Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

7 comarques per gaudir de la floració a Catalunya

Us descobrim quins són els millors indrets per veure aquest espectacle natural únic ple de colors

Amb l’arribada de la primavera, el paisatge ens regala el renaixement de la natura: una gran explosió de colors, paisatges impressionants, flors de tota mena i unes olors meravelloses. Ametllers, presseguers i cirerers ofereixen un espectacle efímer als camps que esquitxen la nostra geografia, i mostren un autèntic paisatge de conte. Si voleu gaudir d’aquest fantàstic espectacle natural, us proposem set comarques que us delectaran amb els seus colors!

La Ribera d’Ebre

Floració Miravet Cicloturisme entre camps a Miravet. Al fons, el castell de Miravet i la serra de Cardó.Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre
La primavera a la Ribera d’Ebre ens regala les millors estampes. Entre les tonalitats marronoses i verdoses dels boscos i el blau cal·laïta del riu, els arbres que comencen a florir ofereixen una gran diversitat cromàtica. La cubeta de Móra, les faldes de Llaberia i la Ribera nord són les tres àrees de floració de la Ribera d’Ebre. A cada una d’elles trobareu diferents espècies d’arbres fruiters: els presseguers, els cirerers i els ametllers, que deixen un paisatge tenyit d’una gran varietat de colors i d’olors meravelloses. Sabíeu que, a causa de la seva ubicació geogràfica, és la primera comarca de Catalunya que treu flor als camps de fruita dolça? Però no us preocupeu, aquesta cerimònia acolorida dura gairebé tres mesos, des de febrer fins a principis d’abril!

En aquest enllaç podeu consultar més informació sobre la floració a la Ribera d’Ebre.

El Segrià

Presseguers Aitona Camps de presseguers d'Aitona, un dels escenaris del Cruïlla Baix SegreWikimedia Commons - Abel Cerezuela
Camps infinits de color rosa i camins que semblen de conte. Així es vesteix el Baix Segrià en els efímers dies de primavera. Un espectacle multicolor que abraça tota la comarca i que dura fins a finals de març. L’origen de l’admiració d’aquest espectacle va començar a Aitona. Fruiturisme, una iniciativa per conèixer el món de la fruita a través dels pagesos, va començar a oferir diverses rutes a peu i amb bicicleta enmig de paisatges acolorits i camps de gran extensió, dels quals han tingut cura generació rere generació. Unes vistes que no us podeu perdre rodejats de flors que a l’estiu es convertiran en préssecs, nectarines, platerines i paraguaians!

En aquest enllaç podeu consultar més informació sobre la floració al Segrià.

El Baix Llobregat

Cirerers Sant Climent de Llobregat Cirerers en flor a Sant Climent de LlobregatAjuntament de Sant Climent de Llobregat
Molt a prop de la ciutat de Barcelona també podeu gaudir de l’espectacle de la floració. Animeu-vos a submergir-vos en un camp blanc de cirerers a Torrelles de Llobregat o a Sant Climent de Llobregat. Des de finals de març fins a mitjan abril, els camps de cirerers omplen de llum els camins, on hi ha diverses rutes marcades per gaudir d’aquesta cerimònia. La flor del cirerer tenyeix de blanc les valls de la riera de Salom, el camí de can Bori o el peu de la muntanya de Sant Ramon. Envoltats d’arbres amb flors blanques com la neu, sentireu que esteu passejant per un camp d’àngels. No us podeu perdre aquesta magnífica sensació!

En aquest enllaç podeu consultar més informació sobre la floració al Baix Llobregat.

La Terra Alta

Flor ametller Detall d'una flor d'ametller en primaveraGetty Images
La primavera s’avança a la Terra Alta amb el moment de florida dels ametllers. Aquests arbres fruiters floreixen just quan arriba el final de l’hivern, i és a la comarca de la Terra Alta on podem trobar-ne més. La flor dels ametllers es caracteritza pel seu color blanc, i abriga els arbres i els camps fins a oferir el fruit de l’ametlla. A la Terra Alta en trobareu sobretot a les zones de Gandesa, Pinell de Brai o la Fatarella. La combinació del blanc i el rosat de les flors amb el verd i el marró de la terra, barrejat amb el blau del cel, dona lloc a un escenari cromàtic únic que només és perceptible en aquesta època de l’any.

En aquest enllaç podeu consultar més informació sobre la floració a la Terra Alta.

L’Urgell

Ametllers Urgell Passeig entre els camps d'ametllers de l'UrgellConsell Comarcal de l'Urgell
Des de finals de febrer a finals de març té lloc a l’Urgell una gran exhibició de colors. Arriba el moment en què les flors dels ametllers comencen a florir i tenen tonalitats roses i blanques, tot un espectacle cromàtic que s’ha convertit en un gran reclam per a tots els visitants. Podreu gaudir d’aquesta exhibició de colors sobretot als camps d’ametllers dels municipis de Vilagrassa i Belianes. Veniu a l’Urgell i gaudiu d’un passeig entre ametllers!

En aquest enllaç podeu consultar més informació sobre la floració a l’Urgell.

Alt Penedès

Presseguers d'Ordal Presseguers en flor a Sant Pau d'OrdalWikimedia Commons
A la comarca de l’Alt Penedès destaquen els impressionants camps de presseguers que creixen a tocar de les vinyes, entre els municipis de Subirats i Avinyonet del Penedès. El préssec d’Ordal es caracteritza per la seva qualitat i per la gran bellesa dels paisatges on creix. L’època més bonica per contemplar aquest espectacle natural és des de finals de febrer fins a mitjan març. És imprescindible fer una visita al carrer de Can Rovira, on s’acumulen molts presseguers tenyits de bonics tons rosats. En la vostra escapada gaudireu d’un magnífic passeig entre presseguers, vinya i bosc!

En aquest enllaç podeu consultar més informació sobre la floració al Penedès.

La Segarra

Camps ametllers Camps de flors blanquinoses dels ametllersMaria Rosa Vila
Una gamma de colors diversos tenyeix la Segarra durant el mes de març. En aquest territori trobareu l’espectacular contrast de les flors blanquinoses dels ametllers amb els camps verds del cereal. Podeu gaudir d’aquest paisatge caminant, amb bicicleta i, fins i tot, amb cotxe, per diverses rutes de pobles com, per exemple, l’Ametlla de Segarra, Torà i Montornès de Segarra, que cobreixen tant el nord com el sud de la zona. Un trajecte que de ben segur no voldreu que s’acabi!

En aquest enllaç podeu consultar més informació sobre la floració a la Segarra.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació