Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -38%
SUBSCRIU-T'HI AVUI MATEIX PER MENYS DE 4€ AL MES I EMPORTA'T DE REGAL EL FRONTAL DEL DESCOBRIR

Fira del Tap i el Suro de Cassà de la Selva

S’han programat més de 40 activitats que reivindiquen el suro i la indústria surotapera del municipi

El cap de setmana del 14 al 16 de juny tindrà lloc la 7a Fira del Tap i el Suro de Cassà de la Selva. Amb més de 40 activitats programades, la Fira del Tap i el Suro, és un esdeveniment que vol donar a conèixer el patrimoni i la cultura surera de Cassà i de les Gavarres.

La fira inclou una gran varietat de propostes, hi trobareu tastos, maridatges, debats sobre el sector surer, concerts, tallers infantils, parades amb venda de productes elaborats amb suro i moltes més activitats. En aquesta edició el recorregut s'amplia a la plaça de la Coma que acollirà una fira amb parades d'artesania i alimentació.
A la fira es pot fer tot el recorregut del suro, de l'arbre al tap, començant amb la pela del suro, que és una de les activitats més icòniques de la fira, seguida de l'esmorzar de peladors. A més es poden visitar les fàbriques surotaperes, durant la setmana prèvia a la fira, per conèixer les tècniques i processos actuals. Si voleu entendre com es feien els taps tradicionalment, també trobareu una demostració a l'espai de l'antic taper a la fira al passeig Vilaret.

A més, el dissabte al vespre, el tradicional Xic-xec ofereix un sopar popular tal com feien els antics tapers amb cançons de taverna.

Una mica d’història
Cassà de la Selva, situada entre el massís de les Gavarres i el pla de la Selva, té una història marcada per la manufactura del suro, que ha influït el paisatge, l’economia i les tradicions locals. L'urbanisme peculiar, associat a la indústria surera dels segles XVIII, XIX i XX, ha creat una arquitectura amb influències modernistes. Els boscos de les Gavarres, amb suros, pins, roures, brolles i alzines, reflecteixen aquesta activitat. La cultura del suro ha generat una tradició musical vibrant que es manifesta en cantades i concerts. Des de 2017, la Fira del Tap i del Suro celebra aquesta herència.

Si voleu descobrir el viatge del suro des de l'alzina al tap, no us perdeu la pròxima edició de la Fira del Tap i el Suro. Aquí podreu trobar el programa amb totes les activitats.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació