Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -40%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

Practica l’ecoturisme en família

5 idees de turisme sostenible per descobrir Catalunya respectant el medi ambient

Parc dels Estanys Observació de fauna al parc dels EstanysAjuntament de Castell Platja d'Aro / Agència Catalana de Turisme
Sortiu a conèixer la biodiversitat natural de Catalunya en família. Empreses i guies experts de la zona us descobriran reserves marines, espais protegits, ecosistemes únics i oficis ancestrals. Es tracta d’activitats turístiques que contribueixen a preservar el medi ambient, conèixer els espais naturals i aprendre a valorarlos. Aquí us deixem cinc propostes en què els infants coneixeran el territori mentre aprenen a tenir cura de l’entorn. Endinseu-vos en la Catalunya més sostenible!
MónNatura Delta de l'Ebre Família en una barca de perxar a MónNatura Delta de l'Ebre a AmpostaMonNatura Delta - Orion Lafuente / Agència Catalana de Turisme
DESCOBRIR EL FONS MARÍ
Dins del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, a la Costa Brava, es troba la reserva marina de les Illes Medes. Set illes amb una immensa riquesa biològica i geològica. L’empresa Medaqua us ofereix l’oportunitat de submergir-vos en aquest ecosistema marí únic i protegit. Una activitat ideal perquè petits i grans descobriu junts les espècies que amaga el fons marí: contemplareu rajades, estrelles de mar o escórpores. També a la Costa Brava, a Sant Antoni de Calonge, us esperen tres impressionants itineraris submarins que surten de la platja de Torre Valentina, la cala Cristus i la platja de Ses Torretes. De cada ruta trobareu un circuit curt pensat per a les famílies amb nens. Poseu-vos el neoprè i sortiu a l’aventura!

Si preferiu descobrir el fons marí de les Illes Medes a bord d’un vaixell, Excursions Marítimes Núria organitza sortides des de l’Estartit a bord d’una clàssica barca de pescadors. Durant el trajecte podreu observar el fons marí a través dels vidres al casc de l’embarcació. A més, el recorregut passa per l’espectacular roca Foradada, on només petites embarcacions com la Núria poden passar per sota.

També us proposem una emocionant sortida aquàtica a la reserva marina de la Masia Blanca del Vendrell, a la Costa Daurada. La visita començarà a l’Aula Aquàtica, amb una exposició divulgativa que ajudarà els infants a tenir cura del mar i preservar la biodiversitat marina. Després, acompanyats d’un monitor, us posareu les ulleres i les aletes per fer snorkel en un indret d’un valor ecològic singular.

PRACTICAR OFICIS ANCESTRALS
A les Terres de l’Ebre, molt a prop del Parc Natural dels Ports, trobareu un gran ventall de propostes ecoturístiques per gaudir en família. Per exemple, a MónNatura Delta, els petits de la casa podran conèixer la història del pirata de les salines, Eic Tu XicMano, i veure de prop aus fascinants com els flamencs. També podran descobrir activitats tradicionals úniques del delta de l’Ebre, com tirar el rall (una tècnica ancestral de pesca amb xarxa). A més, podreu navegar tots junts amb pontona, una embarcació típica de la zona amb què els infants esbrinaran tot navegant com es dirigeixen aquestes barques de perxar.

TRESORS GASTRONÒMICS
Voleu sortir a buscar tòfones i conèixer tots els secrets d’aquest tresor gastronòmic acompanyats d’un expert i el seu gos? A les Muntanyes de Prades, l’empresa Brogit us ofereix una sortida de dos dies que inclou una excursió per buscar la tòfona amb un gos ensinistrat expressament per trobar-les i un taller de cuina. Durant l’experiència aprendreu diverses curiositats d'aquest aliment tan preuat de la Conca de Barberà i, després del taller de cuina, assaborireu els plats preparats en família.

Ornitocaiac a Sant Pere Pescador Família practicant l’ornitocaiac a Sant Pere PescadorAjuntament de Sant Pere Pescador / Agència Catalana de Turisme
TRAVESSES FLUVIALS I OBSERVACIÓ D'OCELLS
Una de les millors maneres de descobrir la flora i la fauna del riu Fluvià és navegant-hi amb caiac. L’aventura comença al Club Nàutic de Sant Pere Pescador, on aprendreu la tècnica bàsica del paleig per després navegar cap a la Reserva Integral de l’Illa de Caramany. Un espai que disposa d’un dels boscos de ribera més extensos que es conserven al Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà. Allà podreu observar diferents espècies forestals i ocells aquàtics com els ardeids.

Sense moure’ns de la Costa Brava, us proposem anar fins al Parc dels Estanys, a Platja d’Aro, per iniciar-vos en l’observació d’ocells en família. Es tracta d’un espai natural urbà que conté un gran estany al centre i és un punt verd on es respecten la diversitat biològica i els ambients naturals que la fauna necessita. Al Parc dels Estanys s’han comptabilitzat fins a 250 espècies d’ocells que es poden observar des dels diferents miradors o guaites repartits per l’espai. 

ESPAIS NATURALS DE GRAN VALOR ECOLÒGIC
Als Pirineus de Catalunya disposem d’indrets de gran valor ambiental, com el Parc de Pedra Tosca a la Garrotxa. És un espai rural caracteritzat per les parets de pedra seca i els camps de conreu. Un indret originat a partir de l’activitat volcànica de la zona fa milers d’anys que us permetrà conèixer com era la vida dels avantpassats de la Garrotxa fa 150 anys. Per recórrer-lo, us proposem fer-lo a través d’un itinerari a cavall d’un ruc amb l'empresa Rucs i Someres. Una divertida passejada en què nens i nenes passaran pels laberints de pedres i camins encreuats que caracteritzen el Bosc de Tosca.

Més informació
Ecoturisme en família
Què fer amb nens i nenes a Catalunya?


Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació