Anuncia't al Descobrir

Les Terres de l'Ebre ja són Reserva de la Biosfera

És una designació de la Unesco que reconeix la conciliació entre l'activitat humana i el medi ambient

La Unesco ha designat les Terres de l'Ebre com a Reserva de la Biosfera. Segons ha destacat la Unesco, les Terres de l'Ebre acullen "nombrosos ecosistemes tant interiors com costaners". També ha assenyalat que "gran part de les terres estan dedicades a la ramaderia, i també s'han desenvolupat les energies alternatives amb respecte al medi ambient i al paisatge".

Les Terres de l'Ebre ocupen 367.729 hectàrees de superfície, tenen una població de 190.000 habitants i abracen les comarques del Montsià, el Baix Ebre, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta.

Les reserves de la biosfera són llocs en el qual, d'acord amb les poblacions locals, s'apliquen pràctiques innovadores per conciliar l'activitat humana i la conservació del medi ambient. Aquestes activitats es concentren en ecosistemes particulars: muntanyes, bosc tropical, sistemes urbans, terres humides, illes o zones costaneres i marines.

Les Terres de l'Ebre se sumen a la certificació que ja tenen l'illa de Menorca i el Montseny.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació