Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -38%
SUBSCRIU-T'HI AVUI MATEIX PER MENYS DE 4€ AL MES I EMPORTA'T DE REGAL EL FRONTAL DEL DESCOBRIR
Portada Descobrir 157
Número 157 - Juny 2011

Platges de l'Ebre. 100 km de costa plens d'atractius

En aquest número

48 Hores a Sant Cugat del Vallès

La ciutat dels arbres

Diuen que Sant Cugat és una de les ciutats que té més percentatge d'arbres per habitant. I el Parc Natural de Collserola hi té molt a veure. Cristina Masanés (text), Òscar Rodbag (fotografia)

Reportatges

Set racons de llegenda al Gironès

Els relats imaginaris de la gent dels pobles han omplert de contingut la geografia. La intriga i el misteri ajuden a mantenir el record dels indrets mítics del Gironès. Pep Sala (text), Mariano Cebolla (fotografia)

Dossier central / Presentació

Platges de l'Ebre, 100 km de costa plens d'atractius

Acords d'una terra oblidada El cantant Pep Sala està enamorat de les Terres de l'Ebre. Hi ha rodat un documental sobre la seva gastronomia i, més enllà dels sabors, hi ha trobat un litoral ple de paisatges extradordinaris, pobles càlids i molts amics. Juan Carlos Borrego (text), Mariano Cebolla (fotografia)

Dossier central / Reportatges

Estimballs ferits per les onades

Les cales retallades de l'àliga i Cap-Roig Al nord de l'Ebre el mar rebrega la costa per forjar un litoral diferent de l'esplanada del Delta. Abrupte i salvatge, és un lloc encara verge on es respira la remor del passat. Jordi Duran (text), Mariano Cebolla (fotografia)

Dossier central / Reportatges

Els horitzons silenciosos

El Delta de l'Ebre alberga grans extensions d'arenals pacífics El paisatge del Delta té una forta personalitat que el fa únic al nostre país. Una terra fràgil i immensa, insòlita i misteriosa, d'un caràcter inequívoc, especial. Un lloc on es respira pau i tranquil·litat. Un indret on el fet de passejar i banyar-se forma part d'una màgica aventura. Sònia Casas (text), Mariano Cebolla (fotografia)

Dossier central / Reportatges

Platges de roca i oliveres

Antics paisatges de secà a tocar de la Mediterrània El Perelló és un poble d'interior que estén el seu municipi fins al mar. Els seus cinc quilòmetres de costa són farcits de caletes tan tranquil·les com fàcils de recórrer. Però encara més sorprenent és el paisatge rural que separa la vila de la costa, una extensió de camps d'oliveres i marges de pedra seca d'on en neixen oli i mel. Oriol Gracià (text), Mariano Cebolla (fotografia)

Dossier central / Reportatges

A les aigües dun port natural

La façana de Sant Carles de la Ràpita, paradís del turisme familiar Baixant per la costa arribem a la platja urbana de Sant Carles de la Ràpita, on les onades se suavitzen i l'escassa profunditat permet un bany tranquil, ideal per banyar-s'hi amb la canalla i per practicar-hi esports naùtics. Silvia Berbís (text), Mariano Cebolla (fotografia)

Dossier central / Reportatges

La costa de la memòria

El punt on el desert d'Alfama troba la mar és un indret carregat d'història Mirar les aigües llampants de la costa d'Alfama, al nord de l'Ametlla, allí on el desert es deixa morir encisat, era en altres temps un perill per als vigilants del castell. Durant segles, la fortificació erigida en aquesta costa solitària per protegir la plana va ser testimoni de les incursions de pirates i corsaris. Maricel Benabarre (text), Jordi Bas (fotografia)

Reportatges

Castells com els d'abans

Ruta de les fortaleses seguint el curs del riu Sió Imponents construccions, palaus i defensa de comtes i senyors, els castells que fan filera seguint el curs del riu Sió ens parlen, encara avui, de la vida dels cavallers. Óscar Hernández (text), Nick Neves (il·lustració)

Rutes

Passejades

Llum de mar

És la porta del Delta, viu de cara al mar. Vagis on vagis, l'immens blau s'entreveu entre els carrers. Abans de banyar-nos, o de seure en algun dels seus restaurants, anem a conèixer l'Ampolla. Xavier Amat (text), Miriam Bauer (il·lustració)

Passejades

Un poble al cor del Delta

Visitem els racons de Sant Jaume d'Enveja. No hi busquem monuments de l'antigor: encara no fa 150 anys que els carrers que ara trepitgem eren aiguamolls. Però coneixerem el flamant pont que uneix els dos costats del riu i alguns edificis d'interès. Xavier Amat (text), Miriam Bauer (il·lustració)

Passejades

La bellesa dels ullals

Un espai recuperat recentment al Delta de l'Ebre que es pot considerar com un dels més singulars. Els anomenats 'ullals de Baltasar' són punts de surgència d'aigua subterrània que formen unes basses circulars. Tenen un especial atractiu aquells en què es remullen els nenúfars. Núria Garcia Quera (text i fotografia)

Ruta a peu

Des de Tremp fins al castell de Mur

Seguint un tram del camí, la ruta a peu que unirà tots els territoris de parla catalana, experimentarem la barreja de por, respecte i emoció que sentien els nostres avantpassats quan arribaven als castells dels senyors. Núria Garcia Quera (text i fotografia)

Ruta amb bici

Contornejant Menorca amb bicicleta

Un dels darrers tresors recuperats de l'illa de Menorca, el camí de Cavalls, té les seves arrels ja en l'època medieval. Recorre tot el perímetre de l'illa i, per tant, ens permet gaudir de tota l'esplendor d'un paisatge de mar i muntanya. Oriol Pagès (text i fotografia)

Ruta amb nens

Resseguint el litoral del Garraf, de Sitges a Vilanova i la Geltrú

Entre Sitges i Vilanova i la Geltrú hi ha un agradable caminet de ronda que ressegueix la costa. Recorre un territori rocós amb vegetació mediterrània i tot un seguit de cales. De fet, cal seguir els senyals del GR 92, que en aquest tram es diu 'Ruta de les cales'. Cecília Lorenzo (text i fotografia)

  • Subscriu-t'hi ara
    ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).
Cercador de revistes

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació