Anuncia't al Descobrir

Vuit de cada deu persones consideren que el turisme és beneficiós per a la seva comarca

És una de les conclusions de l’estudi “L'opinió ciutadana sobre el turisme a la Regió de Barcelona, onada tardor 2021” de la Diputació de Barcelona

El Laboratori de Turisme de la Diputació de Barcelona ha publicat l’estudi ‘L’opinió ciutadana sobre el turisme a la Regió de Barcelona. Tardor 2021’, que reflecteix la percepció que els ciutadans de la província de Barcelona (menys Barcelona ciutat) tenen sobre el turisme. Segons aquest treball, vuit de cada deu ciutadans consideren que el turisme és beneficiós per a la seva comarca i el citen com a segon sector que aporta més riquesa al seu entorn, després de la indústria. D’aquesta manera, el turisme recupera la segona posició per darrere de la indústria, que continua percebent-se com el sector econòmic que aporta més riquesa. En tercer lloc, se situaria el sector de serveis i en quart, l’oci, l’hostaleria i la restauració.

Així mateix, per a un 61,3% dels enquestats, l’aportació econòmica destaca com l’aspecte més positiu. Els més negatius són el turisme de borratxera i de festa, i les aglomeracions i la superpoblació, amb un 21,4% i un 19,6%, respectivament. L’aportació econòmica es menciona especialment com l’aspecte més ben valorat en relació amb el turisme, amb un 61,3%; seguit de l’intercanvi cultural, amb un 11,3%, i la creació de llocs de treball, amb un 7,4%.

D’altra banda, entre els enquestats, una àmplia majoria segueix creient que s’ha de continuar fomentant el turisme (83,7%) i que la seva comarca hauria d’atraure més turistes (68,9%). A més, un 29,8% considera que el turisme limita les activitats i l’espai públic de la gent que viu aquí, i un 25,4%, que s’està arribant al límit de la capacitat per poder absorbir el turisme a la seva comarca. Com més lluny de la ciutat de Barcelona, més a favor s’està d’atraure més turistes. I com més a prop de la ciutat, més persones creuen que el turisme limita les activitats i l’espai de la gent.

Preguntats sobre com valoren la gestió que es fa del turisme a la seva comarca, un 36,6% en té una opinió favorable, però es manté en un dels nivells més baixos de la sèrie. Les valoracions positives superen àmpliament les negatives a tots els segments de població analitzats. Aquesta enquesta, impulsada per la Diputació de Barcelona, s’ha realitzat entre el 15 i el 27 d’octubre, a gairebé 900 persones més grans de 16 anys residents a Catalunya.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació