Anuncia't al Descobrir

Es presenta a Tortosa el DESCOBRIR dedicat a les serres de Cardó

El Museu de Tortosa va acollir divendres passat la presentació del número 216 de la revista DESCOBRIR, dedicat a les serres de Cardó, un territori força desconegut que agrupa les serres de Cardó, el Boix i el Coll de l'Aba, i que s'estén entre les comarques del Baix Ebre i la Ribera d'Ebre.

Ferran Bel, alcalde de Tortosa, va agrair l'atenció que el DESCOBRIR destina a les Terres de l'Ebre. Una atenció que es materialitzarà també amb la jornada Born.Cat que la revista organitza al Born Centre de Cultura i Memòria el proper 19 de març amb Tortosa i l'Ebre com a territoris convidats. Bel va aprofitar l'ocasió per fer una crida a la ciutat a implicar-se perquè la jornada sigui un èxit. 

Sense nom
El fotògraf i geògraf Rafael López-Monné, autor de les fotografies del dossier, va destacar que és significatiu que les serres de Cardó no tinguin un nom que englobi tot el massís, un territori agroramader que fins ara ha estat un espai on s'hi ha treballat i del qual l'Església ha fet gala del seu poder, com demostra la gran quantitat d'ermites i les altures on es troben. Però, en canvi, el massís no ha estat mai una destinació pensada en termes turístics. López-Monné va reivindicar, en aquest sentit, que "som nosaltres mateixos que hem de redescobrir la seva potencialitat turística, una potencialitat que tot just comencem a intuir".

Indret privilegiat
Per últim, Joan Morales, director del DESCOBRIR, va destacar que les serres de Cardó "és un indret privilegiat per la seva abundor de paisatges, pel seu patrimoni històric i arquitectònic, i evidentment, per la seva natura". "Ha estat un plaer per a la revista de treballar a les serres de Cardó, unes terres tan extremes aparentment com belles, i que captiven a qui s’hi endinsa...", va afegir.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació