Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -40%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

S’inaugura el nou Museu de Sant Boi

Ocupa la casa pairal on Rafael Casanova va viure els darrers anys

L’alcalde de Sant Boi de Llobregat, Jaume Bosch, va inaugurar, dissabte, 26 de març, el nou Museu de Sant Boi. Diumenge, 27 hi va haver una jornada de portes obertes al nou equipament. El Museu és a Can Barraquer, la casa pairal on va viure els darrers anys de la seva vida Rafael Casanova, que fou conseller en cap de la ciutat de Barcelona durant el setge de 1714. L’obertura d’aquest centre és una gran fita per a la recuperació i la difusió del patrimoni cultural i històric de Sant Boi. Per un costat, perquè posa a disposició de la ciutadania un espai amb recursos especialitzats per aprofundir en el coneixement de la història local d’una manera atractiva. Per altre costat, perquè dóna relleu a la figura de Rafael Casanova, probablement la referència històrica més important de la ciutat per la vinculació amb les celebracions de la Diada Nacional de Catalunya.

Les persones que visitin el Museu de Sant Boi hi trobaran dues exposicions permanents: “Sant Boi: temps i espai”, un recorregut per la història de Sant Boi des de l’època ibera fins als nostres dies, i “Rafael Casanova i el seu temps”, un monogràfic sobre la figura de l’heroi nacional de Catalunya. Fins al juny també hi haurà l’exposició temporal “Les dones en la prehistòria”, una producció del Museu de Prehistòria de València. El nou equipament cultural és al bell mig del nucli històric (carrer del Pont, 7), molt a prop de les termes romanes i de Can Torrents.

El Museu de Sant Boi estarà obert al públic els dijous i els divendres de 17 a 20 h, els dissabtes d’11 a 14 h i de 17 a 20 h, i els diumenges d’11 a 14 h. Als matins, de dimarts a divendres, hi haurà visites i tallers escolars.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació