Anuncia't al Descobrir

La descoberta tranquil·la de la Selva a peu i amb bicicleta

Tres xarxes amb 945 km d’itineraris senyalitzats i ben cuidats

La Selva és una comarca privilegiada: en els seus 25 quilòmetres de litoral hi ha algunes de les millors platges de la Costa Brava, té tres viles termals i uns jardins botànics on es flairen la pau i la bellesa, presumeix d’una gastronomia de mar i muntanya deliciosa, i atresora un ric patrimoni cultural amb castells i cases nobles modernistes. Tots aquestes tresors naturals i monumentals es poden descobrir amb calma i tranquil·litat, gaudint-ne a plaer, gràcies als 945 km d’itineraris senyalitzats i ben cuidats que arriben a tots els racons del territori i que es poden fer a peu o amb bicicleta. Aquests itineraris estan repartits en tres xarxes, que us detallem.

Grans Camins de l’Aigua

camins aigua La riera d’Osor neix a les Guilleries, entre boscos ufanosos, i desguassa al Ter entre Anglès i la Cellera de TerConsell Comarcal de la Selva
Són 10 rutes per fer a peu que abracen tant la costa com l’interior. Hi ha trams de tres GR: la Ruta d’en Serrallonga (GR 178), el Camí del Nord (GR 83) i el Sender Mediterrani (GR 92). N’hi ha tres que voregen els principals rius de la Selva: el Camí de l’Onyar, la Via Verda del Carrilet, que ressegueix el Brugent i el Ter, i el Camí de la Tordera, que recorre el tram del riu entre Hostalric i Blanes. En aquesta xarxa també s’hi inclouen el Camí dels Avellaners, entre Santa Coloma de Farners, Brunyola i Anglès; el Camí de Terranegra, que s’endinsa en els boscos del massís de Cadiretes; el Camí dels Segadors, entre els contraforts de les Guilleries i la plana, i la Via Augusta, que travessa paisatges rurals i agrícoles que els romans ja coneixien.

Senders locals

camins locals El camí que mena a Sant Martí SapresaConsell Comarcal de la Selva
Són 39 rutes que recorren indrets concrets de la Selva i que permeten descobrir castells, miradors, ermites, camins de ronda, nuclis amb encant, platges verges, fonts, gorgs... N’hi ha per triar i remenar, són d’entre 2 i 31 km (la majoria ronden els 7-14 km) i només algunes tenen dificultat alta per la distància, no tant pels desnivells. Són itineraris aptes per a tots els públics que arriben a llocs tan singulars com ara el volcà de la Crosa, el pou de glaç de Buscastell, el castell de Farners, les ermites de Lloret de Mar, el castell de Sant Iscle, l’ermita de Caulès, la riera de Santa Maria o la serra de Coguls, entre d’altres.
 

Rutes BTT

via verda selva La via verda de la Ruta del Carrilet té un tram de 20 km que passa per la SelvaConsell Comarcal de la Selva
Hi ha 22 itineraris senyalitzats per gaudir amb bicicleta de muntanya. Hi ha tres rutes que estan pensades per recórrer tota la Selva, sense deixar-se ni un raconet. Són la Circular Centre, la Circular Sud i la Circular Nord. Són les rutes més llargues, amb diferència. La resta oscil·la entre els 8 i els 30 km i s’endinsa en paratges concrets de la comarca, com ara l’estany de Sils, el puig d’Afrou, els camps de l’Onyar, Vallcanera i Serramagra, les planes de l’Aromir o Sant Pere del Bosc.

Més informació
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació