Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

La Selva ho té tot

En el número de març ens endinsem en la Selva medieval per descobrir-te pobles, castells i paisatges de pel·lícula

Si ens fessin dir ràpidament en quina comarca trobar castells i ermites medievals a manta, indicaríem el Pirineu pallarès o ribagorçà. Si haguéssim d’assenyalar pobles de postal, d’aquells de cases i carrers de pedra que et transporten a l’edat mitjana, molts faríem cap a la Garrotxa. I si penséssim en indrets de mar i muntanya, aptes per fer-hi turisme nàutic o de sol i platja, menjar un bon arròs i obtenir panoràmiques de somni des de serralades litorals? Res com la Costa Daurada o la de l’Ebre, oi? I on duríem un convidat per gaudir dels millors penya-segats —amb permís de la serra de Tramuntana i els estimballs de la Marina: a l’Empordà, sens dubte! Doncs bé, en aquest Descobrir de març us expliquem un secret: la Selva medieval té tot això que diem i molt més. Comproveu-ho!

Castells, pobles i paisatges

castel montsoriu El castell de Montsoriu és una de les fortaleses més imponents del país amb unes vistes espectacularsRoger Rovira
Per començar, la periodista Maria Garcia ressegueix el rastre del poder dels Cabrera, que al llarg de 500 anys van aixecar castells, torres i esglésies que encara es poden visitar. Però no van ser els únics: l’escriptor Enric Ramionet Lloveras ens parla de les empremtes d’altres senyories feudals. Com us dèiem, la Selva ho té tot i, per això, el periodista especialitzat en turisme Francesc Solà ens descobreix els contrastos paisatgístics que marquen la fesomia de la Selva. Per acabar, la periodista Clara Julià ens fa una visita pel patrimoni medieval de la Selva: un autèntic museu a cel obert, amb visites guiades i experiències per reivindicar i conèixer la comarca. Tot plegat, il·lustrat amb les fantàstiques fotografies de Roger Rovira Rius. 

Ocells durs com una roca

ocells roca La merla blava és present arreu dels Països Catalans de manera discontínua i és pròpia de muntanyes mitjanes i sequesJordi Bas
La merla blava, la merla roquera, el còlit negre o el pela-roques són ocells amb una característica comuna: el seu hàbitat són les roques. Un lloc per viure extraordinàriament dur en tots els sentits de la paraula. L’Abel Julien, divulgador i professor d’ornitologia, i en Jordi Bas Casas, fotògraf especialitzat en natura, ens sorprenen amb un meravellós reportatge on expliquen totes les curiositats d’aquestes aus.

El pa(rad)ís dels penya-segats

cap de la nau xàbia El cap de la Nau, a Xàbia, presidit per un far, és el punt més oriental de tot el territori que abasta DiàniaJust I. Sellés
Us embarcaríeu mai en l’aventura de descobrir la costa en caiac a ple hivern? Això és el que fa Just I. Sellés, escriptor i autor d’obres literàries i fotogràfiques inspirades en la història i la geografia de Diània. I és que navegar per la costa més escarpada de la Marina és una experiència d’allò més emocionant, però fer-ho durant les encalmades de l’hivern, en solitud i en silenci, ha esdevingut, a més, un viatge interior.

Les coves de Sant Josep i el Pirineu sense neu

Cova Sant Josep Les coves de Sant Josep, a la Vall d'Uixó, han interessat a l’ésser humà des de, com a mínim, 16.000 anys enrereCoves de Sant Josep
Al Món Descobrir descobrim les coves de Sant Josep de la Vall d’Uixó i us expliquem com podeu col·laborar amb la ciència ciutadana. També us recomanem molt el reportatge del Manifest Descobrir, sobre les estacions d’esquí sense neu, en què el director del Descobrir, Joan Morales, analitza com els afecta l’escalfament global i quina sortida té el turisme de neu.

Escapades a Benifallet i Horta de Sant Joan

Horta de Sant Joan El centre d'Horta de Sant Joan està ple de cases gòtiques i renaixentistesCristina Torra
Al Viure i veure, trobareu totes les propostes per omplir l’agenda de març, amb idees com la ruta de la marmota o llocs on fan mones espectaculars. La cap de redacció del Descobrir, Judit Monclús, us explica com podeu passar 48 hores a Benifallet, i la responsable digital del Descobrir, Cristina Torra, us detalla tot el que podeu fer a Horta de Sant Joan en família a la secció Territori Menut. A les Rutes us portem als Plans de Sió (la Segarra), als Plans del Penedès (Baix Penedès) i a Prats de Lluçanès (Lluçanès).
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació