Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -40%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

Polèmica per la regulació dels apartaments turístics

El Govern aprova un decret que obliga a obtenir una llicència per llogar immobles per menys de tres mesos

La Generalitat ha decidit regular els apartaments d’ús turístic amb un nou decret que obliga a disposar de llicència municipal tots els immobles que se cedeixin a tercers per a estades inferiors a tres mesos.

Segons dades de la Generalitat, hi ha uns 480.000 habitatges d’ús turístic il·legals i només uns 23.000 de regulars. La conselleria d’Innovació, Universitats i Empresa, que ha redactat la normativa, ha defensat que el decret farà possible “reconduir” una activitat que es duia a terme al marge de les normes que regeixen les activitats econòmiques. La multa per llogar sense la llicència municipal pertinent serà de fins a 90.000 euros.

Entre el sector, la notícia ha estat rebuda amb un cert rebuig. L’Associació d’Apartaments Turístics de la Província de Tarragona considera que el decret “provocarà que l’administració tingui molta més feina i que llogar un apartament es converteixi en un paperam interminable, fet que farà que molta gent el llogui sense declarar-ho i això empitjorarà la situació”. I alguns dels municipis més turístics de la Costa Brava es queixen que aquesta normativa augmenta les càrregues econòmiques sobre els ajuntaments, que a partir d’ara estan obligats a concedir les llicències i inspeccionar l’activitat.

En canvi, l’Ajuntament de Barcelona, que concentra gran part dels seus apartaments turístics al districte de Ciutat Vella, assegura que el decret clarifica el sector i que s’hauria d’haver promogut abans.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació