleida, i el 17 de març, en què se celebrarà la Montmaneu 494, una ruta ciclista BTT pel terme, a càrrec del Club Ciclista Seròs. També hi ha programades les tradicionals rutes de floració, que es faran dissabtes i diumenges en tres franges horàries (10.00, 12.15 i 16.30 h) des del 2 fins al 24 de març.

Aquí trobareu més informació sobre l’activitat.

Vermut entre ametllers florits a Arbeca

Ametllers Arbeca Posta de sol entre ametllers florits a ArbecaJaume Boldú
Arbeca (les Garrigues) us ofereix la possibilitat de gaudir d’un deliciós vermut entre impressionants camps d’ametllers florits, un dels espais més bucòlics que podreu visitar al Segrià. Aquesta iniciativa, organitzada per l’Ajuntament d’Arbeca i el Consell Comarcal de les Garrigues, tindrà lloc el dia 3 de març. Una experiència que us permetrà conèixer els camps pam a pam i parlar amb les persones que els cuiden. Fareu un vermut entre els ametllers florits i gaudireu d’una degustació de begudes i platets amb la presència de diferents productors locals d’Arbeca. En la vostra escapada, a més de contemplar els camps d’ametllers, podreu visitar l’agrobotiga d’Arbeca, l’ermita de Santa Caterina i els Vivers Aixalà, on coneixereu el lloc de naixement de les famoses oliveres arbequines que s’exporten arreu del món.

Aquí trobareu més informació sobre l’activitat.

Un passeig pels paisatges de la pel·lícula Alcarràs

Presseguers Alcarràs Camps rosats de presseguers en flor a AlcarràsGetty Images
Si us va agradar la pel·lícula Alcarràs, la vostra cita és Massalcoreig (Segrià) el 9 de març. Hi podreu fer un recorregut que ressegueix alguns dels paisatges principals de la pel·lícula Alcarràs, guanyadora de l’Os d’Or el 2022. Després d’agafar forces amb un petit esmorzar, començarà la ruta de 10 quilòmetres per alguns dels paisatges més emblemàtics del film. Pujareu a la serra per veure la vall en la seva màxima esplendor i podreu escoltar les explicacions dels pagesos del poble sobre el procés de floració. També es visitarà l’Aiguabarreig, el Mas de Pantaló i el nucli antic de Massalcoreig. No us ho perdeu!

Aquí trobareu més informació sobre l’activitat.

Cruïlla Baix Segre

Cruïlla Baix Segre Camps de presseguers florits d'Aitona, un dels escenaris del Cruïlla Baix SegreFestival Cruïlla
És la gran novetat d’enguany del Cruïlla: un festival que fusiona la descoberta del paisatge i dels municipis d’aquesta zona de Catalunya per poder viure en primera persona un fenomen natural, cultural i agrícola únic com és la Festa de la Floració. La data és el proper 9 de març, quan el Segrià acollirà per primera vegada el Cruïlla Baix Segre. Un còctel d’estímuls que, a més de bona música i flors, també inclourà la degustació de l’oferta gastronòmica d’aquesta part del Segrià.

En total, el festival té programats 14 concerts, amb artistes de renom com Stay Homas, Albert Pla, Delafé o Selva Nua. Un esdeveniment que serà un viatge pel paisatge efímer de la floració dels arbres fruiters a través de les catifes cromàtiques que hi naixeran a finals de l’hivern de 2024. Amb la millor banda sonora de fons i una excel·lent gastronomia de proximitat, el Festival Cruïlla Baix Segre ofereix una experiència musical i cultural sense precedents.

Aquí trobareu més informació sobre l’activitat.

Les millors passejades a peu i en bici

Cicloturisme Terres de l'Ebre Cicloturisme entre camps d'arbres fruiters a les Terres de l'EbreConsell Comarcal de la Ribera d’Ebre
Descoberta dels camps de presseguers d’Ordal
Diferents recorreguts per Subirats (Alt Penedès) que es poden fer per lliure, i passen pels camps de presseguers i finques dels productors de préssec d’Ordal. Pareu als obradors dels artesans agroalimentaris i dels cellers que trobareu pel camí. Fins al 15 de març.
Més informació

Ruta de floració de l’Aiguabarreig
‘Escapa’t a Escarp! Ruta de la floració a l’Aiguabarreig’, un itinerari de 16 quilòmetres que inclou també un tast de productes de proximitat en format pícnic entre arbres florits. Dies 9, 10, 16 i 17 de març.
Més informació

Passejades entre cirerers florits a Sant Climent de Llobregat
Gaudiu d’un meravellós recorregut per un paradís format per grans extensions de camps de cirerers que mostren el seu vestit de gala omplint-se de flors. Inclou la visita d’alguna de les barraques de pedra que s’han reconstruït, amb més de 500 anys d’antiguitat. Dates per confirmar.
Més informació

Mel, vi i flors a Vinebre i a Ascó

Itinerari amb dos punts de sortida (Ascó i Vinebre) que combina una ruta de dues hores entre camps d’ametllers i tastos de vi o mel. Dies 2, 3, 9 i 10 de març.
Més informació

La Serra d’Almos en bicicleta
Espectacular ruta en bicicleta per descobrir els camps de cirerers de flor blanca de la Serra d’Almos (Ribera d’Ebre). Ruta de dues hores, acompanyats d’un guia de Rogles Aventura, que pot acabar amb un tast de vi blanc i de mel a peu dels camps florits. Del 23 de març al 7 d’abril. Completeu l’escapada amb la visita al Museu del Ferrocarril o a la Reserva Natural de Sebes.
Més informació

Una pedalada pels camps florits d’Aitona
Un passeig en bici pel mar de color rosa que formen els arbres fruiters que floreixen aquest mes de març a Aitona (Segrià). Un itinerari que també us permetrà conèixer la bonica ermita de Sant Joan de Carratalà, des d’on podreu contemplar l’espectacle de la floració amb tota la seva esplendor. Inclou tast de melmelades i coca. Del 24 de febrer al 24 de març.
Més informació
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació