Anuncia't al Descobrir

10 activitats d'oleoturisme per celebrar el temps de l'oli

Hi ha moltes maneres de gaudir de l’oli i els paisatges d’oliveres del Camp de Tarragona, ja sigui comprant el magnífic “or líquid” a les cooperatives o gaudint de rutes guiades entre els camps.

Cooperativa agrícola de Cambrils

Oliveres de Cambrils
A la cooperativa s'hi fan visites concertades durant tot l’any al molí i a instal·lacions de la cooperativa. Durant la collita de l’oliva, s’organitza una jornada de portes obertes, el segon cap de setmana novembre, coincidint amb la celebració de les jornades gastronòmiques de l’oli de Cambrils. Més informació al telèfon 977 36 95 11 i al web www.coopcambrils.com.

Museu de l'Oli de la Selva del Camp

Museu de l'Oli de la Selva del Camp
L’antic molí de la cooperativa Coselva va ser restaurat i museïtzat amb delicadesa per l’antropòloga Anna Figueras i obert al públic el 2015. S'hi fan visites guiades divulgatives de tot el procés d’elaboració de l’oli i la cultura mil·lenària de l’oli. La visita acaba a l’agrobotiga. Les visites són gratuïtes, però cal concertar-les prèviament al telèfon 977 84 41 25. Més informació al web coselva.com.

Museu de l'Oli de Vandellòs

Centre d'Interpretació de l'Oli de Vandellòs
La maquinària original de l’antic molí ha estat restaurada i s’ha convertit l’espai en un interessant i modern centre d’interpretació de l’oli. També es pot veure funcionar en un audiovisual amb imatges dels anys setanta, amb el molí vell en funcionament. Al final de la visita guiada es pot tastar l’oli de la vall de Llors. S'hi fan visites guiades els divendres, amb reserva prèvia (tel. 977 82 32 28 | turisme@vandellos-hospitalet.cat). Més informació al web www.hospitalet-valldellors.cat.

Agrobotigues de Cambrils i Valls

Cooperativa Agrobotiga de Valls
Aquestes botigues oereixen la possibilitat de comprar-hi el millor oli d’oliva verge extra i deliciosos calçots amb l’etiqueta de la IGP Calçot de Valls. La ceba dolça arriba a la botiga amb la llargada i amplada idònies, seguint els cànons que estableixen des de la IGP. L’Agrobotiga de Cambrils es troba al carrer del Sindicat, 2 (tel. 977 36 96 11 | www.coopcambrils.com) i l’Agrobotiga de Valls es troba a la plaça del Carme, 4 (tel. 977 60 20 80 | coopvalls.com).

Cooperativa de Vila-rodona

Cooperativa de Vila-rodona
A Vila-rodona, podeu visitar una de les catedrals del vi que va bastir l’arquitecte vallenc Cèsar Martinell. No us oblideu de visitar també l’agrobotiga, on trobareu tots els ingredients per assaborir una bona calçotada i, a més a més, vins, caves i olis d’aquesta terra. Més informació al telèfon 977 63 80 87 i al web www.copvilar.com.

Mercat de Valls

Olives al mercat
Fa més de vuit segles que la capital de l'Alt Camp té el privilegi de celebrar un mercat de la fruita i la verdura. Us proposem passejar pels carrers del seu barri antic i aturar-vos a esmorzar a la plaça de l’Oli per completar el matí de dimecres o dissabte amb la compra de calçots i oli. Trobareu productes saborosos i de quilòmetre zero, perquè a Valls els pagesos encara van a plaça a vendre. Aneu-hi el dimecres o el dissabte al matí.

Centre BTT de Mont-roig del Camp

Centre BTT Mont-roig del camp
Aquí podeu gaudir de 137 km repartits en 10 rutes senyalitzades, de diferent grau de dificultat, entre paisatges d’oliveres i conreus de fruita seca. Totes parteixen del punt d'acollida de Mont-roig del Camp, que també ofereix el servei de lloguer de bicicletes per a adults i nens, cadireta infantil, rentatge de bicicletes, dutxes i informació turística del territori. Més informació al telèfon 977 81 09 78 i al web www.mont-roigmiami.cat.

El Paisatge dels Genis

La ruta dels genis a El Vendrell
Aquesta proposta turística descobreix els paisatges de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre que van inspirar l'obra i la personalitat d'Antoni Gaudí, Joan Miró, Pau Casals i Pablo Picasso. A través de la Ruta dels Genis, que està plantejada per fer-la per lliure, es visita els museus i centres culturals dedicats a aquests quatre creadors: el Gaudí Centre de Reus, el Centre Miró de Mont-roig del Camp, la Casa Nadiua i la Vil·la Pau Casals del Vendrell i el Centre Picasso d'Horta de Sant Joan. Més informació al telèfon 977 39 48 71 i al web elpaisatgedelsgenis.cat.

Centre Hípic Rodonyà

Centre Hípic de Rodonyà
Aquest centre organitza excursions guiades a cavall entre els camps d’oliveres, vinyes i conreus de fruita seca que envolten Rodonyà, a l’Alt Camp. Hi ha una de les excursions que recorre els cellers modernistes de la comarca. Més informació i reserves al telèfon 616 43 35 63 i a la pàgina de Facebook del Centre Hípic de Rodonyà.

Senderisme i astronomia

Senderisme i astronomia a CatSud
L’empresa Catsud organitza al nucli de Masboquera, al terme de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, una activitat d'astronomia que consisteix a pujar a una muntanya de nit i viure l'espectacle que ofereix el firmament. El preu de l’activitat és de 17€ per persona. En podeu confirmar les dates i demanar-ne més informació al telèfon 626 68 49 17 i al web www.catalunyasud.net.
Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació