Anuncia't al Descobrir

Catalunya aconsegueix Bandera Blava en 97 platges, dues més que l’any passat

El 98% de les platges del litoral obtenen el certificat d’excel·lència de la Generalitat

Arriba la calor i el bon temps, i és moment d’inaugurar la temporada de platges. Aquest any, set platges s’han afegit a la llista de bandera blava, de manera que Catalunya acumula un total de 97 platges amb aquesta insígnia internacional. Aquest guardó valora i premia la gestió ambiental i la seguretat, les instal·lacions i la prestació òptima dels serveis, la informació i l’educació ambiental. Així mateix, exigeix a les platges una qualitat de l’aigua excel·lent.

El jurat Bandera Blava 2021 ha distingit 26 platges a la demarcació de Girona, 31 a Barcelona, 29 a Tarragona i 11 a les Terres de l’Ebre. El municipi que ha aconseguit més banderes blaves és Sitges, que n’ha sumat quatre més a la seva llarga llista. Pineda de Mar afegeix la platja dels Pescadors i l’Ametlla de Mar planta la bandera a la cala Forns i la platja Sant Jordi.

Malauradament, d’aquesta llista també s’han despenjat cinc platges que l’any passat van obtenir Bandera Blava. En destaca el Vendrell, municipi que ha perdut totes les seves platges. Castelldefels perd la bandera de la Pineda, i Lloret de Mar, la platja Lloret. Per tant, amb set platges noves a la llista i cinc que desapareixen, el total de platges distingides a Catalunya és de 97, dues més que el 2020.

També els ports reben la Bandera Blava. Aquest any l’han obtingut 22 ports esportius, guardons que deixa Catalunya amb un total de 119 banderes. En el cas dels ports, per aconseguir aquesta distinció, s’exigeix una gestió ambiental excel·lent.

Per altra banda, aquest últim mes, les autoritats mediambientals de la Generalitat han estat analitzant les 255 zones de bany del litoral de Catalunya per qualificar-les. De totes elles, el 98% s’han endut el certificat d’excel·lència i només tres s’han quedat amb el de bona qualitat sanitària. En aquests controls s’ha examinat la qualitat microbiològica de l’aigua, i permeten avaluar la salubritat de les aigües de bany i saber si pot haver-hi contaminació fecal, a conseqüència, principalment, de pluges o d’alguna incidència puntual. Durant tota la temporada de bany (de l’1 de juny al 24 de setembre) es realitzaran controls analítics i tasques de vigilància ambiental. En cas de registrar-se incidències, s’adoptaran mesures preventives. Tota la informació estarà actualitzada diàriament al portal PlatgesCat, que informa sobre l’estat de les aigües.

El País Valencià, líder en platges amb Bandera Blava

Al País Valencià onejaran aquest estiu un total de 137 banderes blaves, xifra que col·loca a la comunitat com a líder de l’Estat. Suposen tres banderes més que l’any 2020; el guardó arriba per primer cop a la platja de Benafeli (Almassora) i a l’Ermita de Santa Pola. Per altra banda, la platja Nord de Pobla de Farnals recupera el distintiu.

Pel que fa als ports esportius valencians, són setze els que obtenen Bandera Blava, dos més que el 2020: el Club Náutico de Santa Pola i el port esportiu Marina GreenWich d'Altea.

Les notícies no són tan bones per a les Illes Balears, que han perdut set banderes blaves respecte al 2020, i n’obtenen un total de 44. Aquest reconeixement internacional onejarà a 31 platges i tretze ports esportius. A les platges, els distintius es reparteixen així: Mallorca, 21 banderes (l’illa amb la xifra més alta); Eivissa, set, i Menorca, tres.

Les platges que han perdut el guardó són: Sant Elm (Andratx) i les tres platges de Pollença —cala Barques, cala Molins i Formentor— a Mallorca; les dues platges de Sant Lluís —Binibeca Nou i Punta Prima— a Menorca, i la platja de l’Arenal Gran de Portinatx, a Eivissa.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació