Anuncia't al Descobrir

Propostes de Cap d’Any

Un grapat d’idees per donar la benvinguda al 2019 d’una manera especial

Existeixen moltes maneres d’acomiadar l’any: a la neu, a la ciutat, fent esport, anant a veure un espectacle o contemplant els primers raigs de sol. Si encara no sabeu com celebrareu l’última nit de l’any, llegiu les nostres propostes, aptes per fer amb la parella, la família o amics. Bones festes i feliç 2019 a tothom!

Els primers raigs de sol del 2019 al cap de Creus

Sortida del sol Sortida del sol des de la costaThinkstock
Si vols veure els primers raigs de sol del 2019, un dels llocs més privilegiats és el cap de Creus, el punt geogràfic situat més a l’est de la península Ibèrica i, per tant, el primer lloc del Principat on desperta l’alba. En concret, al far del cap de Creus, a Cadaqués, s’hi celebra l’Aplec del Sol Ixent (7 h), en què començareu el primer dia de l’any amb una ballada de sardanes i una xocolatada.

Però Cadaqués no és l’únic lloc on podeu veure els primers raigs de sol de l’any: els veïns de l’Escala celebren l’arribada de l’any a la punta Montgó, i, a Palafrugell, al far de Sant Sebastià. Pots unir-te a qualsevol d’aquests aplecs per donar la benvinguda al nou any i gaudir dels impressionants paisatges de l’Empordà.

Més informació

Ajuntament de Cadaqués
Ajuntament de l'Escala
Ajuntament de Palafrugell

Primera ballada de sardanes de l'any

Sardanes Ballada de sardanesInfotur
A Ceret, a la comarca del Vallespir, és tradició donar la benvinguda a l’any nou amb una ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Principal del Rosselló. És una bona oportunitat per entrar en el nou any descobrint bells indrets dels Països Catalans, com aquesta comarca regada pel riu Tec.

Altres municipis també celebren l’arribada de l’any ballant sardanes de bon matí. Els veïns de Mataró ho fan al passeig Marítim, on recuperaran forces amb una xocolata calenta. Al Mur de Begues, al Baix Llobregat, i a l’ermita de Sant Salvador d’Alfés, al Segrià, també hi haurà aplecs per donar la benvinguda al 2019 tot gaudint d’aquesta dansa tan popular de la cultura catalana.

Més informació

Oficina de Turisme de Ceret
Ajuntament de Mataró
Ajuntament de Begues
Ajuntament d'Alfés

Neu i muntanya

Neu Una de les millors maneres de passar del Cap d'Any, és gaudir de la neuThinkstock
Grandvalira i aventura
Esquiar no és l’única cosa que es pot fer a Grandvalira; l’estació ofereix forfets de diferents activitats per a tots els gustos i per a totes les butxaques. El paquet més bàsic inclou diverses activitats d’una hora de durada que es reparteixen entre les 10 i les 17 h. S’hi pot practicar esquí de fons, ‘snowtubbing’, tir amb arc, construir iglús, anar amb moto de neu, fer rutes amb raquetes de neu i passejos amb trineus tirats per gossos (múixing). Si no en tens prou amb un dia, Grandvalira també ofereix opcions de forfet i allotjament. Els preus els pots consultar al seu web.
Grandvalira. Tel. +376 89 18 00. Preu: des de 30 € per persona.

Excursions amb raquetes de neu al refugi de la Renclusa

El grup excursionista Natura i Aventura organitza un Cap d’Any als peus del cim més alt del Pirineu, l’Aneto. Es tracta d’una escapada de tres dies en què es podran descobrir els impressionants paisatges nevats d’aquest indret a partir d’itineraris amb raquetes que es faran amb un guia especialitzat. Es dormirà al refugi de la Renclusa i, la nit de Cap d’Any, es gaudirà d’un sopar especial en què es menjarà el raïm sota les estrelles. L’activitat inclou dues mitges pensions al refugi.
Natura i Aventura. Tel. +376 34 95 42. Preu: 235 €.

Primera banyada de l'any

Primera banyada de l'any El primer bany de l'anyClub Natació Atlètic-Barceloneta
Si no tens por del fred, una bona manera d’estrenar el nou any és fent la primera capbussada a les platges catalanes. Ja és tradició que el Club Natació Atlètic-Barceloneta organitzi una trobada l’1 de gener a la platja de Sant Sebastià (12 h) per llançar-se a l’aigua de forma multitudinària. Aquest 2019 se’n celebra la 22a edició, i, com des de fa dues edicions, la inscripció és solidària (3€). La recaptació d’enguany es destinarà als Amics de l’Hospital del Mar per a la recerca i lluita contra el càncer d’ovari. Com sempre, se servirà brou calent perquè els participants entrin en calor després del gèlid bany.

Altres ciutats costaneres com Mataró o Sant Feliu de Guíxols també se sumen a la tradició de fer el primer bany matutí. Una activitat apta per als més atrevits.

Concerts de Cap d'Any

Concert Comença l'any amb elegància amb un concert de música clàssicaThinkstock
Arriba al Palau de la Música de Barcelona la gira més famosa d’Europa amb el concert d’Any Nou de la Strauss Festival Orchestra. El concert està inspirat en la tradicional cita musical que cada any se celebra a Viena i consisteix en una atractiva selecció dels millors valsos, polques i marxes del compositor austríac Johann Strauss, acompanyades per ballet. El preu de l’entrada oscil·la entre els 32 i els 59 €, depenent de la localitat escollida, però us heu d’afanyar a comprar-les, ja que normalment s’esgoten de seguida.

Les últimes curses de l'any

Cursa dels Nassos Cursa dels Nassos
Les curses de Sant Silvestre són tradició a molts pobles de Catalunya. La més famosa és la de Sant Cugat, que compta amb un divertit circuit de 10 km, homologat per la Federació Catalana d’Atletisme, que passa pels llocs més emblemàtics del municipi. Enguany celebra la 20a edició. També coneguda com la Sant Silvestre Barcelonesa, l’última cursa de l’any d’aquesta ciutat del Vallès Occidental començarà a les 17.30 h i tindrà diferents premis per repartir.

A Mataró també se celebra una cursa l’últim dia de l’any, però es tracta d’un itinerari nocturn i de muntanya amb un recorregut de 6 o de 12 km pels corriols de Mataró i Argentona. S’anomena
Sant Silvestre Night Trail i començarà a les 18 h al Parc Forestal de Mataró.

Finalment, la Cursa dels Nassos de Barcelona és la més multitudinària de les Sant Silvestres catalanes, ja que s’arriben a superar els 10.000 participants. Enguany es donarà el tret de sortida al carrer Selva de Mar, a les 17.30 h, i hi haurà espectacles d’il·luminació làser i altres activitats d’animació, com un concurs de disfresses o un altre de dibuix.

Les campanades de Cap d'Any al carrer

Font Montjuïc Espectacle de llum i aigua a la Font Màgica de MontjuïcInfotur
A Barcelona, el compte enrere per a les 12 de la nit se celebra a l’avinguda Maria Cristina, on tenen lloc les ‘Campanades de Cap d'Any’, una festa que combina la pirotècnica, la llum, la música i l’aigua a la Font Màgica de Montjuïc.

Una altra ciutat catalana que dóna la benvinguda al nou any al carrer és Cervera. A la capital de la Segarra, els campaners de l’església tocaran les campanades a la plaça Major, on hi haurà raïm i cava per a tots els assistents.

Descens sobre la neu i baixada de torxes

Baixada de torxes a La Molina Baixada de torxes a La MolinaÀlex Font
A Baqueira Beret, a Boí Taüll i a Grandvalira és tradició acomiadar l’any omplint de llum els paratges nevats amb la tradicional baixada de torxes que se celebra el 31 de desembre. A més, a Baqueira Beret després de la baixada es podrà prendre un Vi Cau, un vi calent amb canyella típic de la zona, i rebre el 2019 amb concerts i focs artificials.

Els menuts també tindran l’oportunitat de celebrar l’entrada del 2019 amb el 68è Descens Infantil, una cursa que cada edició reuneix a 150 infants que demostren la seva tècnica sobre els esquís. L’acte se celebra l’1 de gener a La Molina a les 10 h.

Més informació
Baqueira Beret
Grandvalira
Boí Taüll Resort
La Molina

Cap d'Any als teatres de Barcelona

Mag Lari
Alguns teatres barcelonins s’han convertit en un clàssic de la nit de Cap d’Any. Explicava Joan Pera que ell sempre havia fet les campanades en escena o entre bastidors. Si us hi voleu sumar, aquests són els espectacles que no fan festa l’última nit de l’any. Això sí, tingueu en compte que cap a la mitjanit la funció s’aturarà per donar la benvinguda al primer dia del 2019.

Un Cap d’Any màgic amb el Mag Lari
El Nadal és una època màgica i, des de fa 25 anys, ho és encara més. El Mag Lari celebra 25 anys al damunt de l’escenari reunint els seus 25 números més emblemàtics en una combinació d’aparicions i desaparicions, canvis sobtats de llum, efectes especials, jocs de participació, prediccions que semblen impossibles i el seu humor únic i contagiós. Al Teatre Condal podrem celebrar en família la que, de ben segur, serà la nit més màgica de l’any.
Teatre Condal. Tel. 93 442 31 32. Hora: 22.00 h. Preu: 50 €.

‘M’agrada el Nadal’ amb Dàmaris Gelabert
Una magnífica manera d’acomiadar l’any en família és assistir a l’espectacle ‘M’agrada el Nadal’, que gira al voltant de l’arxiconeguda nadala de Dàmaris Gelabert. El matí del diumenge 30 de desembre podrem assistir a dues funcions que recolliran les millors cançons populars i de temàtica nadalenca a càrrec de l’artista barcelonina. A l’escenari l’acompanyaran els In Crescendo, guanyadors de la segona edició del concurs musical Oh Happy Day.
Teatre Victòria. Tel. 93 324 97 42. Hora: 10 i 12.30h. Preu: Dels 11 als 20 €.

‘Escape room’ al Teatre Goya
Diuen que el Cap d’Any és una nit festiva, de celebració i d’eufòria. Què passaria si aquella nit hagúessis de passar por? Joel Joan, Àgata Roca, Oriol Vila i Paula Vives interpreten dues parelles amigues de tota la vida que han quedat per fer un Escape Room al barri d'Hostafrancs, on recentment hi hagut un assassinat. Sortir d'aquell “escape room” no serà gens fàcil, i el joc es convertirà en un infern que posarà a prova la seva amistat fins a límits insospitats. Encara que no ho sembli, això és una comèdia... una comèdia de por!
Teatre Goya. Tel. 93 343 53 23. Hora: 22.00 h. Preu: 50 €.

'La jaula de las locas' amb Àngel Llàcer i Manu Guix

El Teatre Tívoli acull aquest musical originari de Broadway, inspirt en l'obra popular de Jean Poiret. Amb nou premis Tony i tres Drama Desk Award, La Jaula de las Locas s’ha representat ininterrompudament per tot el món des de la seva estrena. Aquesta temporada, arriba al Teatre Tívoli en una espectacular versió dirigida per Àngel Llàcer i Manu Guix. Llàcer, a més, participa en el paper d'Albin en les representacions. La trama de l'obra explica la trobada entre dues famílies molt diferents, que provoca situacions familars ben còmiques.
Teatre Tivoli. Tel. 93 215 95 70. Hora: 21.00 h. Preu: 50€

Cap d'Any a una casa rural

Cal Miramunt Cal Miramunt, a Torà (la Segarra)Jordi Bas
Si voleu començar l’any amb tranquil·litat i en plena naturalesa, la millor opció és passar la nit a una de les nombroses cases rurals que hi ha repartides pel territori. Als Pirineus, a la Costa Brava, al País Valencià, a la Costa de Barcelona, a les Terres de l’Ebre, a la Costa Daurada, a les illes Balears, a les Terres de Lleida o a la Catalunya Central. Tots aquests indrets estan representants en l’especial Cases rurals per Cap d'Any, en què hem recollit més de 200 cases rurals dels Països Catalans on podreu passar una de les nits més especials de l’any.
Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació