Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

7 rutes a peu per descobrir l’Alta Ribagorça en família

Itineraris fàcils per recórrer les valls de la comarca

Exploreu els paratges més increïbles del Pirineu a través dels camins tradicionals que comuniquen els pobles de les diferents valls de la comarca de l’Alta Ribagorça. Són recorreguts no massa llargs, de dificultat fàcil o moderada, ideals per fer amb nens i nenes. Trobareu més informació a www.turismealtaribagorca.cat.

Ruta de la fauna de Durro

Sant Quirc Des de Sant Quirc hi ha visites a tota la vallCentre del Romànic de la Vall de Boí
Per veure els animals que viuen en aquest racó dels Pirineus haureu de tenir molta sort. No obstant això, segur que fent aquesta ruta trobareu rastres que en delaten la presència: petjades, excrements, esgarrapalls... Al llarg del camí anireu descobrint plafons amb informació de les espècies més característiques de cada ambient i rèpliques dels seus rastres. A més, també gaudireu del paisatge, de l’ermita de Sant Quirc, del mirador de l’Escaleta o del barranc Gros, amb un típic riuet de les capçaleres dels rius del Pirineu.
 
Informació pràctica
Punt de partida i d’arribada: Durro
Distància: 7,50 km
Durada: 2 h 30 min
Desnivell: 200 m

El poble abandonat d’Erillcastell

Erillcastell El poble d’Erillcastell, antic feu dels barons d’ErillCecília Lorenzo 
Aquest recorregut us portarà a descobrir alguns dels paisatges més desconeguts de la comarca, i el despoblat d’Erillcastell, un nucli abandonat d’època medieval, que va ser el feu dels barons d’Erill, promotors de la construcció de les esglésies romàniques de la vall de Boí. El camí passa per pistes d’ús ramader i per corriols fins a arribar a un immens prat verd, amb vistes espectaculars al poble. Us hi podeu acostar (amb compte perquè hi ha edificis en mal estat) per veure el que queda del castell i de l’església de Santa Maria. Des d’aquest punt s’albira molt bé el volcà (extingit) d’Erillcastell, del qual s’aprecia la caldera. La tornada a Malpàs es fa pel mateix camí. 
 
Informació pràctica
Punt de partida i d’arribada: Malpàs
Distància: 5,6 km
Durada: 3 h
Desnivell: 340 m

Ruta de la Marmota

Estany Negre L’estany Negre, un dels nombrosos llacs del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici  Getty Images
Una bona ruta per iniciar-se en els paisatges d’alta muntanya, ja dins del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Es tracta d’un recorregut d’anada i tornada que travessa alguns dels indrets on viuen les marmotes, tot i que és molt difícil veure-les. Surt de l’embassament de Cavallers i puja fins a la cascada i el planell de Riumalo, els llastres de la Morta i d’allà fins a l’estany Negre i el refugi Ventosa i Calvell, on podeu fer un àpat o pernoctar. La tornada a Cavallers es fa pel mateix camí.  
 
Informació pràctica
Punt de partida: embassament de Cavallers 
Punt d’arribada: refugi Ventosa i Calvell
Distància: 5,50 km
Durada: 2 h 15 min
Desnivell: 350 m

Ruta de la Llúdriga

cascada Sant Esperit La cascada de Sant Esperit  Getty Images
El riu de Sant Nicolau, l’estany de la Llebreta, la cascada i el mirador de Sant Esperit o el planell d’Aigüestortes. Són llocs on viu la llúdriga i alguns dels punts d’interès d’aquesta ruta, que s’inicia al costat de la caseta del Parc, a tocar del poble de Boí, per la riba esquerra del riu. Conegut tradicionalment com el camí del Pagament o de l’obaga, l'itinerari remunta el riu fins a arribar a la palanca de Pey, l’ermita de Sant Nicolau i remunta la vall per l’estany de Llebreta, la cascada de Sant Esperit i finalment la caseta d’Aigüestortes.
 
Informació pràctica
Punt de partida: palanca de la Molina
Punt d’arribada: planell d’Aigüestortes
Distància: 6,50 km
Durada: 2 h
Desnivell: 430 m

El poble abandonat de Saraís

Sant Llorenç de Saraís L’església de Sant Llorenç de Saraís, coberta de vegetació  Cecília Lorenzo
Aquesta excursió, curta, però intensa (pel desnivell que cal fer en poca estona) us portarà a descobrir un dels secrets més ben guardats de la vall de Boí: el poble abandonat de Saraís. S’hi puja des del pont de Saraís, a prop del poble de Coll i el riu Noguera de Tor. El camí surt des de prop de la casa rural Casa Arnalló. Travessa boscos i rierols i va pujant fins a trobar les primeres cases del poble. L’edifici més sorprenent són les ruïnes de l’església de Sant Llorenç, amb el seu campanar d’espadanya, tan cobert de vegetació que es mimetitza amb el paisatge. El nucli i en concret aquesta església i la creu que corona el campanar van inspirar la novel·la ‘La creu de Saraís’, de Jordi Badia i Luisjo Gómez. 
 
Informació pràctica
Punt de partida: pont de Saraís
Punt d’arribada: Saraís
Distància: 2,10 km
Durada: 1 h 10 min
Desnivell: 337 m

Ruta de la Casa Encantada

dolmen de la Casa Encantada El dolmen de la Casa Encantada  www.turismealtaribagorca.cat
Corroncui és un poble del municipi del Pont de Suert, situat al capdamunt de la vall del barranc de Pinyana, un dels que formen el riu de Cadolla. Aquest recorregut us permetrà veure el dolmen de la Casa Encantada de Pinyana i la necròpolis de la Sierra de Comillini. La ruta fa força pujada, però les vistes des del dolmen fan honor al seu nom. 
 
Informació pràctica
Punt de partida: Corroncui 
Punt d’arribada: dolmen de la Casa Encantada
Distància: 5 km
Durada: 1 h 30 min
Desnivell: 235 m

Ruta de la fauna de Senet

Senet Un tram del recorregut, entre Senet i Barruera  www.turismealtaribagorca.cat
Guineus, porcs senglars, isards, cabirols, el teixó, l’esquirol… Si teniu sort, fent aquesta ruta circular podreu veure alguns d’aquests animals. Tanmateix, sigui com sigui trobareu els diversos plafons amb les empremtes i la forma dels excrements de la fauna que viu a la zona. L’itinerari ressegueix el vell camí del port de Gelada, que separa les valls de Boí i Barravés, entre Senet i Barruera. L’itinerari està senyalitzat i té un desnivell de 430 metres. Fa pujada, però el paisatge val molt la pena. 
 
Informació pràctica
Punt de partida i d’arribada: Senet
Distància: 6,50 km
Durada: 2 h
Desnivell: 430 m 
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació