Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

18 festivals d’estiu fora de Barcelona que no us podeu perdre

Aquest estiu reviuen algunes cites musicals. N’hi ha per a tots els gustos!

Més enllà del Cruïlla, els Jardins de Pedralbes, les Nits del Fòrum, el Share Festival i altres festivals musicals barcelonins, hi ha Vida. O el Vida, de Vilanova i la Geltrú. I també a Vilanova, el Tingladu; l’Ítaca de l’Empordà; el Canet Rock, el ViJazz de Vilafranca del Penedès, el Portalblau de l’Escala-Empúries, el Sota la Palmera de Tarragona…, i una pila de festivals més, preparats per alegrar-nos les tardes i les nits dels mesos de juny, juliol i agost. N’hi ha de grans i de petits, de música pop, clàssica, rap, rock o popular, en llocs de mar o de muntanya. La música arriba a tots els racons de Catalunya!

Ítaca

Pobles de l’Empordà. Del 4 de juny al 4 de juliol
“Estem obligats a no perdre mai l’esperança”. Amb aquestes paraules d’Arcadi Oliveras, el festival empordanès Ítaca encara una nova edició. Una vintena de grups, com Oques Grasses, Clara Peya, Lágrimas de Sangre, Stay Homas, Mazoni, Balkan Paradise Orchestra, Albert Pla, Núria Graham o Zoo, actuaran a Palafrugell, Gualta, Corçà, la Pera, l’Estartit i Calella de Palafrugell.

Vibra Festival

Manresa. Del 18 de juny al 17 de juliol
El pati del palau firal s’omplirà de música aquest estiu amb les actuacions de Zoo, Oques Grasses, Ciutat Jara, Stay Homas, Smoking Souls, Els Amics de les Arts, Ana Tijoux, Ladilla Rusa, Lágrimas de Sangre, entre d’altres.

Planestiueja’t. Festival de cultura i natura d’estiu de la Garrotxa

Les Planes d’Hostoles. Del 26 de juny al 28 d’agost
En un entorn de conte de fades, el festival torna amb el cartell que tenia programat per al 2020, que inclou la Companyia Elèctrica Dharma, Roger Mas, El Petit de Cal Eril, Xiula, entre d’altres, i hi afegeix els Sopa de Cabra, que celebren el trentè aniversari del disc ‘Ben endins’.

Poesia i + del Maresme

Diferents localitats del Maresme. Del 30 de juny a l’11 de juliol
Canet de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt, Teià, Dosrius, Alella, Arenys de Mar, Mataró i Caldes d’Estrac. Són algunes de les poblacions que acolliran recitals de poesia i també els concerts d’artistes com Marala, La Ludwig Band, Ikram Bouloum, Anna Andre, Salvatge Cor, Maria Jaume, Nacho Vegas, Ferran Palau o Maria Arnal i Marcel Bagés. Es tracta d’un festival que s’acosta a la poesia d’una manera interdisciplinària, combinant-la amb altres arts com la música, la dansa o la ‘performance’.

Sota la Palmera

Tarragona. De l’1 al 31 de juliol
L’Espai Jove La Palmera acollirà actuacions gratuïtes de dansa, de pallasses, d’humoristes, de rapers i raperes, de cinema, de contacontes… I el plat fort dels concerts de Núria Graham, Maria Jaume, Maluks, Cultrum, Beth, Caïm Riba, Lil Russia, Elane…, i molts d’altres.

Vida Festival

Vilanova i la Geltrú. De l’1 al 3 de juliol
Música pop a la Masia d’en Cabanyes, de Vilanova i la Geltrú. Enguany, amb grups de quilòmetre zero: Vetusta Morla, Love of Lesbian i Nathy Peluso, com a caps de cartell; Stay Homas, Maria Arnal i Marcel Bagés, Ferran Palau, Rigoberta Bandini, Núria Graham, Mujeres, El Petit de Cal Eril, Clara Peya…, i molts d’altres.

ViJazz

Vilafranca del Penedès. 2, 3 i 4 de juliol
El vi, el cava i la música jazz combinen de meravella en aquest festival gratuït que enguany ofereix concerts d’artistes com Manel Camp & Gemma Abrié, Benavent-Di Geraldo-Pardo, Elisabet Raspall Quartet, Juan Perro, Irene Reig & The Bob Collective, Cécile McLorin Salvant & Sullivant Forter i La Locomotora Negra, que celebra 50 anys.

Canet Rock

Canet de Mar. 3 de juliol
Un clàssic dels macrofestivals catalans. Enguany es presenta amb un cartell que inclou Stay Homas, Buhos, Zoo, Suu, Oques Grases, Doctor Prats, Miki Núñez, Roba Estesa, Lildami i molts d’altres.
Més informació a www.canetrock.cat


PAS. Pont a les Arts Sonores

Martorell. Del 9 al 24 de juliol
El pont del Diable és l’escenari principal d’aquest festival que enguany arriba a la quarta edició carregada de propostes interessants com la de Guillem Roma, el francès Gaspard Royant, la cantant Meritxell Neddermann o l’obra de teatre ‘Carmina Burana’, amb la Coral Ars Nova i el grup Percussions de Barcelona.

Acampada jove 1.0

Montblanc. Del 16 al 18 de juliol
Amb un canvi de format adaptat a les circumstàncies d’enguany, l’Acampada jove es presenta en tres dies de concerts a la plaça de Sant Francesc Montblanc. Hi actuaran Zoo, Ebri Knight, Ju, El Diluvi, The Tyets, Doctor Prats, Búhos, Ciudad Jara, Roba Estesa, 31 FAM.

Portalblau

L’Escala, Empúries. Del 17 de juliol al 15 d’agost
Aquest festival celebra aquest any la seva 14a edició amb un cartell molt variat que inclou música, dansa, teatre i passejades culturals. Formen part de la programació del festival propostes com Manu Guix, Alba Carmona, Oques Grases, Judith Nedermann, Andrea Motis i Randy Greer, El Pot Petit, Manel, Miki Núñez o Maria Arnal i Marcel Bagés.

Tingladu

Vilanova i la Geltrú. Del 22 al 24 de juliol
Amb el lema “La cultura és perillosa”, torna el Tingladu de Vilanova, però ho fa en un format diferent per adaptar-se a les mesures contra la covid-19. Enguany se celebra a la zona esportiva i cal comprar entrades (havia estat sempre un festival gratuït). En aquesta 13a edició hi actuen, entre d’altres, Oques Grasses, Mishima, Judit Neddermann, Intana, Zoo o Kids From Mars.

Festival Porta Ferrada

Festival Porta Ferrada www.festivalportaferrada.cat / Enric Minguillón
Sant Feliu de Guíxols. Del 23 de juliol al 17 d’agost
Gairebé un mes d’actuacions a un dels festivals més emblemàtics de la Costa Brava que enguany arriba a la seva 59a edició. Ben Harper, El Petit de Cal Eril, Bad Gyal, Sidecars i Sidonie, La Oreja de Van Gogh, Kool & The Gang, Sílvia Pérez Cruz o Rozalen son alguns dels artistes que hi actuaran.

Cap Roig

Calella de Palafrugell. Del 23 de juliol al 21 d’agost
El castell i el jardí botànic de Cap Roig són l’escenari d’aquest festival mític. Hi podreu veure, en directe, Raphael, Love of Lesbian, Manel, Aitana, Els Amics de les Arts, Blaumut, Estopa, Sílvia Pérez Cruz, Ara Malikian, Sara Baras o David Bisbal, els quals són els principals reclams de l’esdeveniment. La majoria d’ells havien de participar en l'edició de l’estiu passat.

Sons del món

Roses. Del 23 de juliol al 8 d’agost
A la Ciutadella de Roses, aquest festival proposa un seguit de concerts per gaudir de la música en un entorn privilegiat. Hi actuaran artistes com Good Save The Queen, una banda argentina de tribut a Queen, Stay Homas, La Casa Azul, Oques Grasses, Fangoria, Amaral, Rosario, Nil Moliner o Aitana.

Schubertíada

Vilabertran. Del 12 al 19 d’agost
Els amants de la música clàssica, a Vilabertran, podreu gaudir dels compassos pautats pel Quartet Casals, el Keybart Ensemble, Mathias Goerne, Juan de la Rubia i Maria Dueñas, entre d’altres.

Som de Mar

Lloret de Mar. Del 19 al 28 d’agost
Els jardins de Santa Clotilde acolliran les actuacions de MClan, Pasión Vega, Marina Rossell, Els Amics de les Arts, Carlos Sadness, Miquel Abras, Sopa de Cabra, David Otero o Maria José Llergo, entre d’altres.

BioRitme

Vilanova de Sau. Del 26 al 29 d’agost
A la vora del pantà de Sau, el BioRitme torna amb el cartell de l’any passat: Tribade, Oques Grasses, Ciudad Jara, Jazzwoman, Koers, Queralt Lahoz, Señora Tomasa o The Sey Sisters. Quatre dies de natura, música, ecologia i consciència.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació