Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

5 idees per donar la benvinguda a l’estiu a Castelló d’Empúries

Gastronomia, música i patrimoni per començar la temporada estival

A tocar de cales paradisíaques, de pobles medievals amb encant i enmig d'una zona natural plena de biodiversitat com els Aiguamolls de l’Empordà, Castelló d’Empúries és una destinació vacacional per excel·lència. Però sabíeu que al juny, abans que arribi el gros de turistes, a part de tots aquests atractius, farceix la seva agenda ludicofestiva d’activitats? Gastronomia, música i patrimoni són apostes ideals per complementar la seva oferta turística. Llegiu cinc idees per donar la benvinguda a l’estiu a Castelló d’Empúries que us faran venir ganes d’escapar-vos-hi.

Visita al centre històric de Castelló d’Empúries

Basílica Sant Maria Castelló La basílica de Santa Maria es coneix com la catedral de l'EmpordàAjuntament de Castelló d'Empúries
Vols fer un viatge en el temps? La vila comtal conserva tots els vestigis de la seva capitalitat medieval: carrers estrets, les muralles, el call jueu o la magnífica basílica de Santa Maria. Amb una estructura i unes dimensions pròpies d’una catedral, és un dels exemples més interessants de l’arquitectura religiosa gòtica de Catalunya. De fet, és coneguda com ‘la Catedral de l’Empordà’ perquè, per diferents raons, els comtes d’Empúries van traslladar la capital del comtat, i la seva residència, de la grega i romana Sant Martí d’Empúries a la ‘vila castilione’ i nova vila comtal, Castelló d’Empúries, que es va convertir així en la nova capital del comtat. No us en perdeu l’interior: conté grans tresors, com el retaule d’alabastre de la verge de la Candelera del segle XV, la piqca baptismal del segle XIV i l’orgue del segle XIX. Podeu visitar la basílica i el poble al vostre aire seguint les indicacions d’aquest Passeig Monumental o contractar una de les visites guiades que es fan dissabte i diumenge. Consulteu les opcions de guiatge entre setmana durant els mesos de juliol i agost.

Fira ‘Del blat al pa’ (11 i 12 de juny)

Fira del blat al pa Taller de la fira 'Del blat al pa'Ajuntament de Castelló d'Empúries
Com es produeix el pa? Voleu conèixer totes les curiositats al voltant del blat i els productes que en deriven? La fira ‘Del blat al pa’ de Castelló d’Empúries és un cap de setmana per gaudir d’activitats de tot tipus al voltant del blat, la farina i el pa. Dinar popular, tallers, visites guiades o actuacions per apropar al públic el conreu del blat, la producció de la farina i les delícies que se’n poden extreure. També hi haurà fira d’ocasió de maquinària agrícola i demostració de segar i batre com es feia abans. Sortireu d’allà sabent-ho tot del pa! 

EmpuriaTast (del 17 al 19 de juny)

EmpuriaTast Tapa de l'EmpuriaTastAjuntament de Castelló d'Empúries
Si el que busqueu és atipar-vos del menjar de les millors cuines, no dubteu a acostar-vos a la quarta edició de l’EmpuriaTast. Del 17 al 19 de juny, podreu fer un tast de la diversitat de cuines que ofereix Castelló d’Empúries, població destacada per la seva multiculturalitat mediterrània (sobretot a Empuriabrava, francesa, italiana, alemanya...), amb cuina de fusió o cuina local i de territori. Els restaurants participants us mostraran una representació de l’oferta de la bona cuina internacional que es pot trobar durant tot l’any. A més, també podreu tastar les magnífiques tapes que oferiran els restauradors, degustar productes del territori com la vedella dels Aiguamolls de l’Empordà (de vaques que pasturen al Parc Natural i de producció ecològica) o els ous de la granja Crismiou (que té 1.400 gallines camperes). 

Sant Joan (23, 24 I 25 de juny)

Sant Joan Focs artificialsAjuntament de Castelló d'Empúries
Viviu una revetlla diferent a Castelló d’Empúries. La festa començarà a les sis de la tarda amb una cantada d’havaneres i l’arribada de la flama del Canigó. Quan ja sigui fosc, s’encendrà la foguera de Sant Joan al passeig Marítim d’Empuriabrava, per gaudir d’una revetlla a tocar del mar. Poc després, l’Orquestra Welcome Band amenitzarà la festa. A mitjanit, podreu gaudir d’un castell de foc d’artifici asseguts a la platja i després continuar la nit amb la banda sonora de l’orquestra que us farà ballar fins que el cos us digui prou. Si encara en voleu més, l’endemà, Sant Joan, seguirà la celebració amb audició de sardanes de la Cobla Rossinyolets i concerts de Panxuts Beer Band i Balkan Paradise Orchestra i Els Perduts de Sant Esteve de les Roures. La festa s’allargarà fins al dia 25, amb el concert de Suu i Somboits.

Festival ISTIU (del 4 al 10 de juliol)

Festival ISTIU Una de les actuacions del Festival Istiu amb Marina RossellAjuntament de Castelló d'Empúries
Albert Guinovart, Mishima, El Pony Pisador, Miqui Puig i The Sey Sisters seran a la segona edició del Festival ISTIU de Castelló d’Empúries. Delafé en acústic, Guillem Roma, Joanjo Bosk, Alex Dee i Aria, i les actuacions ja anunciades d’Obeses, Ferran Palau i El Pot Petit completen el cartell d’enguany. Pels que teniu ganes d’estiu i gresca, del 4 al 10 de juliol, no us perdeu la segona edició d’aquest festival. Espais amb encant tant del centre històric com d’Empuriabrava seran els escenaris d’aquestes actuacions que durant una setmana ompliran la població empordanesa de música. Els concerts del festival són gratuïts o a preus populars d’entre 5 i 15 euros. En tots els casos cal formalitzar la compra o la reserva al web del festival www.istiu.com.

Més informació de totes les propostes: castelloempuriabrava.com.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació