Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -40%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

Descobertes restes medievals del monestir de Sant Daniel a Girona

La troballa es va fer durant una obra elèctrica

Durant les obres per estendre una línia elèctrica subterrània al carrer de Sant Daniel de Girona, endegades per Endesa, ha emergit una inesperada troballa arqueològica. Les excavacions, supervisades pel Departament de Cultura, han revelat les antigues restes de la galeria meridional del monestir de Sant Daniel, que havia estat sepultada sota les capes del temps i el desenvolupament urbà.
 
Aquesta troballa fortuïta ha permès rescatar una part significativa del patrimoni històric de Girona. Les restes pertanyen al monestir de Sant Daniel, un lloc de gran importància cultural i religiosa, habitat en el passat per monges benedictines. El monestir és catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN), fet que li atorga un estatus de protecció i de valor històric.
 
El jaciment arqueològic, datat principalment entre els segles XVI i XVII, ha revelat una rica col·lecció de materials, en què destaquen ceràmica d’importació italiana com a indicador dels contactes i els intercanvis comercials de l’època. També s’han identificat estructures més antigues, possiblement de la Girona medieval, sota els nivells d’ocupació del monestir dels segles posteriors.
 
Entre les troballes destacades hi ha una estança que s’ha identificat com la cuina, amb la llar de foc intacta, així com altres cambres que conserven paviments enrajolats. A més, s’ha descobert un arc de mig punt de factura baixmedieval, que evidencia un accés històric al monestir des de la riera de Galligants, una prova tangible de la rica història i de la importància del lloc al llarg dels segles.
 
Les obres elèctriques, que han propiciat aquest descobriment arqueològic, estan previstes per donar servei a una nova residència a l’entorn del monestir i, també, per ampliar la capacitat del centre existent. Aquest projecte, que inclou tant les tasques elèctriques com les intervencions arqueològiques, representa una inversió superior als 200.000 euros, finançada íntegrament per Endesa.
 
Aquesta inesperada troballa no només enriqueix el coneixement sobre la història de Girona, sinó que també posa de manifest la importància de protegir i preservar el nostre patrimoni cultural per a les generacions futures.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació