Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

4 escapades per fer al mes de maig

Platja, muntanya, història i patrimoni: propostes ideals per gaudir del territori a la primavera

En el bell mig de la primavera, la calor ja ha arribat per quedar-se. És moment per aprofitar els caps de setmana i sortir de casa! Us proposem fer-ho amb una visita a Girona ara que s’apropa el Temps de Flors, una ruta pel romànic de l’Alt Urgell, una passejada per un tram del camí de ronda de la Costa Daurada o una descoberta de la Palma més medieval.

Girona en Temps de Flors: una visita per la ciutat florida

Girona Temps de Flors Girona durant el festival Temps de Flors de l’any 2021Girona Temps de Flors
Al llarg de l’any, la ciutat gironina és un gran atractiu turístic, però durant el mes de maig els seus carrers s’omplen de vida amb el Temps de Flors. Del 7 al 15 de maig s’obren al públic diversos espais de la ciutat amb mostres de rams i conjunts florals en patis i llocs icònics del municipi. Aquesta és una gran manera perquè aprofiteu per passejar pel seu casc antic, entre els carrerons del Call i passant pels ponts de la ciutat podreu redescobrir llocs de la ciutat únics que estaran redecorats amb flors. Les escales de la catedral de Girona o la Casa Lleó Avinay són alguns d’aquests indrets emblemàtics que estaran adornats.
 
A la tarda podeu aprofitar per fer una visita a les antigues muralles de la ciutat, un passeig que us donarà unes privilegiades de la ciutat i us permetrà situar-vos en el que eren les delimitacions de l’antiga ciutat romana de Gerunda.

Més informació a: tempsdeflors.girona.cat

El romànic de l’Alt Urgell: Taús, Castellbò i Anserall

 Sant Serni de Tavèrnoles  Sant Serni de Tavèrnoles, monestir romànic del municipi de les Valls de Valira (Alt Urgell)Turisme Alt Urgell
L’Alt Urgell conserva un valuós patrimoni arquitectònic lligat a la cultura de l’edat mitjana i per això és una de les 10 destinacions que heu de visitar aquest 2022. Us proposem una ruta partint del poble de Taús, ubicat al sector més occidental del municipi de les Valls d’Aguilar i que comprèn l’inici del riu Major. Al bell mig del poble hi ha l’església d’època moderna de Sant Julià i, just fora del nucli de cases, l’ermita romànica de Sant Martí de Taús. Encara que potser no és una de les grans joies històriques del territori, té molt valor pel seu bon estat de conservació i pel paratge on està ubicada.
 
A una hora en cotxe, trobareu Castellbò, una antiga població emmurallada, amb dues torres i un castell que va esdevenir un dels centres neuràlgics de Catalunya. Encara que actualment només hi trobem unes quantes runes del castell i una torre, també hi podreu visitar la col·legiata de Santa Maria, un temple gòtic de l’any 1233.
 
Per acabar aquest trajecte per alguns dels punts més emblemàtics del romànic de l’Alt Urgell, només us quedarà la darrera parada: Anserall. Diuen que el millor es deixa per al final i és possible que en aquesta ruta fem honor a aquesta dita. En aquest últim poble es troba segurament l’expressió romànica més significativa de la regió i, fins i tot, de Catalunya: l’església de Sant Serni de Tavèrnoles. Un monument d’origen visigot i una de les primeres construccions d’estil romànic, a 300 metres del centre del poble, de la qual avui només queda la capçalera de l’edifici.

Camí de ronda de la Costa Daurada: d’Altafulla a Torredembarra

Altafulla L’skyline d’Altafulla des del camí de rondaCecília Lorenzo
S’apropa l’estiu i els dies de sol a la Costa Daurada es van fent més habituals. Per això us recomanem que aprofiteu el bon temps per fer un recorregut arran de mar. La ruta comença des del recinte de la vil·la romana dels Munts, a Altafulla, i va seguint en direcció nord el camí de ronda entre penya-segats i cales d’aigües transparents. Arribant a Torredembarra trobareu la roca Bramadora, que us portarà al famós far de Torredembarra. Si esteu animats, podeu pujar els 217 graons fins al mirador situat a dalt de la torre. Es tracta d’una experiència única que només es pot fer en determinats moments de l’any, quan des de l’Oficina de Turisme de Torredembarra es programen visites guiades

Creuant el port esportiu, acabareu la ruta al passeig Marítim de Torredembarra, on podreu fer un vermut davant la gran platja de la Paella i, els més atrevits, fins i tot prendre un bany. Un cop al municipi podeu visitar la vila costanera i pujar els seus carrers fins a arribar al castell de Torredembarra, que és un dels edificis renaixentistes més notables de Catalunya.

La Palma medieval: el casc antic de la ciutat i el castell de Bellver

 Castell de Bellver Castell de Bellver, construcció d’estil gòtic situada a la ciutat de PalmaPalma Turisme
El centre històric de Palma és un dels nuclis antics més grans i més ben conservats del Mediterrani; cada carreró amaga una història del que va ser la ciutat medieval. Podeu començar la visita a l’església de Sant Francesc, una basílica que va ser construïda entre els segles XIII i XIV, en la qual podreu passejar pel seu claustre d’estil gòtic únic en el context de la Corona d’Aragó. 
 
Us recomanem perdre-us pels carrers del nucli antic una estona en direcció al mar fins a trobar una de les joies arquitectòniques de la Palma: la catedral de la Seu. L’edifici d’estil gòtic català va ser construït entre els segles XIV i XVI i la seva ubicació i majestuositat el converteixen en una de les visites obligatòries a l’illa. Just davant, hi descobrireu el Palau Reial de l’Almudaina, la que va ser la residència històrica dels reis de Mallorca, i que es troba a primera línia de mar. Per acabar, ja que us trobeu al centre de Palma, no deixeu passar l’ocasió de visitar la Llotja dels Mercaders de Palma, considerat el millor edifici del gòtic civil de Mallorca.
 
Amb un cop de cotxe o agafant un dels busos que surten del nucli antic, podeu anar fins al castell de Bellver. Aquesta construcció medieval tan emblemàtica del 1300 està als afores de la ciutat, a dalt d’un puig i, des d’allà, tindreu unes vistes panoràmiques úniques de la zona. Amb una visita guiada podreu descobrir l’espectacular pati d’armes circular que es troba al centre del castell i la resta de les torres de defensa.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació