Anuncia't al Descobrir

Nou museu de nines antigues a Benavent de Segrià

L’espai disposa de més de 200 exemplars dels anys 1860 a 1980, procedents de la col·lecció particular d’una veïna

Benavent de Segrià (Segrià) disposa des de fa un mes i mig del Museu Gràfic de les Nines Antigues, centrat en el món de la nina i constituït per més de 200 peces —entre nines i altres objectes associats a la infantesa—, que espera arribar a les 300 peces en el futur. Les nines procedeixen, en gran part, de l’Estat Espanyol, tot i que també n’hi ha d’altres països —com Alemanya, França o la Gran Bretanya.

La figureta més antiga de la col·lecció —completada per mitjà de compres i cessions, si bé també n’hi ha alguna de feta per la mateixa propietària i la seva filla— és una nina del 1860, amb la cara de cera, comprada a Sevilla, probablement de procedència anglesa. Pel que fa a les més modernes, hi ha exemplars de nines Nancy o Barriguitas dels anys setanta i vuitanta del segle passat. Es tracta de nines fetes de porcellana, cartó pedra, cartó i cel·luloide, entre altres materials.

Aquest museu neix gràcies a l’acord entre Adriana Vara, veïna de la població i propietària del material exposat, i l’Ajuntament de Benavent de Segrià, que ha cedit el local, situat a l’edifici annex a la llar d’infants. Per fer la visita al Museu Gràfic de Nines Antigues, cal contactar amb l’Ajuntament de Benavent de Segrià (973 777 611). La visita guiada va a càrrec de la mateixa Adriana Vara, que, evidentment, és la persona que coneix més bé el material exposat.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació