Anuncia't al Descobrir

4 platges i una cala a l’Hospitalet de l’Infant

El litoral del municipi és un paradís per descobrir amb opcions per a tots els gustos

Amb els boscos i les muntanyes a tocar, les platges de l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors són un autèntic paradís natural que sorprèn. Sens dubte, el tresor més desconegut d’aquest tram de la Costa Daurada és la cala Justell, però les altres quatre platges que hi ha al municipi també són un reclam per a famílies i banyistes que busquen relax o activitats d’aigua. Les descobrim?

Cala Justell

Cala Justell Turisme l'Hospitalet de l'Infant i la Vall de Llors
També anomenada Gestell, l’atractiva cala Justell està inclosa dins de l’Espai Natural Protegit de la Rojala - Platja del Torn, una zona que comprèn un dels trams del litoral amb més interès paisatgístic del migjorn català. És una platja sense serveis i, per tant, només hi trobarem mar, sorra, vegetació i unes aigües tranquil·les i molt transparents.

Es troba, a més, en una zona humida catalogada que s’ha recuperat en els últims anys. Aquesta acció ha permès diversificar les comunitats vegetals aquàtiques que oferiran refugi a espècies com el samaruc, que s’està provant de reintroduir a l’ecosistema.

Els senderistes i excursionistes tenen una bona oportunitat de fer via tot prenent el camí de la carena de la Rojala, que connecta aquesta cala amb la platja del Torn, al mateix municipi. Entre les dues platges hi ha un petit grup de penya-segats interessants que doten la franja d’un perfil rocallós i força salvatge.

L'Arenal, la més gran

L'Arenal Turisme l'Hospitalet de l'Infant i la Vall de Llors
Una platja ampla i de sorra fina a tocar del poble on tothom trobarà el seu racó. Al nord, hi ha una platja urbana amb accés directe des del passeig marítim i una oferta d’activitats diversa i adequada a les famílies amb nens gràcies a la poca fondària. Al sud, la una platja és verge, amb boniques dunes plenes de vegetació mediterrània, un bosc de pi blanc i un petit aiguamoll amb joncs, un racó ideal per practicar activitats nàutiques com ara caiac, vela lleugera, BTT, planxa de rem o surf de vela.

El Torn, un paradís natural i naturista

Platja del Torn Rafel López Monné
La platja del Torn és una platja naturista de renom internacional, que forma part d’un espai d’interès natural (la Rojala - Platja del Torn). Té una extensió de 1.600 metres i és la que està més allunyada del nucli urbà. S’hi pot accedir des de la carretera N-340 i gaudir d’unes bones vistes durant el trajecte.

Gràcies a la seva situació relativament aïllada, les seves aigües transparents i els seus valors paisatgístics, amb zones de vegetació dunar i formacions arbustives seques, on destaquen les màquies i pinedes naturals, així com alguers de posidònia en l’entorn marítim, és un espai idoni per contemplar el medi natural i per practicar nudisme.

La Punta del Riu, la més nàutica

Punta del riu Turisme l'Hospitalet de l'Infant i la Vall de Llors
A tocar de la desembocadura del riu Llastres i del port esportiu de l’Hospitalet de l’Infant, aquesta platja és un bon lloc per practicar esports nàutics. També és un indret ideal per observar la flora i la fauna típica d’una zona humida mediterrània. S’hi observen el canyissar, el tamariu i el jonc; i també ocells migradors i espècies protegides com el fartet, un peix en perill d’extinció.

L’Almadrava, la platja de les casetes blanques

L'Almadrava Turisme l'Hospitalet de l'Infant i la Vall de Llors
Tranquil·litat, aigües transparents i sorra fina en un entorn ple de casetes blanques. Això és el que trobareu a la platja de l’Almadrava, situada al pintoresc nucli de població que duu el mateix nom. Situada just al costat d’un agradable passeig marítim, també s’hi solen veure pescadors, tant a la vora de la mar com a les embarcacions que hi fondegen a prop. Si us agrada el submarinisme, a la zona sud hi trobareu un racó interessant.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació