Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!
Portada Descobrir 135
Número 135 - Agost 2009

Mallorca, una escapada als racons on la calma perdura

En aquest número

Dossier central

Som de veres dins Mallorca

La vida a l'illa gran ha fet un tomb increïble. Hi ha un abans i un després del 'boom' turístic, però els temps passats no s'han esborrat del tot. L'escriptor mallorquí els busca i els ofereix al lector. Melcior Comes (text), Tolo Balaguer (fotografia)

Dossier central

Paradisos protegits

Cinc excuses per gaudir de Cabrera i sa Dragonera Cabrera i sa Dragonera són les illes més emblemàtiques de Mallorca. Dos paradisos recuperats i protegits gràcies a l'empenta popular. Bellesa en estat pur que cal visitar. Marga Font (text), Tolo Balaguer (fotografia)

Dossier central

Històries del pati

Recorregut per la Palma antiga a través dels seus palaus Us proposem un itinerari pel nucli més antic de la Ciutat de Mallorca, els encontorns de la Seu, per descobrir les històries i llegendes que amaguen els patis palmesans, l'element més emblemàtic de l’arquitectura civil local. Magda Rosselló (text), Tolo Balaguer (fotografia)

Dossier central

Fent camí per la Tramuntana

La ruta de la pedra en sec recorre 283 km de punta a punta de la serra Els camins de ferradura han brodat el GR 221 (283 km de punta a punta de la serra). Es coneix amb el nom de ‘la ruta de la pedra en sec’ perquè és fruit d’una bonica història d’amor entre l'ofici de arger i els nous passos sobre racons i masies d'una muntanya amb un univers propi. Carme Escales (text), Tolo Balaguer (fotografia)

Dossier central

Es Pla(t) a taula

Viatge gustatiu per la comarca agrícola i ramadera de l'illa La plana central de Mallorca és farcida de receptes com el frit, el llom amb col o les sopes mallorquines, que ens parlen d’un territori de secà on tot s'aprofitava per omplir el plat i l’estómac. Avui podem gaudir d'aquesta saviesa culinària amb un bon vi amb denominació d'origen. Llucia Ramis (text), Tolo Balaguer (fotografia)

Dossier central

Un estiu a Mallorca

Cinc indrets autèntics i amb història on redescobrir l'illa Conqueridors, artistes i excursionistes han fet de la gran de les Balears una terra plena d’històries personals. Aquí teniu cinc propostes autèntiques (Son Real, es Trenc, Valldemossa, Planícia i s'Albufera) per escriure’n la vostra. Joana Abrines (text), Tolo Balaguer (fotografia)

Dossier central

Dies de mel i sobrassada

Narcís Comadira (text)

Dossier central

Darrere el perfil de Felanitx

Passejada per fer gana Els monestirs s'emplacen en punts singulars, on predomina la calma que ofereix l'entorn natural. I és precisament això el que busquen els curiosos que, sortint de Felanitx, s'enfilen fins al cim de Sant Salvador. Oriol Gracià (text), Tolo Balaguer (fotografia)

Dossier central

Reclosa dins la murada

Passejada de patrimoni Romans, bizantins, àrabs i cristians han deixat la seva emprenta a Alcúdia. La suma de totes aquestes cultures conflueix en un dels conjunts patrimonials més importants de Mallorca. Entrem dins les muralles per viatjar segles enrere. Oriol Gracià (text)

Dossier central

Vigilats per sa Dragonera

Passejada de natura Voregem les cales del petit nucli mariner de Sant Elm i pugem per la vall de Sant Josep, a l'extrem sud de la serralada de Tramuntana. Oriol Gracià (text)

48 hores a Tàrrega

Impregnada de teatre

És el punt de trobada dels veïns de la Segarra i l'Urgell. És lloc de passeig, centre de l'activitat cultural i centre comercial a cel obert. Veniu i descobriu-ho. Xavier Santesmasses (text)

Reportatges

Pòquer de Voltors

Quatre grans carronyaires conviuen al Prepirineu El voltor comú, el trencalòs, l'aufrany i el voltor negre són quatre ocells que s'alimenten de restes d'animals morts, complint una funció ecològica vital. Descobrim on viuen i quines mesures s'han pres per millorar la seva situació. Xavier Basora (text), Jordi Bas (fotografia)

Reportatges

Sant Fèlix, la festa major dels castells

Cada 30 d'agost, Vilafranca és sinònim de grans castells, d'èpiques batalles entre les millors colles per sortir victorioses de la cita que les enfronta, entrem dins la festa emocionant del Penedès. Jordi Castañeda (text), Rafael López-Monné (fotografia)

Dossier central

El Fonoll, el racó d'Adam i Eva

Amagat a la Conca de Barberà, trobem l'únic poble nudista dels Països Catalans: el Fonoll. Després d'una dècada de vida, s'ha convertit en un referent per a tots aquells als qui els fa nosa la roba. Hi viuen tan sols una desena de persones, però moltes més hi passen temporades. Xavier Amat (text), Òscar Rodbag (fotografia)

Rutes

A peu

El passadís cap al santuari de Cabrera

Cabrera, vist des de la plana de Vic, és inconfusible: una llarga serra, plana de dalt amb un tall al bell mig que la divideix en dos. Del castell, en resten quatre pedres, però ens hi espera un altre tresor, el santuari de la Mare de Déu de Cabrera. L'indret és un petit paradís de pau i bellesa que ens reserva una extensa panoràmica. Aurora Montserrat (text i fotografia)

Amb bici

Pels dominis del monstre de Banyoles

Amb el permís del monstre de Banyoles, pedalarem plàcidament fent un tomb pel famós estany català. Sempre amb un ritme molt tranquil i reposat, avançarem per la riba, seguint el seu perímetre, tot descobrint un esplèndid entorn natural ric en vegetació. Marta Montmany (text i fotografia)

Amb nens

Els paisatges més dolços del Baix Ebre

Ja fa temps que el Perelló, al Baix Ebre, es coneix amb el nom del 'poble de la mel'. I això és així perquè a la vila hi ha una empresa que es dedica a l'apicultura i que ofereix la possibilitat de visitar-ne les instal·lacions. És el Museu de la Mel i les Arnes, i amb la canalla hi podreu veure de prop com treballen les abelles. Cecília Lorenzo (text i fotografia)

  • Subscriu-t'hi ara
    ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).
Cercador de revistes

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació