Anuncia't al Descobrir

Obre Circusland a Besalú

Un museu, únic a Europa, destaca el món del circ

És l’única institució patrimonial a Europa dedicada en exclusiva al món del circ i té com a missió conservar, investigar, difondre i exhibir el llegat cultural circense. Aquest museu pretén convidar al visitant a un passeig per les arts del circ, els seus orígens, història i evolució.

537 peces, els tresors de la col·lecció

Circusland La fundació té una de les majors col·leccions de circ al mónPepo Segura - Circus Arts Foundation
Disposades en tres plantes, les diferents sales de l’equipament expliquen al visitant la història dels 250 anys de circ a través d’un recorregut per les diferents disciplines de la pista: acrobàcia, equilibris, màgia, malabars, trapezi... Un viatge en un món: des de les mil·lenàries acrobàcies xineses fins al Cirque du Soleil sense oblidar els joglars de l’edat mitjana, prefiguració dels malabaristes actuals.

Una trajectòria inspiradora

Circusland L'arxiu de cartells de gran format de principis de segle XX de l'litògraf Fernández-ArdavínPepo Segura - Circus Arts Foundation
Circusland ha estat promogut per la Circus Arts Foundation, una fundació sense ànim de lucre dedicada a preservar el patrimoni i la memòria de les arts del circ del planeta. És una de les promotores de circ de més reconeixement internacional, amb produccions que superen els 60.000 espectadors cada any i apleguen públic de totes les edats i ofereix circ de primera divisió, com l’Elefant d’Or o el Gran Circ de Nadal de Girona.

Ubicat en un edifici singular

Circusland L'edifici consta de 18 sales diferentsPepo Segura - Circus Arts Foundation
L’exposició permanent ocupa els 1.500 metres quadrats de l’edifici racionalista de Cal Coro, una edificació aixecada el 1945 al damunt de l’emplaçament de la casa abacial del monestir benedictí de Sant Pere de Besalú. L’adquisició d’aquest edifici i la seva rehabilitació han suposat una inversió aproximada d’1,7 milions d’euros.

Un atractiu turístic internacional

circ miniatura El circ miniatura més gran de mónPepo Segura - Circus Arts Foundation
La singularitat de l’equipament, el fet que l’arxiu compti amb peces d’arreu del món i l’atractiu del poble medieval de Besalú poden fer de Circusland un nou pol turístic d’especial interès, que contribueixi a la millora de l’oferta de Catalunya, a descongestionar turísticament la ciutat de Barcelona i indirectament potenciar altres llocs com la zona volcànica de la Garrotxa.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació