Anuncia't al Descobrir

4 idees per gaudir del pantà de Rialb

Tria entre activitats d'aigua, esports d'aventura, patrimoni o pobles a tocar de l'aigua

A les portes de l’agost, tothom busca estar en un entorn fresc i on es pugui posar a remull fàcilment. L’estiu de l’era covid ha convertit la zona del Segre Rialb en una destinació turística molt sol·licitada per passar-hi les vacances buscant poca afluència de gent. Sense massificació turística, el pantà de Rialb, el segon més gran de Catalunya, i que enguany commemora el 20è aniversari, té una gran oferta d’activitats.

Esports d’aigua

Caiac al pantà de Rialb Consorci Segre Rialb
El pantà de Rialb es troba pràcticament al màxim de capacitat d’aigua i, per tant, permet la pràctica d’esports aquàtics en tota la seva dimensió. Són cinc clubs esportius i empreses d’aventura els que ofereixen activitats lúdiques i esportives als visitants i promouen la pràctica d’esports com ara piragüisme, ‘open caiac’, esquí-bob, surf de vela i surf de rem a les seves aigües tranquil·les. L’aigua és el gran atractiu de la zona Segre Rialb: d’una banda, el riu Segre, que a la zona es troba embassat de fet en dos pantans, el d’Oliana i el de Rialb; i de l’altra, els seus afluents, el riu Rialb i la Ribera Salada.

Esports d’aventura

Barranquisme al pantà de Rialb Consorci Segre Rialb
Situat dins del territori del Prepirineu de Lleida, l’entorn del pantà també és un lloc ideal per practicar esports d’aventura. El barranquisme al riu Rialb, la iniciació a l’escalada, les caminades de resistència, les pedalades, l’enduro o el motocròs són les activitats amb més demanda. Alhora, també és una zona privilegiada per a la pesca. A part dels pantans de Rialb i Oliana, els vedats de Ponts i Oliana al riu Segre i el riu Rialb, conegut pel subsòl blanquinós i les aigües transparents i netes, al paratge anomenat Forat del Buli, són bons llocs per practicar-la.

Monestirs romànics i patrimoni cultural

Sant Pere de Ponts Consorci Segre Rialb
A banda del patrimoni natural també hi ha un ric patrimoni cultural. La zona hi ha vestigis de la prehistòria, així com monestirs romànics o museus de diferents temàtiques, des de l’antic nucli antic de Ponts, amb la col·legiata de Sant Pere, fins a l’extens romànic de la Baronia de Rialb, passant pel monestir romànic de Santa Maria de Gualter i Santa Maria de Palau, declarada Bé Cultural d’Interès Nacional. En direcció a Bassella hi trobarem el Museu de la Moto, amb vehicles de totes les èpoques, el nucli de la Clua, Sant Andreu del Castell a Oliana, i la impressionant ermita de Castell-llebre “arrapada” a les roques.

Tiurana, un poble nou

Tiurana Consorci Segre Rialb
El nou poble de Tiurana, inaugurat oficialment el 2007, després que el pantà de Rialb inundés l’antiga població l’any 1999, té la singularitat que els caps de setmana és un poble totalment de vianants. Això el fa d’especial interès per a famílies amb nens, les quals s’interessen per la construcció del pantà de Rialb, que inicialment va tenir uns objectius enfocats a la reserva d’aigua de boca, de regadiu, de prevenció d’incendis i de generació d’energia, però finalment ha derivat en un entorn ideal per fer-hi una escapada.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació