Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

8 miradors per admirar el Pedraforca

Us detallem els millors llocs per fotografiar la muntanya més emblemàtica

Es veu des de molts punt del Berguedà i més enllà, però no sempre aconseguim tenir-ne la visió que més ens agradaria ni capturar-ne les millors fotografies. Sabem que el Pedraforca és imponent des de totes les seves vessants i immortalitzar-lo és un repte per als més amants de la muntanya. Tranquils! Tenim la solució. Aquí us detallem sis miradors per fotografiar-lo i aconseguir unes fotos de premi.

Mirador de Gresolet

Mirador de Gresolet - Pedraforca Des del mirador de Gresolet es veu la car nord del PedraforcaSergi Boixader
És un dels llocs imprescindibles de l'Alt Berguedà i ens demostra que no fa falta pujar fins al cim del Pedraforca per tenir la sensació de vertigen. La plataforma d'aquest mirador està suspesa sobre un cingle de quasi 200 metres. Al fons de la vall, el santuari de Gresolet sembla una miniatura en aquest escenari gegantí. Si de dia ja és espectacular, de nit també és un lloc excel·lent per gaudir de les estrelles, ja que està reconegut com un dels indrets amb cel nocturn de qualitat. Les vistes de la cara nord del Pedraforca també són tot un espectacle.

Mirador de la Gargallosa

Mirador de la Gargallosa - Pedraforca Un dels miradors que hi ha Gisclareny, el poble més petit de CatalunyaSergi Boixader
Damunt de Gisclareny, el municipi amb menys habitants del Principat, hi ha un altre mirador espectacular. Aquí és on es fa evident aquella descripció de Jacint Verdaguer en el mític poema Canigó: “El doble turó de Pedraforca; és del castell la inderrocable forca, feta, si cal, a mida d'un gegant”. Potser som al municipi més petit, però la vista des d'aquí és de les més grans.

Mirador Albert Arilla

Mirador Albert Arilla - Pedraforca Un altre dels miradors que hi ha GisclarenySergi Boixader
També al nucli de Gisclareny, aquest mirador, situat al camí de Turbians, ofereix unes vistes espectaculars sobre Sant Miquel de Turbians. També s’hi poden veure els veïnats de Berta i del Roser, la vall de Saldes i, per descomptat, el nostre estimat Pedraforca. El mirador es va construir en homenatge a Albert Arilla, guarda forestal del parc mort en un accident a la muntanya a prop d'aquí.

La serra del Verd

Serra del Verd - Pedraforca La Serra del Verd, just davant del Pedraforca, també ofereix bones panoràmiquesSergi Boixader
Trobem una altra vista excepcional del Pedraforca des del capdamunt d'aquesta serra que comparteix comarca amb la muntanya enforcada. La posta de sol hi és impressionant, però la vista de la muntanya us deixarà sense paraules a qualsevol hora del dia.

Mirador de Palomera

Mirador de Palomera - Pedraforca Al Mirador de Palomera també hi ha un poblat medievalCàmping Pedraforca
Situat a la carretera que va de Saldes cap a la zona d'Ensija des del coll de la Trapa, és un bon lloc per veure la cara sud del Pedraforca. A prop hi ha les restes d'un poblat de pastors de l'edat mitjana.

Balcó de la Joaquima

Balcó de la Joaquima El Balcó de la Joaquima és a mig camí de l'ascenció al PedraforcaSergi Boixader
Aquest mirador requereix una mica més d'esforç, ja que el trobem a mig camí del cim del Pedraforca, a més de 2.000 m d'altitud. Però l'esforç val la pena: tenim unes fantàstiques vistes de la vall de Saldes i del Pedraforca des d'un punt de vista ben diferent de l'habitual. És un bon lloc per parar a descansar quan volem fer el cim.

Hostal Pedraforca

Hostal Pedraforca La vista des del menjador de l'Hostal Pedraforca sembla una postal
Dinar al menjador d'aquest restaurant és com fer-ho davant d'un quadre hiperrealista del Pedraforca. El finestral que té aquesta casa és una joia: el majestuós Pedraforca és el millor company de totes les taules en fer-hi un àpat després d'haver passat una jornada gaudint de l'entorn de la muntanya.

Visites des del cim

Vistes des del Pedraforca Les visites des de dalt del cim són envejablesSergi Boixader
I després d’haver vist el Pedraforca des de totes les perspectives possibles, què us sembla si us ensenyem què s’hi veu des de dalt? A la foto teniu les magnífiques vistes des del Pollegó Inferior, a 2.496 m d'altitud. Recordeu ser responsables i prudents si feu el cim. L’ascenció al Pedraforca és èpica, però és una ruta d’alta muntanya que requereix una certa experimentació i, sobretot, anar-hi ben preparat amb menjar, aigua, roba d’abric per si es gira el temps i gorra i crema solar per protegir-nos del sol.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació