Anuncia't al Descobrir

5 propostes per gaudir del Vívid

Arriba el mes de les experiències a la Ruta del Vi de la DO Empordà. És el Festival Vívid. Et proposem 5 activitats molt recomanables per gaudir al màxim d'aquest festival enoturístic.

Al mes d’abril arriba la cinquena edició del Vívid, una cita empordanesa que proposa una intensa programació d’experiències per descobrir el vi i els paisatges vinícoles: tastos, maridatges, menús, sortides amb caiac, espectacles teatrals, vols amb globus i xerrades. El Vívid porta a la Costa Brava una quarantena de propostes enoturístiques singulars que convertiran l’Empordà en l’epicentre del vi de Catalunya.

Tast d'alçada en globus aerostàtic

Tast en globus a la Costa Brava
Si volar en globus aerostàtic és una experiència única, imagina’t fer-ho amb una copa de vi a la mà. Et sembla una proposta temptadora? El 14 d’abril et recomanem l’activitat Globus i berenar entre vinyes a La Vinyeta.

El 7 d'abril, a Figueres, tindrà lloc una activitat similar: Tast d'alçada en globus aerostàtic a Figueres. Serà a tocar del castell de Sant Ferran, la visita del qual està inclosa en l’activitat. El vol amb globus, que tindrà una durada de 5 minuts, es farà amb uns ancoratges que permetran als passatgers volar fins a una alçada determinada i gaudir de bones vistes de l’Alt Empordà.

Enocaiac pel cap de Creus

Enocaiac pel cap de Creus
Gaudir de la costa del cap de Creus des de l’aigua amb un descans per fer una copa de vi és una proposta seductora. El 28 d'abril hi ha programada l'activitat Enocaiac pel cap de Creus, i a mig recorregut hi haurà un tast de vi en una platja idíl·lica de cap de Ras amb vistes al Parc Natural de Cap de Creus. El preu és de 30 €.

El 29 d'abril, l'activitat d’enocaiac serà amb vins ecològics a Roses. En aquesta ocasió, l'excusa serà tastar els vins que produeixen els tres viticultors que tenen vinyes ecològiques dins del Parc Natural. El recorregut transitarà per cales i racons entre la cala Montjoi i la Pelosa, per apreciar la seva fascinant geologia. La ruta també s'aturarà per conèixer el projecte de l’associació Ceps del Cap de Creus a través dels seus vins.

III Ruta de les Tapes de Roses i del Vi DO Empordà

Roses
Del 6 al 15 d’abril, tothom qui visqui a Roses o hi faci una visita podrà tastar les suculentes creacions gastronòmiques dels restauradors i el vi que han triat per acompanyar-les. S’hi celebra la tercera edició de la Ruta de les Tapes de Roses i del Vi DO Empordà. Aquest esdeveniment, en el marc del Festival Vívid, permet assaborir moltes tapes i vins diferents.

Cada vegada que consumiu una tapa acompanyada de vi DO Empordà, us marcaran un segell a la butlleta que us donaran a l’Oficina de Turisme, als establiments adherits o als comerços de Roses. Quan tingueu nou segells diferents i hàgiu votat la millor tapa, participareu en el sorteig d’un premi.

Tastos amb personalitat

Tast de vi amb Empar Moliner
L'escriptora Empar Moliner, articulista del diari 'Ara' i col·laboradora habitual en diversos mitjans de comunicació, com TV3 o Catalunya Ràdio, és una gran amant del món del vi. Moliner serà una de les participants del Cicle Vívid 2018 ‘Tastos amb personalitat’, en què diversos personatges proposen un tast dels vins de la DO Empordà que més els emocionen.

Aquest tast es durà a terme el dissabte 7 d'abril, de 12 a 13 h, a la Biblioteca Fages de Climent de Figueres, i el preu de l'activitat és de 10 €.

També es podrà gaudir d’un 'Tast amb personalitat' amb altres personatges, com Jair Domínguez, que oferirà un monòleg; Martí Gironell, que acompanyarà una visita al jaciment d'Empúries; Marcel Gorgori, a l'activitat 'La música del vi', i Carles Xuriguera, a la Nit de Vins a Sant Pere de Rodes. I si ets amants del teatre no et perdis les ‘Escenes entre vinyes a Garriguella’.

Enosenderisme pel Parc Natural del Cap de Creus

Enosenderisme al Parc Natural del Cap de Creus
El Festival Vívid et proposa gaudir de bells racons i cales seguint la costa de la Mar d’Amunt a través d'una passejada amb un aturada per fer un tast de vins en una platja idíl·lica de cap de Ras amb vistes al Parc Natural del Cap de Creus. La ruta es farà amb els guies de Terramar i el tast, de vi negre de Coma Fredosa, de les anyades 2008, 2009, 2010, 2011, 2012.

Cal portar roba i calçat adequats per fer senderisme. L'activitat, que serà el 28 d'abril, començarà a les 9.30 h i acabarà a les 14 h.
Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació