Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

10 experiències per viure la verema

Propostes originals per descobrir els nostres paisatges vitivinícoles en l’època de la recollida del raïm

A Catalunya es distingeixen dotze denominacions d’origen del vi: Alella, Catalunya, Cava, Conca de Barberà, Costers del Segre, Empordà, Montsant, Penedès, Pla de Bages, Priorat, Tarragona i Terra Alta. En totes elles s’hi poden viure experiències d’enoturisme! El ventall de propostes és variat i nombrós. Aquí us n’hem fet una petita selecció:

Barraques de pedra seca entre vinyes a l’Arboçar

barraca entre vinyes Una de les barraques de l'ArboçarBarraca entre vinyes
La del Pi Gros, la Rossellet i la Forn. Són els noms de les barraques de pedra seca entre vinyes, situades a l’Arboçar (Avinyonet de Penedès), condicionades per poder-hi dormir. Totes tres presenten una decoració rústica, un llit de matrimoni i un sanitari sec, i a totes tres es pot gaudir de l’experiència única de passar una nit en un silenci absolut, enmig de les vinyes, i despertar-se per gaudir d’un espectacular esmorzar amb productes locals que us portaran en un cistell. El preu de l’estada inclou l’allotjament, l’esmorzar i un tast de vins per a dues persones.

Més info: 

La verema del cava al Penedès

verema cava Visitant el celler Vins El Cep, a EspiellsVerema del Cava
L’Associació d’Elaboradors de Cava (AECAVA) porta ‘La Verema del Cava‘ a setze cellers ubicats al Penedès. En formen part: Agustí Torelló Mata, Batllori, Canals & Munné, Carol Vallès, Cava Guilera, Cava Rovellats, Caves Bolet, Caves Vilarnau, Codorníu, Covides, Giró del Gorner, Giró Ribot, Juvé & Camps, Masia Torreblanca, Sumarroca i Vins el Cep. Fins al 25 de setembre tots ells oferiran experiències variades entre vinyes: concerts, esmorzars de pagès, sortides per la natura amb bicicletes, ‘brunchs’ i dinars entre ceps, sopars sota les estrelles, ‘nordic walking’ per camins rurals, activitats per a infants. 
 

Tast de vins a peu de vinya a Gratallops

Tast dels vins de Devinssi Gratallops Tast dels vins de Devinssi entre vinyes, amb vista al poble del Lloar Cecília Lorenzo
El Celler Devinssi és un petit celler artesanal situat a Gratallops, on s’elaboren vins amb DOQ Priorat. Per descobrir-ne la història, tastar-ne els productes i conèixer de prop el paisatge on treballen, res millor que gaudir d’una de les seves experiències d’enoturisme: la visita senzilla, la visita pica-pica, la visita Rocapoll, la Somarroca, la Somaromes (amb taller d’aromes) o la Capvespre (a l’hora de la posta de sol). Totes elles permeten fer una visita a la vinya i un tast de vins amb vista a les terrasses de pissarra i els camps de vinya, amb la serra de Montsant com a teló de fons.

Més info: 

Festa de la verema a l’antiga a Poboleda

trepitjar raïm L'experiència de trepitjar raïmAjuntament de Poboleda
El poble de Poboleda, al Priorat, celebra la festa de la verema a principi de setembre, enguany, el 10 de setembre. És una ocasió perfecta per descobrir com es feia la collita antigament. I no tan sols conèixer el procés, sinó també viure’l, ja que s’anima els participants a anar a les vinyes a recollir el raïm i, en tornant, se’ls convida a un esmorzar popular. A continuació s’aixafa el raïm, tenen lloc degustacions de vins de la població i es duen a terme altres activitats lúdiques i culturals.

Més info:

Cabanes amb vistes al pla de Bages

Heretat Oller del Mas Una de les vint-i-dues cabanes de l’Heretat Oller del Mas   www.ollerdelmas.com
A l’Heretat Oller del Mas podeu fer una estada de luxe al bosc a una de les vint-i-dues cabanes sostenibles ubicades en indrets estratègics. L’experiència completa inclou un esmorzar al ‘wine bar’, visita al celler amb tast de vins i un sopar gastronòmic al restaurant Bages964, on el xef Àlex Portales us oferirà els plats estrella de la temporada. 

Més info:

Enocaiac Hugas de Batlle Eco

Enocaiac Tast de vins a la cala de Cap Ras   www.kayakcostabrava.com
L’Enocaiac amb Hugas de Batlle és una activitat que podreu realitzar a l’Empordà i que forma part de la Ruta del Vi del Patronat de Turisme de la Costa Brava. Les terrasses de pedra seca, les pissarres i llicorelles del sòl i el clima marcat per la tramuntana marquen el caràcter dels vins Hugas de Batlle, elaborats al terme municipal de Colera. L’experiència comença navegant en caiac des de la platja del port de Llançà, a tocar de les vinyes verdes vora el mar de Garbet. En una caleta de Cap Ras amb vista al cap de Creus tastareu els vins d’Hugas de Batlle. 

Més info:

A cavall entre tines

Tines del Bages Les construccions de pedra seca invadeixen el territori de la DO Pla de BagesPla de Bages
Al pla de Bages, aquesta ruta a cavall us proposa recórrer els voltants de la riera de Mura per descobrir les monumentals tines a peu de vinya que antigament es feien servir per emmagatzemar-hi el raïm. A mig camí fareu una parada per gaudir d’un pícnic i tornar al punt d’inici.

Més info: 

Fes-te el most

Collint raïm Collint raïm a les vinyes del celler de Vilajuïga www.empordalia.com
Per posar-se a la pell del veremador, res millor que participar en aquesta activitat a l’Empordà. El punt de trobada és el celler de Vilajuïga, a les 9:30 hores. Des d’allà, un trenet us portarà cap a les vinyes, on tallareu el raïm i el posareu en caixes. Tot seguit, l’esmorzar es farà al mateix celler. En acabar serà el moment d’aixafar els raïms amb els peus, premsar el most, i finalment, embotellar-lo. Aquesta activitat té lloc cada dissabte durant el mes de setembre. 

Més info:
www.empordalia.com

Pícnic entre vinyes

Pícnic entre vinyes Participants d’un dels pícnics entre vinyes, al Penedès  Pemedès Turisme
Diversos cellers de la Ruta del Vi del Penedès donen la benvinguda a la verema oferint pícnics entre vinyes durant el cap de setmana del 3 i el 4 de setembre. Serà en el marc d’una nova edició de la Festa de la Verema, punt de partida d’un mes carregat d’activitats als cellers: esmorzars, brunchs i aperitius, amb música en viu, tastos especials i amb activitats com ara tallers de verema en família, trepitjades de raïm i tastos de most acabat de fermentar. En total són tretze cellers els que s’hi sumen i ofereixen programació pròpia. Can Suriol, Sumarroca, Jané Santacana, Caves Bolet, Segura Viudas, Vins El Cep, Giró Ribot, Celler Eudald Massana, Cava Guilera, Família Torres, Albet i Noya i Jean Leon.

Més info:

Escapada de verema ecològica al Priorat

verema Recollida de raïm durant la veremaGetty Images
L’empresa Brogit Guiatges ofereix aquesta escapada de cap de setmana per gaudir de l’impressionant paisatge del vi del Priorat, participar en la verema i assaborir els vins de dues denominacions d’origen, DOQ Priorat i DO Montsant. El cap de setmana comença amb una activitat completa de tot el dia per participar en la verema en una vinya ecològica, i tastar el vins de la DOQ Priorat, a Poboleda. Us podreu allotjar en un hotel rural del Priorat i tot seguit, el diumenge, participar en una activitat de mig dia, teatralitzada i interactiva, a Cornudella, tastant el vins de la DO Montsant. 

Més info:
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació