Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -40%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

El MNAC incorpora un moble de Gaspar Homar

La peça modernista ja es pot veure a les sales d’art modern del Museu

El sofà-vitrina dissenyat per Gaspar Homar cap al 1903 ingressa a les col·leccions del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) gràcies a un dipòsit de l’Ajuntament de Badalona. Aquesta peça, que ja es pot veure a les sales d’art modern del Museu, complementa la magnífica col·lecció d’arts decoratives del modernisme que conserva el MNAC. El moble procedeix del domicili de l’industrial Vicenç Bosch, fabricant del popular licor anisat Anís del Mono i per al qual Homar va fer també la decoració del seu despatx comercial.

Aquest sofà-vitrina, que fins ara es conservava a la residència d’avis Vicenç Bosch de Badalona, té una tipologia que Gaspar Homar repeteix sovint, amb petites variacions, i integra un vistós plafó de marqueteria a la part central que representa unes nimfes de caràcter simbolista dansant al mig del bosc. És una peça d’una qualitat excepcional i correspon a la millor època creativa d’Homar, figura clau de la revitalització de les arts decoratives del tombant de segle.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació