Anuncia't al Descobrir

Els pobles del Pirineu català que has de visitar

Coneix les viles més boniques i desconegudes de Catalunya

El Pirineu català és un dels indrets més espectaculars del territori. Els pobles rurals que semblen extrets de postals, les valls increïbles, els parcs naturals i l’arquitectura romànica converteixen les escapades en inoblidables. Però, també és un lloc molt turístic, per això, et proposem sis viles desconegudes que t’enamoraran.

Taüll

Taüll Xavigivax
Al costat d’un dels pobles més coneguts del Pirineu català, Boí, es troba un municipi de 300 habitants declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l’any 2000. La seva característica especial és l’art romànic que conté, les esglésies de Santa Maria i Sant Climent són dues de les obres per excel·lència d’aquest estil i s’han mantingut en molt bon estat fins a l’actualitat, convertint-les en una parada obligatòria pels viatgers. A més, l’encant de la vila no s’acaba amb aquestes joies, sinó que el conjunt de cases de pedra amb les teulades de pissarra negre, en contraposició amb el gran vall que s’obre rere elles, creen una imatge de postal que no podràs parar de fotografiar.

Unha

Unha
A la cima d’un turó amb vista al glacial i al pic de la Maladeta, s’ubica el poble d’Unha. Una vila de menys de 100 habitants que t’enamorarà no només per les vistes, sinó per la seva estructura. Un conjunt de carrerons estrets amb les típiques cases araneses on gaudiràs de pau i tranquil·litat. En visitar-ho, no t’oblidis d’admirar l’església de Santa Eulàlia, situada a l’entrada del municipi, on veuràs una representació de les famoses torres octogonals tan característiques de l’art romànic. Si ets a prop de Salardú, t'animem al fet que et desviïs del trajecte per contemplar l’extraordinària bellesa d’una de les localitats menys conegudes del Pirineu català.

Llavorsí

Llavorsí
A la vora del riu Noguera Pallaresa, en el seu pas pel Pallars Sobirà, es troba el municipi de Llavorsí. Un poble on els amants dels esports d’aventura no s’avorriran, perquè és considerat com la capital del ràfting de Catalunya. Encara que també pots optar per altres modalitats com el caiac o el hidrospeed. Però, que no t’agradin els esports d’aigua no significa que no gaudeixis d’aquest poble, ja que el patrimoni arquitectònic és de gran valor. Aprofita la teva estada per contemplar l’església de Sant Serni de Baiasca, el santuari de la Mare de Déu de Biusé, l’església de Santa Anna de Llavorsí i el monestir de Sant Pere de Vellanega.

Farrera

Farrera Òscar Rodbag
Farrera és un conjunt de sis pobles, Burg, Alendo, Mallolís, Montesclado, Farrera i Glorieta; que se situen molt propers entre ells a la vall de la Coma de Burg. La bellesa de tots ells no és només indret increïble on s’ubiquen sinó que són una representació de la forma de vida agrària i de camp. Per això, són un lloc ideal per descobrir el turisme rural i l’agroturisme. Però, a més, si t’agraden les rutes d’alta muntanya, són el punt inicial perfecte per descobrir el Parc Natural de l’Alt Pirineu, on podràs pujar a cims de més de 2.000 metres d’altitud com el pic de Màniga, el cap de Juverri o el Pic d’Urdossa.

Espot

Espot
Espot és un poble que ho té tot. Una vila petita amb un encant impressionant, on destaquen les cases típiques del Pirineu amb la teulada de pissarra. A més, està ubicat a l’entrada del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, un indret perfecte per fer senderisme i alpinisme pels llacs glacials. I a l’hivern, el municipi es converteix en un dels punts més importants de Catalunya pels esquiadors, ja que aquí es troba una estació d’esquí amb més de vint quilòmetres de llargada i mil metres de desnivell. Però, l’atractiu d’aquesta localitat no acaba aquí, i és que el també podràs admirar l’arquitectura romànica, tan característica del Pirineu, a través de la torre medieval i el pont de la Torrassa.

Tírvia

Tírvia
La vall Ferrera, la Coma de Burg i la vall de Cardós són l’espectacle natural que pots observar des de qualsevol punt de Tírvia. Un poble de la comarca del Pallars Sobirà que està situat en un emplaçament privilegiat, un turó de gran alçada que converteix el municipi en el mirador perfecte. A més, la vila manté l’esperit rural amb els carrers estrets, les cases de pedra i el campanar de l'església de la Mare de Déu de la Pietat que s’alça per damunt de les altres edificacions fent destacar l’estil romànic de l’arquitectura de la localitat.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació