Anuncia't al Descobrir

La Conca de Tremp-Montsec és geoparc mundial de la Unesco

L'organisme internacional acaba de fer públic aquest reconeixement

La Junta de la Unesco ha fet públic que reconeix la Conca de Tremp-Montsec com a geoparc mundial. Així doncs, el de la Conca de Tremp-Montsec es converteix en el segon geoparc del Principat —ja tenim el de la Catalunya Central. Amb més de 2.000 km², el Geoparc Conca de Tremp-Montsec està integrat per 19 municipis; els 14 del Pallars Jussà; tres de la Noguera —Àger, Camarasa i Vilanova de Meià—; el Baix Pallars, del Pallars Sobirà, i Coll de Nargó, a l’Alt Urgell.

Joan Ubach, president del Geoparc Conca de Tremp–Montsec, ha destacat que “els habitants d’aquest territori estem molt contents de formar part de la xarxa de Geoparcs Mundials de la Unesco. Es tracta d’un revulsiu per a la zona, ja que un organisme de prestigi n'ha reconegut la riquesa, fet que ens donarà una gran visibilitat i reconeixement internacional”.

Què són els geoparcs mundials de la Unesco?
Són àrees geogràfiques on els paisatges i llocs de rellevància geològica internacional són gestionades seguint un concepte global de protecció, educació i desenvolupament sostenible.

Un geoparc mundial de la Unesco reivindica la importància del patrimoni geològic del territori i dona a la població local un sentit d'orgull de la regió. Un geoparc mundial, a més, utilitza el seu patrimoni geològic per crear consciència i divulgar els principals problemes a què s’enfronta la societat, com ara l’ús sostenible dels recursos naturals, la mitigació dels efectes del canvi climàtic i la reducció dels riscos relacionats amb els desastres naturals.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació