Anuncia't al Descobrir
Pla de Bages
Número 223 - Setembre 2016

Pla de Bages. Una terra de vi i passió al cor de Catalunya

En aquest número

Reportatge

Reus, la ciutat del vermut

La capital del Baix Camp és la principal impulsora d’aquesta beguda elaborada a partir de vi i una barreja secreta d’herbes. Hi descobrim els racons on tastar el vermut i descobrir-ne la història. Text: Isaac Albesa | Fotografies: Maria Rosa Vila i Magí Sanjosé

Dossier central

Les arrels de la vinya

Al voltant del monestir de Sant Benet de Sant Fruitós de Bages, tot eren vinyes. A dins de l’actual Món Sant Benet es conserva un magnífic celler medieval que ens parla d’una producció de vi a gran escala. I avui, diversos cellers recuperen varietats autòctones i tradicionals per no oblidar les seves arrels. Text: Pepa Mañé | Fotografies: Òscar Rodbag

Dossier central

Tan petita com potent

Els catorze cellers de la DO Pla de Bages lluiten per sortir de la ‘dimensió desconeguda’ i van consolidant una de les destinacions enoturístiques amb més potencial del país. Visitem els seus cellers i descobrim que les varietats autòctones picapoll, mandó i sumoll donen una personalitat única als vins. Text: Lluís Tolosa | Fotografies: Òscar Rodbag

Dossier central

Les delícies del rebost

Heu tastat mai l’albergínia blanca? I el cigronet de Mura? Sabíeu que, a més d’un excel·lent vi, al Bages es fa un oli exclusiu amb les varietats pròpies verdal de Manresa i corbella? Continueu llegint, que aquest article us farà despertar la curiositat i tots els sentits! Text: Míriam Santamaria | Fotografies: Òscar Rodbag

Dossier central

Gaudir del camp

En un entorn eminentment rural, les masies complementen l’activitat agropecuària amb la turística i des de fa uns anys acullen turistes
i visitants. Algunes, fins i tot, els conviden a compartir jornades de feina al camp. Entrem a quatre grans masies dels dominis de la DO Pla de Bages i els seus propietaris ens expliquen la seva experiència. Text: Susana València

Reportatge

Arenals del sud de Mallorca

El somni de caminar durant quilòmetres vora mar amb els peus descalços es compleix a Mallorca, entre el cap de ses Salines —la punta meridional de l’illa— i la localitat de sa Ràpita, sempre amb l’arxipèlag de Cabrera a l’horitzó. Text: Marga Font | Fotografies: Tolo Balaguer

Rutes

A peu

De Roses al cap de Creus pel camí de ronda

Ben a prop de l’Almadrava comença el tram del camí de ronda més verge de Roses, que serpenteja la costa fins al cap Norfeu i Cadaqués. Un recorregut que dóna pas a racons plens de llum i de contrastos pel Parc Natural del Cap de Creus. Una part del trajecte ha estat rehabilitada recentment. Una delícia. Text i fotografia: Josep Ginjaume

Amb bici

Pedalem entre estanys a Formentera

A l’estany des Peix i l’estany Pudent de l’illa petita de les Pitiüses, hi conflueixen la riquesa natural d’una zona humida i els enclavaments històrics que evoquen la duresa de l’era preturística. Text i fotografia: Josep Rubio

Amb nens

Tots els verds de l’Albufera, a peu i amb barca

Sabíeu que l’Albufera pot albergar més de 50.000 ocells aquàtics en alguns moments de l’any? L’estany és el cor d’un immens parc natural on conviuen tres ecosistemes ben diferents. Entrem de puntetes en aquest tresor de biodiversitat, situat a només deu quilòmetres del centre de València. Text i fotografia: Eva Terol

Ruta Xanascat

Les rouredes humides d’Olot

Caminarem entre exemplars de roure pènol, un dels arbres més esvelts i longeus d’Europa. Aquestes rouredes són una petita mostra del que havien estat els boscos de les planes d’Olot i que són veritables tresors botànics. Text i fotografia: César Barba

  • Subscriu-t'hi ara
    Aconsegueix 1 any de subscripció per només 59,50€
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).
Cercador de revistes

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació