Anuncia't al Descobrir

El castell de Siurana fa visites guiades per primera vegada

S’organitzen cada cap de setmana i els dies festius

L’Ajuntament de Cornudella de Montsant ha posat en marxa per primera vegada les visites guiades al castell musulmà de Siurana, una de les fortaleses militars més rellevants de les comarques de Tarragona i el darrer reducte musulmà que hi va haver a Catalunya durant la Reconquesta.

Les excavacions arqueològiques dutes a terme en el decurs de la quarta fase del projecte de restauració del castell i que van finalitzar el novembre de 2010 van posar al descobert l’existència d’un conjunt d’habitatges situats a l’interior de la fortificació. Es tracta de la troballa més destacada d’aquest tipus feta en profunditat tret de les realitzades en altres excavacions practicades a les Terres de l’Ebre i Lleida.

El castell sarraí de Siurana ocupava tot el perímetre on hi ha les actuals restes, més tot el nucli de la població de Siurana. Es tractava, doncs, d’un castell d’una gran magnitud, que ocupava una extensió de 180 per 50 metres. L’entorn es troba situat en un istme d’una península just sobre el riu Siurana, una zona que el feia inexpugnable. Es considera que la seva construcció data del segle IX.

Les visites guiades al castell s’organitzen els dissabtes, els diumenges i els dies festius. Començaran a les 12 h, duraran una hora i mitja i inclouran també la visita al conjunt del poble monumental de Siurana, situat en un penya-segat a 800 metres d’altura. Les visites es faran en català, castellà i anglès i tenen un preu de 4 € per persona. Per a més informació i reserves, cal trucar a l’Oficina de Turisme de Cornudella (977 82 10 00) o bé enviar un correu a tur.cornudella@gmail.com.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació