Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

El ‘Descobrir’ guanya dos premis Pica d’Estats

Es tracta del prestigiós guardó que atorga el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida

L’article ‘Quan els arbres tornen a casa’, publicat al número 300 del Descobrir, ha estat guardonat amb el premi Pica d’Estats com a millor treball en premsa especialitzada en turisme i viatges, en la 34a edició dels guardons. Amb text de l’escriptor Pep Coll, el reportatge suposa un recorregut suggeridor per pobles del Pallars abandonats fa una seixantena d’anys pels veïns que hi havien viscut durant segles. L’itinerari ens porta a les restes dels poblets d’Espills, Herba-savina, l’Espluga de Cuberes, Gramenet, Besan i Santa Creu i explica el seu estat actual i algunes anècdotes de cada llogarret.

D’altra banda, el reportatge ‘Pallars: el territori més salvatge’, obra de Roger Rovira i publicat també al número 300 del Descobrir, ha estat reconegut com a millor reportatge fotogràfic. Es tracta d’un treball format per impressionants imatges de paisatges (muntanyes, rius, salts d’aigua), de pobles, d’esglésies, de bordes i d’activitats turístiques (senderisme, piragüisme, astronomia, telefèric de la Vall Fosca) corresponents al Pallars, així com de la fauna i la flora característiques de la zona.

A part d’aquests dos premis que han reconegut la feina del Descobrir, el Pica d’Estats també ha repartit sis premis més. Els laberints vegetals turístics, les falles de Durro, el Parc Natural de l’Alt Pirineu, la travessa de senderisme Carros de Foc, l’oleoturisme i l’enoturisme a les Garrigues i les excursions en globus pel Pirineu són els altres treballs publicats a altres mitjans que també han estat guardonats en aquesta 34a edició dels premis Pica d’Estats.

Aquest certamen és una de les iniciatives més reputades i prestigioses del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida destinades a donar visibilitat a la realitat de l’oferta turística del Pirineu i les Terres de Lleida. D’una banda, el guardó s’ha consolidat com un element clau per promocionar, difondre i aportar prestigi i reconeixement al patrimoni natural, paisatgístic, cultural, històric i gastronòmic de les comarques lleidatanes. De l’altra, suposa una iniciativa de primer nivell i d’abast internacional per reconèixer l’excel·lència dels treballs periodístics de qualitat que posen en valor aquest patrimoni natural i cultural.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació